News

China, acuzată că sabotează cercetările vaccinului împotriva noului coronavirus

07.06.2020 | 17:26
China acuzata ca saboteaza cercetarile vaccinului impotriva noului coronavirus
ADVERTISEMENT

China este acuzată de un senator american că sabotează cercetările vaccinului împotriva noului coronavirus, în contextul în care mai multe echipe de cercetători încearcă să găsească o variantă de imunizare a populației planetei.

China, acuzată că sabotează cercetările vaccinului împotriva noului coronavirus

China a fost acuzată de senatorul republican Rick Scott că sabotează cercetările vaccinului împotriva noului coronavirus, în timp ce mai mulți specialiști din toată lumea încearcă să găsească o variantă de imunizare în masă, notează Digi24.

ADVERTISEMENT

Senatorul Rick Scott a făcut declarația controversată după ce a fost invitat la o emisiune de la BBC, adăugând că autoritățile chineze „au ales să fie un adversar”.

„Trebuie să facem acest vaccin. Din păcate, avem dovezi cu privire la faptul că China comunistă încearcă să ne saboteze sau să ne încetinească”, a spus Rick Scott.

ADVERTISEMENT

„Dacă noi sau Anglia îl obținem primii, sau altcineva din Europa, îl vom împărți. China nu va face asta”, a mai declarat senatorul american.

Ce spun oficialii chinezi

Cu toate că nu a prezentat dovezi concrete pentru a confirma afirmația, senatorul spune că acestea există.

ADVERTISEMENT

 „Sunt dovezi… au venit prin intermediul agenției noastre de informații, sunt dovezi că încearcă să ne saboteze sau să ne încetinească”, a mai precizat senatorul republican.

Rick Scott este de părere că Beijingul a mințit mai multă vreme despre noul coronavirus, ceea ce a dus la o pandemie.

ADVERTISEMENT

„E frustrant pentru ce ne-a făcut China, nouă tuturor. Ne-au mințit despre virus, altfel ne-am fi putut pregăti mai bine”, a mai declarat senatorul american.

În paralel, China a anunțat că lucrează la o versiune proprie de vaccin împotriva noului coronavirus, potrivit unui ministru din această țară.

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc duminică, ministrul Tehnologiei şi Ştiinţei din China a declarat că ţara sa doreşte o creştere a cooperării internaţionale pentru a dezvolta un vaccin împotriva agentului patogen.

Xi Jinping, președintele Chinei, a declarat de curând că dacă un vaccin împotriva coronavirus va fi realizat de Beijing, acesta va fi distribuit la nivel global „ca o contribuție de a asigura vaccinul în țările în curs de dezvoltare”.

ADVERTISEMENT