Sport

Liverpool a câștigat Cupa Ligii Angliei după lovituri de departajare în finala cu Chelsea. Au bătut toți jucătorii, a ratat doar Kepa. Video

Chelsea şi Liverpool s-au duelat duminică, în finala Cupei Ligii Angliei, al treilea trofeu ca importanţă din fotbalul englez. „Cormoranii” s-au impus după loviturile de departajare și au plecat acasă cu o sumă ridicolă.
27.02.2022 | 21:35
Liverpool a castigat Cupa Ligii Angliei dupa lovituri de departajare in finala cu Chelsea Au batut toti jucatorii a ratat doar Kepa Video
Liverpool a devenit cea mai titrată formație a competiției, cu 9 trofee. Sursa foto: Liverpool FC facebook
ADVERTISEMENT
27-02-2022
16:12

Chelsea - Liverpool 10-11, după loviturile de departajare

Vezi aici cele mai importante faze.

La loviturile de departajare au marcat Milner, Fabinho, van Dijk, Alexander-Arnold, Salah, Jota, Origi, Robertson, Elliott, Konate și Kelleher pentru Liverpool, respectiv, Alonso, Lukaku, Havertz, James, Jorginho, Rudiger, Kante, Werner, Silva și Chalobah pentru Chelsea.

 

Singurul care a ratat la loviturile de departajare a fost portarul lui Chelsea, Kepa Arrizabalaga, trimis în teren în locul lui Mendy în minutul 120. El a șutat mult peste poarta apărată de Kelleher.

Ca urmare, Liverpool a devenit cea mai titrată formație a competiției, cu 9 trofee. Chelsea a câștigat Cupa Ligii Angliei de cinci ori, dar niciodată în ultimii 7 ani.

Min. 120: Nicio echipă nu a marcat în prelungiri, astfel că învingătoarea va fi decisă la loviturile de departajare.

Min. 109: Chelsea conduce cu 3-1 la goluri anulate. Reușita lui Kai Havertz  este anulată tot pentru ofsaid.

Min. 106: A început a doua repriză a prelungirilor.

Min. 105: S-a încheiat prima repriză a prelungirilor.

Min. 97: Încă un gol anulat. Reușita lui Lukaku nu este validată din cauza unui ofsaid.

Min. 91: Au început prelungirile.

Min. 90+6: Scorul este egal, așa că vom avea prelungiri.

Min. 90+2: Mendy repinge lovitura de cap a lui van Dijk, după un corner al lui Liverpool. „Cormoranii” domină finalul de meci.

Min. 86: Edouard Mendy își salvează echipa de la gol, intervenind sigur la șutul lui Luis Diaz.

Min. 78: Gol anulat și pentru Chelsea. Kai Havertz trimite mingea în poartă, dar arbitrul asistent indică o poziție de ofsaid.

Min. 67: Liverpool înscrie, prin Matip, dar golul fundașului central este anulat pentru ofsaid, după consultarea VAR

Min. 49: Chelsea este aproape de deschiderea scorului. Pulisic îi pasează în careu lui Mount, care trage în bară.

Min. 46: A început repriza a doua.

Min. 45: S-a încheiat prima repriză.

Min. 31: Mendy își salvează echipa de la gol de două ori în aceeași fază. Mai întâi respinge în față șutul lui Keita de la marginea careului mare, după care deviază peste poartă, de la pământ, mingea trimisă de Mane din 4-5 metri.

Min. 6: Chelsea are prima ocazie de a marca. Gruparea londoneză construiește o fază prelungită de atac, dar șutul lui Pulisic este blocat de Kelleher.

Min. 1: A început meciul. Înaintea fluierului de start, sute de spectatori au afișat steagurile Ucrainei.

steag Ucraina
Sute de steaguri ale Ucrainei au putut fi văzute în tribunele stadionului Wembley. Sursa foto: dailystar.co.uk

Chelsea: Mendy – Rudiger, Thiago Silva, Chalobah – Alonso, Kovacic, Kante, Azpilicueta – Pulisic, Mount – Havertz. Rezerve: Kepa – James, Sarr, Jorginho, Loftus-Cheek, Saul, Hudson-Odoi, Lukaku, Werner. Antrenor: Thomas Tuchel.

