News

Certificatul de deces al Reginei Elisabeta a II-a a fost făcut public. Cauza oficială a morții, anunțată

Regina Elisabeta a II-a a murit din cauza vârstei înaintate, lucru confirmat inclusiv de certificatul de deces făcut public de britanici.
29.09.2022 | 17:38
Certificatul de deces al Reginei Elisabeta a IIa a fost facut public Cauza oficiala a mortii anuntata
Regina Elisabeta, moarte din cauze naturale. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Documentul, publicat joi de National Records of Scotland și semnat de Anne, Prințesa Regală, prezintă bătrânețea drept singura cauză a morții Reginei.

Regina Elisabeta a II-a a murit de bătrânețe

Așadar, cauza morții reginei a fost bătrânețea, lucru dezvăluit în certificatul ei de deces. Documentul, publicat joi de National Records of Scotland, consemnează că regretatul monarh a murit la ora 15.10 pe 8 septembrie la Castelul Balmoral din Ballater.

ADVERTISEMENT

Bătrânețea a fost singura cauză de deces enumerată, fără alți factori care să contribuie la deces. Certificatul a fost semnat de Prințesa Regală, care i-a fost alături, la fel și fiul ei cel mare, Charles.

Grefierul general al Scoției, Paul Lowe, a confirmat că moartea Majestății Sale a fost înregistrată în satul Aberdeenshire, ora decesului fiind înregistrată la ora 15.10.

ADVERTISEMENT
Certificat deces Regină
Certificat deces Regină

Moartea monarhului a fost anunțată oficial la ora 18.30, iar Palatul Buckingham a emis o declarație în care spunea: ”Regina a murit pașnic la Balmoral în această după-amiază”.

Palatul emitea o declarație la ora 12:30 în aceeași zi în care spunea că medicii sunt îngrijorați pentru sănătatea ei și i-au recomandat să rămână sub supraveghere medicală.

ADVERTISEMENT

”National Records of Scotland a publicat astăzi un extras din înscrierea Majestății Sale Reginei în Registrul deceselor. Un extras oficial al unei înscrieri în Registrul deceselor poate fi numit și certificat de deces”, au transmis autoritățile, conform Mirror.

Când a adus un omagiu mamei sale Elisabeta a II-a, Prințesa Anne a dezvăluit că a fost alături de Regină în ultimele ei momente. Anne, care a însoțit sicriul mamei sale în timp ce acesta a călătorit de la Balmoral la Londra, prin Edinburgh, dezvăluia: ”Am avut noroc să împărtășesc ultimele 24 de ore din viața celei mai dragi mele mame”.

ADVERTISEMENT

Cu toate că a murit la o vârstă foarte înaintată, multe teorii ale conspirației au fost avansate în mediul online, în special cele care vizau cauza morții Reginei.

ADVERTISEMENT