News

Centrale termice pe gaz sau pe lemne? Care este varianta mai ieftină

27.03.2021 | 21:39
Centrale termice pe gaz sau pe lemne Care este varianta mai ieftina
Centrale termice pe gaz sau pe lemne? Care este varianta mai ieftină. sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Centrale termice pe gaz sau pe lemne? Sezonul rece aduce mereu probleme din punct de vedere al căldurii în casele oamenilor.

Centrala termică este în momentul de faţă cea mai utilizată soluţie pentru încălzirea locuinţei şi a apei menajere.

ADVERTISEMENT

Pe piaţa de specialitate există mai multe tipuri de centrale termice, având în vedere că nevoile diferă de la o persoană la alta. Cele mai utilizate tipuri sunt centrala pe gaz şi centrala pe lemne, conform România liberă.

Centrale termice pe gaz sau pe lemne? Ce avantaje oferă fiecare și care este varianta mai ieftină

Centrala termică pe gaz este modelul de centrală termică care oferă cel mai mare nivel de confort în timpul utilizării. Este necesar ca locuinţa să fie racordată la o reţea de gaz metan şi la reţeaua de energie electrică, pentru a putea utiliza o astfel de centrală termică.  Acestea sunt singurele condiţii pe care trebuie să le îndeplinească o locuinţă.

ADVERTISEMENT

Unul din avantajele acestui tip de centrală termină este eficienţa sporită atât din punct de vedere termic cât şi din punct de vedere energetic. Totodată, durata de utilizare este foarte mare, iar costurile sunt reduse în ceea ce priveşte mentenanţa.

Centrala termică pe gaz este realizată utilizând cele mai performante tehnologii. Astfel se poate spune că ofere un nivel de siguranţă ridicat, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Avantajele oferite de utilizarea unei centrale termice pe lemne

Procesul de instalare al unei astfel de centrale termice se desfăşoară mult mai repede. De asemenea, nu este necesară obţinerea unor autorizaţii speciale. Acest tip de centrală este o soluţie utilizată în special de către persoanele care locuiesc în zone care nu sunt racordate la reţeaua de gaz metan.

Poate fi montată în mod independent sau poate fi ataşată la un alt dispozitiv de încălzire a locuinţei. Se realizează o economisire substanțială a banilor. Căldura emanată de către o centrală termică pe lemne este mai durabilă decât căldura eliberată de către oricare alt tip de dispozitiv utilizat pentru încălzirea locuinţei.

ADVERTISEMENT

Centrale termice pe gaz sau pe lemne? Un alt aspect important al centralei termice pe lemne este faptul că nu necesită un cost mare pentru utilizare.

ADVERTISEMENT