News

Celulă de criză la DSU, din cauza caniculei. Anunțul lui Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că celula de criză DSU, menită să ajute populația în vreme de caniculă, este funcțională. Vor fi amplasate puncte de ajutor pentru oameni.
20.07.2022 | 14:11
Celula de criza la DSU din cauza caniculei Anuntul lui Nicolae Ciuca
România activează o celulă de criză DSU pentru combaterea caniculei. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Ministerele vor colabora cu ONG-urile și vor identifica persoanele vulnerabile care sunt direct afectate. Vor fi luate multe alte măsuri, menite să ajute oamenii să treacă mai ușor peste caniculă.

Celulă de criză la DSU, din cauza caniculei

”Am desfăşurat prima reuniune a Comitetului interministerial dedicat analizării şi monitorizării efectelor pe care le produce seceta şi am stabilit ca la nivelul Guvernului să continuăm să avem o monitorizare continuă şi o informare continuă, activitate care se va derula prin întâlniri săptămânale şi raportări săptămânale.

ADVERTISEMENT

Vom avea o informare la nivelul Ministerului Agriculturii, coordonator al acestui comitet, cu tot ceea ce înseamnă informaţii privind suprafeţele afectate, regiunile afectate, culturile, estimările şi măsurile luate la nivelul Guvernului, a transmis premierul.

Totodată, celula de criză de la nivelul DSU trebuie să comunice cu toate comitetele județene pentru situații de urgență, pentru a găsi măsurile cele mai eficiente în această situație de caniculă extremă.

ADVERTISEMENT

Am să dau sarcină DSU ca la nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei să funcţioneze, o celulă de criză care va fi destinată monitorizării efectelor temperaturilor ridicate.

În acest sens, astăzi vom avea o întâlnire a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, care va întocmi o decizie prin care se va transmite către toate comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă şi instituţii un pachet de măsuri care vizează atât monitorizarea cât şi prevenirea efectelr produse de temeraturile ridicate”, a completat șeful Executivului.

ADVERTISEMENT

Guvernul va amplasa diverse puncte de ajutor pentru caniculă. Populația ar urma să fie informată despre efectele caniculei și despre locația acestor puncte de ajutor instalate în urma deciziei luate la nivelul CNSU.

”Am discutat cu şeful DSU în această dimineaţă, sunt toate măsurile în pregătire, de asemenea am discutat ca în situaţii în care se va impune, miinsterele de linie, inclusiv MApN să vină cu sprijin iar celula de monitorizare şi decizie va funcţiona permanent atât timp cât se va impune”, a explicat Ciucă.

ADVERTISEMENT

România se va confrunta cu canicula cel puțin până la finele lunii iulie, potrivit unui avertisment al ANM. Temperaturile ar putea să atingă chiar și 41 de grade, conform meteorologilor.

ADVERTISEMENT