News

Centrul orașului Milano, zguduit de o explozie. Sunt cel puţin patru răniţi, o şcoală a fost evacuată. Video

O puternică explozie s-a produs joi la prânz în centrul oraşului milano, o dubă care transporta butelii încărcate cu exigen sărind în aer.
11.05.2023 | 14:38
Centrul orasului Milano zguduit de o explozie Sunt cel putin patru raniti o scoala a fost evacuata Video
Imagine din centrul oraşului Milano
ADVERTISEMENT

O explozie a zguduit joi după-amiază zona Porta Romana din centrul oraşului Milano, generând un incendiu de proporții, care a provocat panică în rândul cetățenilor și o mare mobilizare a pompierilor. Potrivit primelor informații, explozia a fost provocată de buteliile de gaz transportate de o dubă.

Explozia s-a produs în timp ce duba staţiona la intersecţie

Incendiul care a urmat uriaşei explozii s-a extins la vehicule și clădiri de pe strada Pier Lombardo din Milano. Au fost distruse patru autoturisme, o farmacie și apartamente ale unui bloc de locuințe, în timp o şcoală a fost evacuată.

ADVERTISEMENT

În același timp, există rapoarte despre  patru persoane rănite, iar un alt rezident ar avea probleme de respirație. Polițiștii sosiți în zonă au oprit traficul și au blocat accesul, în timp ce pompierii s-au luptat cu flăcările şi au reușit să limiteze amploarea incendiului.

Explozia a avut loc în jurul orei 11:30 (ora 12:30, ora României). În momentul producerii deflagraţiei, camionul staţiona la intersecţia cu o altă stradă, iar buteliile erau destinate probabil unui institut medical din apropiere, relatează presa italiană.

ADVERTISEMENT

Şoferul dubei a suferit arsuri la mâini şi la picior, dar a reuşit să iasă la timp din vehicul şi să se salveze. Martorii oculari care au văzut începutul incendiului spun că acesta a fost urmat de o explozie foarte violentă. O coloană mare de fum negru se putea observa de la depărtare.

Potrivit pompierilor, incendiul ar fi izbucnit din compartimentul unde se afla motorul camionului încărcat cu butelii. Vehiculul transporta douăzeci de butelii de câte 32 de litri fiecare, încărcate cu oxigen, un gaz foarte inflamabil.

ADVERTISEMENT

Primarul orașului Milano, Giuseppe Sala, a exclus orice suspiciune care ar lega explozia de atacuri teroriste, în timp ce şeful pompierilor italieni a declarat că cercetările asupra crcumstanţelor producerii incidentului sunt în plină desfăşurare.

Şi în România, în urmă cu mai puţin de trei luni, 14 butelii dintr-o camionetă au ars la Satu Mare, după ce şoferul a pierdut controlul volanul şi a intrat într-o ţeavă de gaz. O casă a fost grav avariată, unul dintre pereţii săi fiind practic dărâmat.

ADVERTISEMENT

“La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta violent la întreaga autoutilitară cu posibilitatea producerii unei explozii, dat fiind faptul că aceasta era încărcată cu aproximativ 20 de butelii cu gaz butan. Totodată incendiul se manifesta şi la casa de locuit, aflată în imediata apropiere, existând posibilitatea de extindere la întreaga locuinţă şi la casa aflată în vecinătate. Pompierii militari au acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului, concomitent cu oprirea propagării acestuia la întreaga locuinţă şi la casa aflată în vecinătate”, transmitea ISU Satu Mare.

ADVERTISEMENT