Fotbal intern

Toate calculele pentru calificarea României direct la EURO 2020! Scenariul de coșmar în cazul unei victorii cu 2-1 în fața Suediei

11.11.2019 | 15:40
Toate calculele pentru calificarea Romaniei direct la EURO 2020 Scenariul de cosmar in cazul unei victorii cu 21 in fata Suediei
ADVERTISEMENT

România va întâlni Suedia vineri, 15 noiembrie, pe „Național Arena”, iar cu o victorie șansele „tricolorilor” cresc exponențial. În afară de meciul cu nordicii, selecționata lui Cosmin Contra mai are de jucat un meci cu Spania, în timp ce Suedia mai are o partidă cu Insulele Feroe. În condițiile în care suedezii vor câștiga aproape sigur confruntarea cu Insulele Feroe, noi suntem obligață să obținem o victorie pe teren propriu.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,15 este cota pentru “2” la meciul Armenia – Grecia. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

Calculele care duc România la Euro 2020

În momentul de față, România are 14 puncte cu un golaveraj +9 și se află pe locul 3 în grupa de calificări la Euro 2020, iar Suedia are 15 puncte cu golaveraj identic cu al „tricolorilor”, înaintea meciului direct. Cu o victorie, naționala lui Cosmin Contra va trece pe locul 2 și se va distanța la două puncte de nordici, însă ne trebuie un rezultat pozitiv cu Spania în ultimul meci, pentru că Suedia va juca împotriva Insulelor Feroe.

Calculele calificării la Euro 2020:

  • În cazul în care România bate cu 1-0 pe Suedia: „tricolorii” vor avea nevoie doar de un rezultat de egalitate în meciul de la Madrid pentru că în cazul în care Suedia bate pe Insulele Feroe ar ajunge la egalitate de puncte cu noi, iar meciurile directe vor face diferența. Chiar dacă am pierdut la Stockholm cu 2-1, în cazul în care am câștigat cu 1-0, România se va clasa la finalul meciurilor pe locul 2.
  • În cazul în care România bate la două goluri diferență Suedia: scenariul va fi identic cu cel de sus, pentru că în meciurile directe vom avea o victorie la două goluri, față de nordici, care ne-au învins la un gol distanță.
  • În cazul în care România învinge cu 2-1 pe Suedia: se trece la golaverajul echipelor în cazul în care remizăm cu Spania. Dacă noi vom bate 2-1 pe Suedia, vom avea un golaveraj +10, în timp ce ei vor avea +8. Asta înseamnă că ei pot să bată pe Insulele Feroe cu 1-0 și tot noi am merge mai departe.
ADVERTISEMENT

În cazul în care România face egal cu Suedia

Chiar dacă România termină la egalitate meciul cu Suedia, teoretic, mai sunt șanse, evident sunt infime, dar ele există. În cazul în care „tricolorii” remizează în duelul cu Suedia, naționala lui Cosmin Contra trebuie să câștige meciul de la Madrid, iar nordicii să nu învingă Insulele Feroe. Totodată, chiar dacă noi remizăm la Madrid, iar Suedia face egal cu Insulele Feroe ar reprezenta o calificare pentru noi, în condițiile în care ne-am impus la București.

„Mesajul este că, învingând Suedia, la startul jocului cu Spania noi suntem calificaţi la Europene”, a fost mesajul transmis de Cosmin Contra înaintea meciului cu Suedia.

ADVERTISEMENT
  • 2 este locul pe care îl ocupă Suedia în grupă cu 15 puncte
  • 3 este locul pe care îl ocupă România în grupă cu 14 puncte