News

Cetățenii din SUA, interziși în Uniunea Europeană. Brazilienii și rușii se află și ei pe lista neagră

24.06.2020 | 21:38
Cetatenii din SUA interzisi in Uniunea Europeana Brazilienii si rusii se afla si ei pe lista neagra
Americanii au interzis în Europa, din cauza Covid-19
ADVERTISEMENT

Uniunea Europeană ar putea să interzică accesul cetățenilor americani în Europa, din cauza faptului că SUA nu ar fi gestionat corect pandemia de coronavirus.

Uniunea Europeană e pregătită să-și redeschidă granițele începând cu 1 iulie, în condițiile în care mai multe țări au nevoie disperată să își relanseze turismul.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, cetățenii din SUA vor avea interzis momentan în Europa, din cauza proastei gestionări a crizei de sănătate din America.

Cetățenii americani au fost interziși în Uniunea Europeană, din cauza Covid-19

Potrivit New York Times, Uniunea Europeană nu dorește să le facă concesii americanilor, același scenariu fiind valabil și în cazul brazilienilor și rușilor.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii americani susțin că proasta gestionare a situației de către președintele Donald Trump este principalul motiv pentru care UE nu va permite accesul cetățenilor din SUA în perioada următoare.

SUA are 2.3 milioane de cazuri de Covid-19 și 120.000 de decese, mai multe decât orice altă țară din lume.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, țările din UE doresc să permită accesul chinezilor sau cetățenilor din Uganda, Cuba și Vietnam. La izbucnirea epidemiei de Covid-19 în SUA, Donald Trump a decis un lucru similar referitor la europeni, interzicând total accesul acestora în SUA. În acel moment, SUA avea 1.100 de cazuri înregistrate.

Între timp situația în Europa s-a stabilizat, în timp ce SUA a devenit principalul focar de infecție al planetei.

ADVERTISEMENT

Jurnalistii americani au remarcat că UE nu dorește să facă concesii, cu toate că ar pierde milioane de turiști americani sau potențiali investitori.

Americanii vor putea să intre în Uniunea Europeană după ce va trece pandemia

Cetățenii din SUA ar putea primi acces în UE atunci când rata de infectări la 100.000 de locuitori va fi mai mică de 14. Momentan, România are 16.2, în timp ce SUA are 107, Brazilia 190 și Rusia 80 de infectări la 100.000 locuitori.

Situația va fi revizuită la fiecare 14 zile, așa că americanii ar putea ajunge în Europa mai devreme decât ar putea spera, dacă pandemia de coronavirus ar fi combătută mai eficient în SUA.

Între timp, majoritatea țărilor europene își vor redeschide granițele, cu câteva excepții. Danemarca, de exemplu, nu este dispusă să primească cetățeni din afara zonei comunitare, în timp ce Germania, Franța sau alte țări vor să primească orice fel de cetățeni, atât timp cât situația epidemiologică din țara respectivă este sub control.

ADVERTISEMENT