Fotbal international

Che Guevara din fotbal! Lionel Messi sare la gâtul conducătorilor Barcelonei! “Au dorit să ne pună sub tirul criticilor”

31.03.2020 | 12:06
Che Guevara din fotbal Lionel Messi sare la gatul conducatorilor Barcelonei Au dorit sa ne puna sub tirul criticilor
ADVERTISEMENT

Jucătorii Barcelonei au acceptat reducerea salariilor pe perioada pandemiei cu un procent uriaş, 72 la sută, din acel 2 la sută cedat de ei urmând a se plăti integral veniturile celorlalţi angajaţi ai clubului, care altfel ar fi fost remuneraţi conform normelor prevăzute în legislaţie pentru şomajul tehnic.

Lionel Messi, atac la conducerea Barcelonei

S-a făcut mult tam-tam în presa din Cataloniape tema conflictului dintre conducerea clubului şi jucători, care nu ar fi fost de acord cu nici un fel de reducere. Pentru ca, în cele din urmă, să revină la sentimente mai bune şi să accepte luni această soluţie.

ADVERTISEMENT

Toate aceste informaţii difuzate în mass-media l-au enervat la maxim pe liderul vestiarului blaugrana, Leo Messi, care a decis să treacă la atac, fără pic de menajamente.

Messi a devenit Che Guevara în vestiarul catalan

Practic, deşi Spania, inclusiv Barcelona, se zguduie de virulenţa cu care COVID 19 continuă să producă zilnic un mare număr de îmbolnăviri şi numărul deceselor este şi el dureros de ridicat, pe Nou Camp s-a deschis un război între conducerea clubului şi vestiar.

ADVERTISEMENT

Iar pentru francezii de la cotidianul L’Equipe Leo Messi este un soi de Che Guevara, revoluţionarul compatriot cu fotbalistul, care s-a aflat în anii 60 alături de Fidel Castro la mişcarea comunistă din Cuba.

Leo Messi atacă şefii Barcelonei. Îi acuză că au vrut special ca jucătorii să fie blamaţi

Replica jucătorilor a venit prin argentinian

Ne-a surprins mult că, din interiorul grupării, anumite persoane au dorit să ne pună sub tirul criticilor, încercând să ne preseze să facem ceea ce noi am făcut mereu. Noi am vrut de la început micșorarea salariilor, am înțeles perfect că suntem într-o situație excepțională.

ADVERTISEMENT

Am fost întotdeauna primii care au ajutat clubul când ni s-a cerut. Nu am vorbit până acum pentru că prioritatea noastră era să găsim soluții reale de a-i sprijini pe cei mai afectați de această criză” – a spus Messi.

Nu e primul conflict conducere – vestiar

Nu e primul conflict între vestiar şi conducere. În februarie anul acesta a fost demis antrenorul Ernesto Valverde şi Eric Abidal, acum în conducerea Barcei, a spus că mai mulţi jucători nu mai erau mulţumiţi şi nu mai munceau cum trebuie.

ADVERTISEMENT

Messi a replicat şi atunci: “Mie nu-mi plac astfel de lucruri. Fiecare trebuie să fie responsabil și să-și asume deciziile. Când vorbești însă de jucători, e bine să dai nume, pentru că altfel îi murdărești pe toți și alimentăm zvonuri care nu sunt adevărate”.

Lui Bartomeu îi e frică să nu îi plece starul

Apoi s-a aflat un lucru şi mai urât, faptul că oficialii Barcelonei ar fi plătit un milion de euro unei firme pentru a-i defăima pe Messi și legendele blaugrana pe rețelele de socializare.

Acum preşedintele Josep Bartomeu o dă la întors. “Messi mi-a spus încă din prima zi, fără să îl întreb eu, că trebuie să reducem salariile cât e pandemia”. Este speriat de clauza din contractul starului, care spune că în fiecare an, în luna mai, poate pleca de la club, cu condiţia să anunţe.

ADVERTISEMENT