Fotbal intern

CFR îl dă afară pe Balde, cel mai bine plătit fotbalist din România!

04.06.2018 | 21:57
CFR il da afara pe Balde cel mai bine platit fotbalist din Romania

Campioana începe să își structureze lotul pentru sezonul viitor. CFR îl dă afară pe Balde, fotbalistul care are cel mai mare contract în Liga 1. Șefii ardelenilor încearcă să reducă masiv costurile inutile, iar viitorul atacantului senegalez în Gruia este pecetluit. FANATIK.RO a aflat planurile conducerii clujene cu vârful african.

Petrescu a insistat pentru el, apoi l-a trecut pe bancă!

Cel care l-a dorit la CFR în mod special pe Ibrahima Balde a fost Dan Petrescu. Antrenorul îl știa pe fostul atacant al lui Atletico Madrid din perioada în care acesta jucase în Rusia, pentru Kuban Krasnodar. Ca să îl convingă să semneze cu gruparea clujeană, Petrescu i-a determinat pe șefii săi să îi plătească un contract absolut uluitor pentru Liga 1: 500.000 de euro din salariu și bonusuri de performanță, precum titlul adjudecat de ardeleni în Liga 1.

Balde a semnat până în 2020, dar s-a dovedit a fi cea mai mare ‘’țeapă’’ în materie de transferuri în sezonul recent încheiat. Nici măcar tehnicianul care l-a vrut neapărat la CFR nu a reușit să îl motiveze: ‘’Din păcate, Balde nu e la antrenamente ce vreau eu şi după văd ceva la antrenamente, asta fac şi la meci. Îmi pare rău că nu pot să-l folosesc mai mult, pentru că e un jucător care, atunci când juca în Rusia, era foarte bun, dar a avut o perioadă în care nu a jucat, a pierdut şi pregătirea, iar asta se vede”, spunea Dan Petrescu.

Crescut într-un mediu teribil: jafuri și droguri

Când a semnat cu CFR, toată lumea vorbea despre Balde la superlativ. Clujenii credeau că au dat marea lovitură cu fostul atacant de la Atletico Madrid, dar acesta nu a reușit decât patru goluri în 13 partide. Internațional senegalez de seniori, Balde a fost mai mult preocupat de viața extrasportivă. De altfel, el a mărturisit la venirea în România că a trăit clipe de coșmar în copilărie, iar acum încearcă să ducă o viață cât mai frumoasă.

‘’Când trăieşti într-un oraş sărac, în condiţii dificile ai doar strada şi şcoala. Şi apoi ai “munca uşora”. Aceasta însemna să vinzi droguri, să jefuieşti şi mulţumesc lui Dumnezeu că am avut familia care mi-a dat o educaţie. Această educaţie m-a ajutat să reuşesc. Era dificil. Te trezeşti dimineaţa, îţi vezi tatăl şi mama că aleargă în fiecare zi, încercând să facă ceva pentru ca tu să mănânci. Eu sunt cel mai tânăr din familie şi am văzut aceste lucruri şi am spus “woow, trebuie să fac ceva!”, afirma Ibrahima Balde despre trecutul său întunecat.

CFR îl dă afară pe Balde! Negocieri pentru reziliere

FANATIK.RO a aflat că ardelenii încearcă în această perioadă să pună la punct lotul cu care vor ataca intrarea în grupele Ligii Campionilor. Cum Dan Petrescu va pleca de la CFR, Ibrahima Balde și-a pierdut și ultimul susținător. În aceste condiții, CFR încearcă să rezilieze în aceste zile contractul cu atacantul senegalez. Cel mai probabil, campioana îi va plăti africanului o sumă compensatorie, astfel încât toată lumea să fie mulțumită: CFR pentru că scapă de un salariu imens, iar Balde pentru că ia niște bani de la un club unde a dezamăgit crunt.

500 de mii este venitul anual al lui Balde la CFR Cluj din salariu și bonusuri de performanță

Tags: