Life

Cetatea din România care a renăscut din propria cenușă. E din ce în ce mai vizitată de turiști. A fost pe locul doi în topul celor mai frumoase castele din lume în urmă cu mulți ani

Fortăreața românească, restaurată și care e un punct turistic important pentru oameni. A ocupat locul doi într-un clasament în urmă cu 9 ani.
08.12.2023 | 10:10
Cetatea din Romania care a renascut din propria cenusa E din ce in ce mai vizitata de turisti A fost pe locul doi in topul celor mai frumoase castele din lume in urma cu multi ani
Fortăreața românească, restaurată și care e un punct turistic important pentru oameni. A ocupat locul doi într-un clasament în urmă cu 9 ani. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Cetatea din România care a renăscut din propria cenușă. E din ce în ce mai vizitată de turiști. A fost pe locul doi în topul celor mai frumoase castele din lume în urmă cu mulți ani. E una dintre cele mai mari din țara noastră și din Europa.

Fortăreața românească, restaurată și care e un punct turistic important pentru oameni. A ocupat locul doi într-un clasament în urmă cu 9 ani

Fortăreața românească, restaurată și care e un punct turistic important pentru oameni. A ocupat locul doi într-un clasament în urmă cu 9 ani când publicația americană Huffington Post a realizat un top 10 al celor mai frumoase castele din lume.

ADVERTISEMENT

Cetatea Făgăraș situată în centrul municipiului cu același nume din județul Brașov a fost desemnată una dintre cele mai spectaculoase, conform adevarul.ro. Editorii din SUA sunt de părere că impunătoarea clădire e una dintre cele mai bine păstrate.

În clasament au fost incluse castele din Canada, Europa și Statele Unite ale Americii. Prima poziție a fost ocupată de Castelul Neuschwanstein din Germania, construit în 1892 , în stil romantic – renascentist. Acesta se afl în satul Hohenschwangau.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, cetatea Făgăraș este un complex feudal de tip castel din Europa de Est, care în prezent este unul dintre cele mai vizitate puncte turistice din oraș, dar și din România. De-a lungul secolului al XVII-lea a fost extinsă continuu și recent a fost restaurată de autorități.

Cetatea Făgăraș, un obiectiv turistic restaurat

Cetatea Făgăraș a fost restaurată în urmă cu puțin timp, după 3 ani de lucrări și reparații. Vechea clădire și-a recăpătat strălucirea de odinioară datorită reabilitărilor care au avut loc la zidurile de apărare și la cele două poduri de lemn.

ADVERTISEMENT

Așadar, de acum înainte turiștii se pot plimba în voie pe un pod mobil, unic în țara noastră. De asemenea, reprezentanții obiectivului turistic au mai transmis că reabilitarea s-a produs și la unul dintre bastioane.

„Restaurarea zidurilor de apărare și restaurarea unuia dintre bastioane, unde noi am organizat o mică expoziție de replici de armament, a însemnat refacerea curții interioare, o regularizare pe verticală a malurilor șanțului de apărare care înconjoară cetatea.

ADVERTISEMENT

Bineînțeles, lucrul poate cel mai important, refacerea celor două poduri de lemn. Ne gândim ca acel pod ridicător să-l includem într-un ceremonial al gărzii noastre”, a declarat administratorul Cetății Făgăraș, Elena Băjenaru, scrie bizbrasov.ro.

ADVERTISEMENT