News

Cercetat pentru corupție, Iulian Dumitrescu și-a depus oficial candidatura la CJ Prahova. Lucian Bode a sesizat Curtea de Arbitraj a PNL. Update

Iulian Dumitrescu, cercetat pentru luare de mită, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la șefia Consiliului Județean Prahova.
24.04.2024 | 21:49
Cercetat pentru coruptie Iulian Dumitrescu sia depus oficial candidatura la CJ Prahova Lucian Bode a sesizat Curtea de Arbitraj a PNL Update
Iulian Dumitrescu și-a depus oficial candidatura în ciuda problemelor penale Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT
24-04-2024
18:49

Curtea de Arbitraj a PNL, sesizată după ce Dumitrescu și-a depus candidatura

Lucian Bode a anunțat miercuri că a sesizat Curtea de Arbitraj a PNL cu privire la candidatura lui Iulian Dumitrescu la funcţia de preşedinte al CJ Prahova. 

„Am avut o videoconferinţă cu secretarii generali, ocazie cu care secretarul general al organizaţiei Prahova ne-a informat că organizaţia Prahova intenţionează să depună această candidatură a lui Iulian Dumitrescu pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

Ulterior am şi primit această confirmare, organizaţia a decis să depună candidatura la BEJ.

Discutând cu domnul preşedinte Ciucă şi cu colegi din conducerea partidului am luat decizia să mă adresez Curţii de Arbitraj, în calitate de secretar general al PNL şi să solicit un punct de vedere cu privire la interpretarea articolului 86 din statut şi anume competenţele Biroului Politic Naţional.

BPN validează la propunerea consiliilor de coordonare judeţene candidaturile la funcţia de primar reşedinţă de judeţ, primarul municipiului Bucureşti şi al primarilor de sectoare, în interpretarea colegilor noştri de la Prahova.

În consecinţă, ei au considerat că nu este nevoie de validarea BPN pentru candidatura domului Iulian Dumitrescu la preşedinţia Consiliului Judeţean”, a spus secretarul general al PNL.

Lucian Bode a mai precizat că joi va avea loc o şedinţă a BPN al PNL, unde se va lua în discuţie subiectul candidaturii lui Iulian Dumitrescu.

„Mâine (joi n.r.) vom avea BPN, vom valida candidatura domnului Nica la funcţia de primar al municipiului Ploieşti, de asemenea mai avem câteva candidaturi de validat, Oradea, domnul Burduja la Bucureşti.

Vom lua în discuţie şi acest aspect. Eu aştept opinia Curţii de Arbitraj”, a mai declarat liberalul.

Iulian Dumitrescu are în prezent interdicție de a-și exercita funcția de președinte al CJ Prahova. Acesta şi-a depus candidatură pentru un nou mandat fărăsă aștepte o decizie de la forurile centrale ale partidului.

Iulian Dumitrescu și-a depus oficial candidatura la CJ Prahova

Iulian Dumitrescu se află în prezent sub control judiciar, fiind cercetat pentru fapte de corupție. El a fost acuzat de DNA că a luat mită.

ADVERTISEMENT

„Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a depus astăzi, 24 aprilie a.c., semnăturile şi dosarul de candidatură pentru un al doilea mandat în fruntea Consiliului Judeţean.

Decizia a fost luată în urma discuţiilor cu primarii şi ceilalţi aleşi locali care i-au solicitat să existe continuitate la nivelul administraţiei judeţene în contextul proiectelor de peste trei miliarde de euro din fonduri europene pe care CJ Prahova a reuşit să-i atragă în mandatul acestuia”, se arată într-un comunicate de presă al PNL Prahova.

ADVERTISEMENT

Potrivit aceleiași surse șeful PNL Prahova a transmis că depunerea candidaturii pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean „nu a fost o decizie simplă”.

„Din respect pentru prahoveni şi pentru aleşii locali, am hotărât să candidez pentru un nou mandat şi să ofer continuitate la nivelul Consiliului Judeţean.

ADVERTISEMENT

Împreună cu aceşti oameni – primari, viceprimari, consilieri locali şi judeţeni –, am reușit să facem în 3 ani în Prahova ce nu s-a făcut în 30 de ani înainte.

Avem contracte pe fonduri europene de peste trei miliarde de euro. Am început proiecte de infrastructură extrem de necesare: centurile de la Comarnic, Azuga – Buşteni, Mizil, Păuleşti, Câmpina.

ADVERTISEMENT

Am modernizat Spitalul Judeţean şi avem astăzi cel mai modern bloc operator din România. Am început lucrări de extindere a reţelei de canalizare şi alimentare cu apă în 42 de localități ale județului Prahova, în valoare de aproape un aproape un miliard de euro.

Am reuşit să construim reţeaua de gaze în localităţile de pe Valea Slănicului și urmează racordul la magistrala de gaze. Dotăm școlile din 59 de localități cu echipamente digitale de ultimă generație, mobilier, materiale didactice și echipamente de specialitate.

Sunt lucruri concrete, punctuale şi măsurabile. Nu sunt vorbe, nu sunt promisiuni, ci realităţi care dau măsura lucrurilor pe care le-am făcut pentru Prahova în calitate de președinte al Consiliului Județean”, a transmis Iulian Dumitrescu.

Ludovic Orban: „Nesimțire sfidătoare!”

Președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, a avut o reacție vehementă la vestea că Iulian Dumitrescu și-a depus candidatura, în ciuda problemelor pe care le are cu justiția.

„Nesimțire sfidătoare! Baronul ‘Lamborghini’ de Prahova și-a depus candidatura pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova.

Suspectat că a luat mită de 16 milioane, aflat sub control judiciar, băgat până în gât în toate sifonările de bani publici din județul Prahova (și nu numai), Dumitrescu are nerușinarea de a face tentativa de a mai polua moral județul Prahova pentru încă 4 ani.

În acest timp, Ciucă ‘nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu îi miroase’. Se face că nu are nicio treabă cu această candidatură rușinoasă pentru pnl.

Îi readuc aminte că statutul pnl prevede că Biroul Politic Național este cel care validează candidaturile partidului la funcția de președinte al Consiliului Județean. Adică, Dumitrescu nu are cum să candideze decât dacă are acordul lui.

Se pare că relația ‘specială’ a lui Dumitrescu cu Iohannis și cu sistemul este mai tare decât legea, statutul pnl sau moralitatea. Astfel de candidaturi nu fac altceva decât să mai arunce încă o pată pe obrazul din ce în ce mai murdar al pnl.

Am încredere că prahovenii nu se vor lăsa păcăliți încă o dată de acest devalizator sistemic de bani publici”, a scris Ludovic Orban, pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT