Life

Cheesecake cu fructe de pădure de la Jamila. Cum prepari acest desert savuros de sezon

Acest Cheesecake cu fructe de pădure de la Jamila este unul dintre cele mai bune preparate de acest tip.
13.06.2021 | 15:51
Cheesecake cu fructe de padure de la Jamila Cum prepari acest desert savuros de sezon
Cheesecake cu fructe de pădure de la Jamila. Cum prepari acest desert savuros de sezon. Sursa Foto: jamilacuisine.ro
ADVERTISEMENT

Rețeta de Cheesecake cu fructe de pădure se realizează în aproximativ o oră și 15 minute. Timpul de preparare este de o oră, iar cel de gătire de doar 15 minute.  Dacă respectați corect pașii, această prăjitură delicioasă nu ar trebui să vă pună în dificultate.

Trebuie să respectați întocmai cantitățile indicate pentru a nu întâmpina probleme și pentru a obține un desert delicios.  Din cantitățile pe care vi le vom prezenta mai jos vor ieși 16 porții.

ADVERTISEMENT

Pentru Cheesecake-ul cu fructe de pădure aveți nevoie de 150 grame de zahăr pudră, 800 grame cremă de brânză, 200 grame smântână pentru frișcă, 20 grame gelatină și o lingura extract de vanilie.

Cheesecake cu fructe de pădure de la Jamila

Pentru crustă mai aveți nevoie de 300 grame de biscuiți cu cacao, 2 linguri cacao și 150 de grame unt topit.

ADVERTISEMENT

Trebuie să faceți și un jeleu care se prepară din 750 grame de fructe de pădure, 100 mililitri apă, 150 grame de zahăr și 10 grame gelatină.

Este indicat să puneți acest desert delicios într-o tavă de 23 de cm în care se pune în prealabil folie de acetat. Astfel se va scoate ușor din tavă. Se poate însă folosi și o tavă mai mare. Aceasta este o rețetă fără coacere.

ADVERTISEMENT

Cum se prepară Cheesecake-ul cu fructe de pădure

Pentru început trebuie să preparați jeleul. Puneți 10 grame de gelatină în aproximativ 50 de ml de apă și amestecați ușor pentru a se topi, apoi o lăsați să se hidrateze aproximativ 5 minute. Apoi se pune la topit la foc foarte mic. Nu uitați să amestecați până se topește. Când gelatina s-a topit o luați de pe foc și o lăsați să se răcească.

Într-o cratiță mai mare se pun fructele de pădure, se adaugă zahărul și apa și se fierb la foc mare, 5-10 minute. Pentru această rețetă se pot folosi atât fructe proaspete cât și congelate.

ADVERTISEMENT

Se pasează fructele foarte bine, apoi sosul de fructe se trece prin sită. 300 de grame din acest piure de fructe se păstrează. În restul se adaugă gelatina topită în prealabil. Se amestecă foarte bine și se lasă jeleul să se răcească.

Urmează apoi prepararea crustei. Se pun biscuiții în robotul de bucătărie, se adaugă și cele 2 linguri de cacao și se mixează bine. Apoi se adaugă untul topit, care a fost răcit și se mixează din nou. Compoziția este gata când biscuiții au textura nisipului ud.

Luați o formă rotundă de tort și puneți biscuiții.  Îi presați foarte bine până când obțineți un blat. Apoi puneți taba în frigider și vă ocupați de cremă.

Cum se prepară crema

Pentru cremă, primul pas este hidratarea gelatinei. Când este gata se pune la topit într-o cratiță și se amestecă. Apoi se răcește.

Într-un bol mare punem crema de brânză, adăugăm zahărul pudră, smântâna pentru frișcă (rece) și extractul de vanilie (se poate înlocui cu esență). Toată compoziția se mixează 5 minute. Când este gata se adaugă cele 300 de grame de piure de fructe. Se adaugă și gelatina se amestecă.

Această cremă se toarnă peste blatul de biscuiți. Se nivelează bine și se dă la rece pentru aproape o oră. Apoi se adaugă jeleul. Puteți orna cu fructe proaspete, după gust. Apoi tava se pune din nou în frigider pentru cel puțin 6 ore.

ADVERTISEMENT