Life

Celebrul pulover cu oi purtat de Prințesa Diana, vândut cu o sumă impresionantă. A fost licitat online

Renumita flanelă roișie cu oi îmbrăcată de Prințesa Diana, comercializată cu un preț record. A fost adjudecată pe Internet.
14.09.2023 | 22:58
Celebrul pulover cu oi purtat de Printesa Diana vandut cu o suma impresionanta A fost licitat online
Renumita flanelă cu oi îmbrăcată de Prințesa Diana, comercializată cu un preț record. A fost adjudecată pe Internet. Sursa foto: Instagram. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Celebrul pulover cu oi purtat de Prințesa Diana a fost vândut cu o sumă impresionantă. A fost licitat în mediul online, costul stabilit inițial de casa de licitații Sotheby’s fiind cuprins între 50.000 şi 80.000 de dolari.

Renumita flanelă cu oi îmbrăcată de Prințesa Diana, comercializată cu un preț record. A fost adjudecată pe Internet

Renumita flanelă roșie cu oi îmbrăcată de Prințesa Diana în anul 1981, la scurtă vreme după logodna cu Prințul Charles, a fost comercializată cu un preț record. A fost adjudecată pe Internet, după ce a fost scoasă la vânzare pe data de 31 august.

ADVERTISEMENT

Sotheby’s, casa de licitații care s-a ocupat de această tranzacție, a anunțat că prețul de pornire este cuprins între 50.000 și 80.000 de dolari. Oamenii au fost extrem de interesați de achiziția care s-a făcut online.

Costurile au ajuns să fie mult mai ridicate în cursul zilei de joi, 14 septembrie 2023. Informațiile furnizate de RFI arată că, prețul a sărit rapid de la 200.000 la 1,1 milioane de dolari în tronsoane de 50.000 de dolari.

ADVERTISEMENT

Asta înseamnă că preţul de vânzare al puloverului purtat de regretata Prințesa Diana a fost adjudecat cu 1,1 milioane de dolari. În această sumă sunt incluse atât taxele, cât și comisioanele. Sotheby’s a primit echivalentul unei sume de zeci ori mai mare decât estimarea inițială.

„Absolut nebunesc, sper că banii vor merge către o cauză nobilă” sau „Cred că este dezgustător că Diana continuă să fie exploatată astfel”, sunt două dintre comentariile de pe Instagram, care s-au mirat de suma încasată după licitație.

ADVERTISEMENT

Prințesa Diana și povestea puloverului cu oi

Prințesa Diana este recunoscută pentru obiectele vestimentare și pentru stilul pe care l-a adoptat și care este adesea copiat de Kate Middleton. Fiecare piesă din garderoba sa spune o poveste, așa cum este și puloverul din lână roșie cu oi.

Acesta este decorat cu o singură oaie de culoare neagră și a fost purtat în timpul unui meci de polo la care a asistat și Prințul Charles, care avea să-i devină ulterior soț. Evenimentul s-a petrecut în luna iunie din 1981.

ADVERTISEMENT

La momentul respectiv regretata „Prințesă a inimilor” s-a remarcat prin atitudinea relaxată. Casa de licitații din Marea Britanie Sotheby’s susține că a dat naștere „unui moment cultural şi viral de mare amploare”.

Mai mult, această apariție publică a oferit o publicitate nesperată creatoarelor puloverului, Sally Muir şi Joanna Osborne, precum şi brandului lor, denumit Warm and Wonderful, și care vând astfel de haine și în ziua de astăzi.

ADVERTISEMENT