Liverpool: Kelleher – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Thiago – Salah, Mane, Diaz. Rezerve: Alisson – Konate, Milner, Keita, Oxlade-Chamberlain, Minamino, Jota, Tsimikas, Origi. Antrenor: Jurgen Klopp.

Finalul lunii februarie aduce şi meciul decisiv din Cupa Ligii Angliei, o tradiţie cu vechime în fotbalul englez. Chelsea şi Liverpool se vor lupta pentru al treilea trofeu ca importanţă, într-un meci care se va disputa pe “Wembley”. Câştigătoarea cupei va încasa o sumă infimă în comparaţie cu banii folosiţi în fotbalul mondial.

Banii puşi în joc în duelul Chelsea – Liverpool, finala Cupei Ligii Angliei

Premiile totale din Cupa Ligii Angliei sunt în valoare de doar 200.000 de lire sterline, iar banii sunt împărţiţi din faza semifinalelor. Tottenham şi Arsenal, echipele care au ratat calificarea finalei, au încasat câte 25.000 de lire sterline.

ADVERTISEMENT

Finalista din Cupa Ligii Angliei va primi 50.000 de lire sterline, în timp ce câştigătoarea trofeului va încasa 100.000 de lire. Cel mai bine plătit jucător al lui Chelsea, Romelu Lukaku, câştigă 350.000 de lire pe săptămână, în timp ce la Liverpool, Virgil van Dijk ia 240.000 de lire în aceeaşi perioadă.

Finala Cupei Ligii Angliei, Chelsea – Liverpool, se joacă duminică, de la ora 18:30, şi va fi transmisă în România de Digi Sport 1.

ADVERTISEMENT

Echipele probabile în Chelsea – Liverpool

Chelsea: Kepa – Christensen, Silva, Rudiger – Azpilicueta Jorginho, Kante, Alonso – Pulisic, Mount, Havertz

Liverpool: Kelleher – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson – Fabinho, Henderson, Thiago – Salah, Mane, Diaz

ADVERTISEMENT

La conferinţa de presă premergătoare meciului, Jurgen Klopp a anunţat că se va baza pe Caoimhin Kelleher în primul “11”. Portarul de 23 de ani a fost titular şi în meciul cu Chelsea, din campionat, terminat la egalitate, scor 2-2, pe 2 ianuarie.

Drumul celor două până în finala Cupei Ligii Angliei

Chelsea a intrat în turul 3, unde a avut un meci dificil cu Aston Villa. După 1-1 în timpul regulamentar, londonezii s-au calificat după executarea loviturilor de departajare. La fel s-a întâmplat şi în optimile de finală, unde scenariul s-a repetat cu Southampton. În sferturile de finală, Chelsea a trecut de Brentford, scor 2-0, ca mai apoi s-o elimine pe Tottenham, în semifinale, după 2-0 şi 1-0.

ADVERTISEMENT

Tot în turul 3 a intrat şi Liverpool, care le-a eliminat pe Norwich (3-0) şi pe Preston North End (2-0). În sferturile de finală, “cormoranii” au trecut de Leicester, după 3-3 în timpul regulamentar şi 5-4 la loviturile de departajare. Liverpool a obţinut calificarea în finală după dubla cu Arsenal, 0-0 pe “Anfield” şi 2-0 pe “Emirates”.

Condiţii speciale înainte de Chelsea – Liverpool

Cu o zi înainte de finala Cupei Ligii Angliei, Roman Abramovich a anunţat că va ceda controlul clubului către Fundaţia caritabilă Chelsea. Totul în contextul războiului din Ucraina, după ce Rusia a invadat ţara condusă de Volodimir Zelenski.

Mai mulţi politicieni englezi au susţinut că Roman Abramovich ar trebui să fie trecut pe lista oligarhilor ruşi care vor primi sancţiuni din partea Marii Britanii. Acest lucru nu s-a întâmplat încă, chiar dacă patronul lui Chelsea este extrem de criticat.

“Nu putem pretinde că nu este o problemă. Situaţia, în general, pentru mine şi personalul meu, pentru toată lumea de la Cobham, pentru jucători, este îngrozitoare. Nimeni nu se aştepta la asta. Este ireal, aşa cum spuneam, ne tulbură minţile, ne afectează înainte de finala Cupei Ligii cu Liverpool”, spunea Thomas Tuchel înaintea finalei.

ADVERTISEMENT