News

Celebrul avocat Monica Anton a încetat din viață. A fost viceprimar de Piatra-Neamț. Reacția lui Aurelian Șoric

31.05.2020 | 16:55
Celebrul avocat Monica Anton a incetat din viata A fost viceprimar de PiatraNeamt Reactia lui Aurelian Soric
Avocatul Monica Anton a murit. Foto: DC News
ADVERTISEMENT

Cunoscuta avocată Monica Anton, fost viceprimar în Piatra-Neamț, a încetat din viață la 49 de ani, duminică 31 mai. În 15 iulie femeia ar fi împlinit 50 de ani, însă fost găsită căzută pe jos de soțul ei.

UPDATE, 1 iunie, ora 16:40. În urma articolului publicat vineri, Aurelian Șoric a transmis următoarea reacție.

ADVERTISEMENT

”Referitor la articolul de presă „Celebrul avocat Monica Anton a încetat din viață. A fost viceprimar de Piatra-Neamț” publicat online la data de 31.05.2020, ora 16:55

Nu am fost niciodată reprezentat sau asistat de către doamna avocat Anton Elena-Monica, subiect al articolului sus-menționat. Dumnezeu să O ierte!

ADVERTISEMENT

Nu am fost niciodată parte intr-un proces penal, în consecință nu a fost nevoie vreodată să fiu „apărat” față de eventuale acuzații.

Cele două subiecte referitoare la persoana mea, urmărite de presă după ce am plecat din funcția publică, de altfel singurele care au fost legate de activitatea mea publică, sunt închise, astfel: sancțiunea destituirii din funcția publică este radiată din oficiu, conform art. 62^7 lit. c) din legea nr. 360/2002, din data de 11.01.2018 iar acțiunea Agenției Naționale de Integritate a fost respinsă, instanța hotărând închiderea dosarului întrucât proveniența bunurilor a fost justificată, conform art. 18 alin. 3 din legea nr. 115/1996, soluție rămasă definitivă la ICCJ. Acțiunea prin care am contestat aplicarea sancțiunii, unde am avut angajat un alt avocat doar pentru a mă reprezenta (a se prezenta în locul meu la proces) a fost respinsă definitiv iar acțiunea prin care am contestat raportul ANI, unde nu am angajat avocat (reprezentându-mă personal) a fost admisă definitiv.

ADVERTISEMENT

Vă mulțumesc!

Vasea-Aurelian Șoric”


Știrea inițială, 31 mai, 16:55

Avocata Monica Anton a încetat din viață la 49 de ani, după ce ar fi fost găsită în casă, căzută pe jos

Celebra avocată Monica Anton, fost viceprimar în Piatra-Neamț, dar și apărător al colonelului de Jandarmi Sebastian Cucoș, a încetat din viați duminică, 31 mai.

Femeia îl mai apărase și pe fostul șef al Poliției Neamț, Aurelian Șoric, fiind în același timp consilier județean în cadrul Consiliului Județean Neamț.

ADVERTISEMENT

Femeia a fost găsită de soțul ei în locuința din comuna Alexandru cel Bun. Conform presei locale, femeia avea 49 de ani și a fost găsită, căzută pe jos, de către soțul ei care a chemat ambulanța.

Din păcate, manevrele de resuscitare nu au dat niciun rezultat. Anchetatorii au dezvăluit că în camera în care a murit femeia au fost găsite mai multe somnifere.

„În această după-amiază, 31 mai 2020, avocata Monica Anton, fost viceprimar, a murit, în locuința sa din satul Bistrița, comuna Alexandru cel Bun.

Soțul ei a fost cel care a găsit-o căzută în casă și a sunat la 112. Echipajul medical de ambulanță a resuscitat-o îndelung, dar în cele din urmă nu a mai putut fi salvată și medicul a declarat decesul, la câteva minute după ora 14”, au transmis reprezentanții ISU.

Medicul legist va stabili cu exactitate cauza morții după ce va fi efectuată o necropsie. Momentan nimeni nu vorbește despre niciun posibil scenariu care să fi dus la moartea femeii.

ADVERTISEMENT