Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cristi Balaj l-a distrus pe Marcel Bîrsan după CFR Cluj – Sepsi 2-1: ”A fost depășit!”. Ce i-a reproșat expertul Fanatik SuperLiga. Update exclusiv

Marcel Bîrsan, ajutat din camera VAR de Sorin Costreie, a dictat un penalty și două eliminări în CFR Cluj - Sepsi. Specialistul pe arbitraj al FANATIK SUPERLIGA a dat verdictul.
29.04.2024 | 00:20
Cristi Balaj la distrus pe Marcel Birsan dupa CFR Cluj  Sepsi 21 A fost depasit Ce ia reprosat expertul Fanatik SuperLiga Update exclusiv
Trei decizii importante au zguduit prima repriză a partidei CFR Cluj - Sepsi, iar Marcel Bîrsan, ajutat din camera VAR de Sorin Costreie, a dictat un penalty și două eliminări. Sursă foto: Bogdan BALAS/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
28-04-2024
21:27

Cristi Balaj, analiză a prestației lui Bîrsan

Fostul mare arbitrul Cristi Balaj a analizat la FANATIK SUPERLIGA prestația lui Marcel Bîrsan din meciul CFR Cluj – Sepsi 2-1 și consideră că toate cele 3 decizii importante din prima repriză au fost corecte, însă îi reproșează modul cum a condus jocul în partea secundă.

„Nu am de ce să nu cred brigada de arbitri la faza de penalty. Există o călcare, suficientă să provoace căderea. Bîrsan nu avea voie să scape acest contact. Există posibilitatea ca arbitrul să nu fi văzut de minge. Dar în acest caz nu faci semne ca jocul să continue. Doar pleci de acolo.

Jucătorul de la Sepsi a fost corect avertizat cu al doilea galben. A împiedicat un adversar să își continue alergarea într-o acțiune promițătoare de atac. El a faultat, e indubitabil. La al doilea roșu, Ștefan se împiedică inclusiv el, se dezechilibrează. Ceea ce dovedește că există contact. Atacantul scăpa spre poartă, deci este fault în postură de ultim apărător asupra unui atacant care avea o situație evidentă de gol. Și Ștefan a realizat că a greșit.

Dezamăgitoare este prestația lui Bîrsan din repriza a doua. A încurajat o echipă care a tras de timp. Trebuiau să fie mai multe minute de prelungire. Starea lui Bîrsan de nervozitate și numărul de avertismente demonstrează că a fost depășit”, a declarat Balaj, la FANATIK SUPERLIGA.

Cele două formații au intrat la cabine la egalitate, scor 1-1. Scorul a fost deschis pentru gazde de Karlo Muhar, iar oaspeții au restabilit egalitatea după ce Isnik Alimi a transformat o lovitură de la 11 metri.

Marcel Bîrsan și Sorin Costreie, decizii importante în CFR Cluj – Sepsi

Doar că prima repriză a întâlnirii CFR Cluj – Sepsi, din etapa a 7-a a play-off-ului din SuperLiga, a fost marcată de deciziile decisive luate de arbitrul Marcel Bîrsan, susținut din camera VAR de Sorin Costreie.

ADVERTISEMENT

Primul moment delicat s-a petrecut imediat după ce s-a consumat primul sfert de oră. Marius Ștefănescu a pătruns în careul gazdelor și a căzut după un contact cu Alin Fica, dar ”centralul” nu a acordat penalty.

Faza a fost analizată în camera VAR, iar Costreie l-a chemat pe Bîrsan la margine să revadă fază. După o scurtă analiză, arbitrul bucureștean a decis că Fica l-a călcat pe Ștefănescu și a acordat lovitură de la 11 metri.

ADVERTISEMENT

Mai mult, el i-a acordat și cartonașul galben jucătorului de la CFR Cluj. Alimi și-a luat răspunderea și a transformat cu precizie de la punctul cu VAR, restabilind egalitatea pe tabela de marcaj.

Două eliminări în tabăra lui Sepsi

Un minut mai târziu, același Fica a plecat în stânga pe un atac rapid al celor din Gruia și a fost agățat în timpul alergării de Darius Oroian. Fundașul dreapta al covăsnenilor a fost imediat avertizat cu cartonaș galben.

ADVERTISEMENT

Doar că era al doilea pentru jucătorul lui Sepsi și Marcel Bîrsan l-a eliminat. De la camera VAR nu s-a putut interveni la această fază, deoarece nu există nicio prevedere pentru a analiza cartonașele galbene.

În minutele de prelungire ale primei reprize din Gruia, Michael a primit excelent o pasă pe culoar de la Deac, dar în momentul în care a vrut să sprinteze a fost împiedicat de Florin Ștefan. Bîrsan i-a acord direct roșu pentru fault în poziție de ultim apărător.

ADVERTISEMENT

Reluările nu au fost extrem de clare, însă Costreie nu a intervenit din camera VAR, ceea ce se presupune că a fost de acord cu decizia luată de ”central” pe teren. Bîrsan a fost implicat într-un scandal uriaș după derby-ul FCSB – Rapid 2-2, fiind acuzat de oaspeți de viciere de rezultat.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a...
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a asistat la Roma VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"Ce-i aia, frate? Face cerculeţe". Locuitorii unei comune de lângă Capitală, şocaţi de ce au văzut pe cer în miez de noapte
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe...
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe italieni: Incredibil de frumoasă!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani...
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Angajări masive în Armată. Condițiile de concurs pentru cele 2.500 de posturi
Angajări masive în Armată. Condițiile de concurs pentru cele 2.500 de posturi
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie...
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie în următoarele zile
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată...
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată spectaculos. „Nu e ușor să fii mereu pe șantier”
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie