Fotbal intern

Certați cu golul! “Tricolorii”, săraci în reușite la cluburi înainte de România – Suedia. Cei mai în formă jucători vor fi rezerve

13.11.2019 | 14:17
Certati cu golul Tricolorii saraci in reusite la cluburi inainte de Romania  Suedia Cei mai in forma jucatori vor fi rezerve
ADVERTISEMENT

România – Suedia poate fi meciul unei generații, primul meci decisiv pentru calificarea la Euro 2020. Iar “tricolorii” au o singură opțiune la această confruntare, victoria, mai ales că nordicii au duel cu Insulele Feroe în ultima etapă. În aceste condiții, Cosmin Contra a convocat 10 jucători ofensivi, dar fotbaliștii în formă vor fi, cel mai probabil, doar rezerve.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,63 este cota pentru “sub 2.5 goluri” la meciul România – Suedia. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

“Tricolorii”, reușite cu țârâita la cluburi înainte de România – Suedia

În premieră în mandatul lui Cosmin Contra, selecționerul a convocat 4 atacanți de careu și chiar dacă Florin Andone s-a accidentat și nu a fost adus alt jucător în lot, în spatele lui Pușcaș, Keșeru și Alibec mai sunt 7 jucători ofensivi de mare calitate. Noi trebuie să marcăm, dar cei 10 fotbaliști convocați de Contra au probleme cu golul în ultima lună, după remiza cu Norvegia.

Cele trei vârfuri de careu au marcat doar 4 goluri în ultima lună, deși au jucat cel puțin 5 meciuri în Anglia, Bulgaria și România. Convocat după mult timp la națională, Alibec are două goluri la Astra și este, cel puțin la acest capitol, peste George Pușcaș și Claudiu Keșeru. Totuși, atacantul lui Ludogoreț este providențial în meciurile cu echipele nordice.

ADVERTISEMENT

Coman și Budescu, cei mai în formă jucători, vor fi rezerve

Linia de 3 din spatele atacantului de careu va fi formată, dacă nu se întâmplă ceva neprevăzut până la ora jocului, de Ciprian Deac, Nicolae Stanciu și Alex Mitriță. Și dintre cei trei, doar decarul lui CFR Cluj a marcat de două ori în ultima lună, una dintre reușite venind în Europa League. Jucătorul clujenilor și Stanciu sunt singurii fotbaliști care au evoluat constant în campionat și în Europa League, respectiv Champions League, de la meciul cu Norvegia și până în prezent.

În schimb, cei mai în formă jucători convocați de Contra vor fi doar rezerve. Constantin Budescu și Florinel Coman au marcat 7 goluri, jucătorul Astrei având 4 reușite în ultimele partide din Liga 1. Tot din primul eșalon vine și Dan Nistor, cel mai bun jucător al lui Dinamo, și el cu un gol chiar în derby-ul pierdut cu Craiova.

ADVERTISEMENT

Alex Mitriță, caz special la națională

Alex Mitriță, cel mai bun jucător al României în meciul cu Norvegia, este un caz special în acest moment. Asta pentru că fotbalistul lui New York City a mai disputat un singur meci de la acea confruntare, echipa sa fiind eliminată din play-off în MLS. De altfel, Mitriță a primit deja vacanță și s-a pregătit cu Universitatea Craiova înainte de reunirea “tricolorilor”.

Golurile “tricolorilor” după România – Norvegia la echipele de club:

  • 1 – Claudiu Keșeru
  • 1 – George Pușcaș
  • 2 – Denis Alibec
  • 2 – Ciprian Deac
  • 0 – Nicolae Stanciu
  • 0 – Alex Mitriță
  • 0 – Ianis Hagi
  • 1 – Dan Nistor
  • 3 – Florinel Coman
  • 4 – Constantin Budescu
ADVERTISEMENT