News

Incendiu violent lângă o benzinărie, la Roman. Pericol de explozie. Video

Un incendiu puternic a izbucnit, marți după-amiază, lângă o benzinărie din Roman. Este pericol de explozie. Pompierii intervin cu mai multe utilaje.
02.05.2023 | 14:33
Incendiu violent langa o benzinarie la Roman Pericol de explozie Video
Incendiu violent lângă o benzinărie, în municipiul Roman. Pompierii intervin pentru a evita o explozie. Sursa foto: capturi Facebook / Roman 24 Online / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Este alertă maximă în municipiul Roman, acolo unde un incendiu violent a izbucnit chiar lângă o benzinărie. Flăcările sunt extrem de puternice și există riscul de explozie dacă focul se va extinde.

Incendiu violent lângă o benzinărie, în municipiul Roman. Pompierii intervin pentru a evita o explozie

Potrivit presei locale, incendiul a cuprins două societăți comerciale. Ele sunt vecine cu o benzinărie. Din filmările postate pe site-urile de socializare se observă cum flăcările sunt înalte de câțiva metri.

ADVERTISEMENT

Arde un service auto și locația unei firme care produce paleți din lemn, notează TV Neamț. Din păcate, se pare că focul s-a extins deja, în ultimele ore, și la o a treia firmă.

Riscul să se extindă și la stația de benzină este destul de ridicat. La fața locului acționează deja mai multe echipaje de la ISU. ”Operatorul economic la care se manifestă incendiul este în imediata apropiere a staţiei peco. Se acţionează pentru limitarea incendiului la staţia peco”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa.

ADVERTISEMENT

Intervenția este una îngreunată de vântul care suflă cu mare putere. ”Forțe și mijloace de intervenție de la ISU Neamț acționează pentru localizarea unui incendiu ce se manifestă la doi operatori economici situați în municipiul Roman (unul are ca obiect de activitate service auto iar unul prelucrarea paleților)”, a transmis ISU Neamț.

Din cauza acestui eveniment, traficul rutier pe centura Roman a fost închis. ”Pentru lichidarea în condiții de siguranță a incendiului, traficul pe varianta ocolitoare, din municipiul Roman, este închis”, au anunțat și cei de la Poliția Neamț.

ADVERTISEMENT

Alarmă generală la ISU Neamț. Au fost chemați pompieri din tot județul

Sursa citată mai notează că, dată fiind gravitatea situației, s-a dat alarmă generală la ISU Neamț. Asta înseamnă că au fost chemați pompieri din tot județul, inclusiv pompierii aflați în timpul liber, pentru a acționa la incendiul de la Roman.

În ultimele ore, focul s-a extins la halele unei a treia firme, care comercializează piese auto. Flăcările au avut ca punct de plecare două firme, un service auto și un producător de paleți din lemn.

ADVERTISEMENT

Vestea bună de la ISU Neamț este că, cel puțin pe moment, a fost înlăturat pericolul extinderii la benzinăria din zonă. În plus, incendiul a fost localizat, acesta fiind un pas important pentru lichidarea lui. Nu se știe dacă sunt și victime.

ADVERTISEMENT