Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

CFR Cluj, un nou transfer bifat: “Acum semnează contractul”

CFR Cluj continuă procesul de întinerire al lotului. Echipa lui Mandorlini a bifat un nou transfer în acest sezon. Raul Celemniuc, în vârstă de 17 ani, va îmbraca tricoul alb-vișiniu din această toamnă.
01.09.2023 | 12:19
CFR Cluj un nou transfer bifat Acum semneaza contractul
CFR Cluj, UN NOU TRANSFER bifat!colaj: fanatik.ro
ADVERTISEMENT

După un sezon mai puțin reușit în care CFR a pierdut din turație pe final de an, conducerea a pornit o amplă campanie de întinerire a lotului. Raul Clemeniuc este ultima achiziție a clujeilor, un junior cu un fizic impresionant. Are 1.82 înălțime și evoluează în zona mediană a terenului. Transferul vine după ultimul succes al CFR-ului în campionat, 3-1 cu Botoșani.

CFR Cluj transferă pentru viitor

“Un transfer de viitor pe care îl face CFR Cluj. Raul Clemeniuc, e român. Un jucător care e născut la Oradea, un mijlocaș de bandă stângă, 1.82, 17 ani, un jucător care este construit pentru un proiect al CFR-ului. Deci Raul Clemeniuc la CFR Cluj, chiar în aceste momente se semnează contractul la Cluj”, a spus Cristi Coste.

ADVERTISEMENT

CFR a schimbat viziunea după plecarea lui Dan Petrescu. Clujenii au început sezonul cu un portar tânăr, în vârstă de de 21 de ani. Răzvan Sava a fost adus în urmă cu doi ani de la Torino și este una din surprizele plăcute ale campionatului. Cu el în poartă, CFR este pe 3 în liga I.

Un alt transfer de viitor al celor din Cluj este Rion Zejnullahu. Elvețianul în vârstă de 20 de ani joacă pe poziția de fundaș stânga. Acesta se poate mândri cu junioratul făcut la Grasshopper Zürich și cu meciuri pentru echipa U21 a celor de la FC Luzern. Născut în Elveția, Zejnullahu are origini kosovare. Pe lângă veniri, CFR a și vândut. Marcatorul echipei,  Emmanuel Yeboah, s-a transferat la Brondby.

ADVERTISEMENT

CFR merge pe jucători tineri

Dănuț Lupu a discutat pe baza transferurilor făcute în Liga I. Fostul internațional este dezamăgit de lipsa investițiilor, dar și de calitatea slabă a fotbaliștilor autohtoni. Lupu a evidențiat faptul că străinii aduși liberi de contract se impun fără probleme în Liga I.

“Noi aducem în România jucători străini care nu au jucat sau care nu am auzit de ei, și totuși, venind în România sunt unii dintre cei mai buni jucători din campionatul românesc. Cum vrei să trecem de grupe? Cu jucători liberi de contract de care nu a auzit nimeni de ei.

ADVERTISEMENT

Mai degrabă facem un proiect cum a făcut Gică Hagi. Campioana României face transferuri de 150 de mii de euro și spune că e unul din cele mai mari transferuri. Și atunci de ce mai vorbim de fotbal? Uitați-vă și la legea sportului, nu îi ajută pe patroni deloc. Știți cât e impozitul în Italia sau Spania la cluburi? 3%. Ei plătesc 3%, nu 20% la sută ca la noi”, a declarat Dănuț Lupu.

CFR Cluj a arătat în acest sezon o față complet diferită față de anii precedenți. Recunoscută pentru un jocul pragamatic, Clujul a schimbat foaia tactică și a trecut la ofensivă. Are 13 goluri înscrise și 7 primite în acest sezon, semn că echipa își propune un joc spectaculos în acest an.

ADVERTISEMENT

FANATIK SUPERLIGA este LIVE și EXCLUSIV pe FANATIK.RO. Show-ul se poate vedea în fiecare luni, marți și vineri de la 10:30, iar în premieră, în aceeași zi de la 17:30. Emisiunea este pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

CFR Cluj a bifat un nou transfer

 

ADVERTISEMENT