News

China confirmă acuzațiile SUA și spune că a distrus probe de coronavirus. Care e explicația Beijing-ului  

17.05.2020 | 09:27
China confirma acuzatiile SUA si spune ca a distrus probe de coronavirus Care e explicatia Beijingului
ADVERTISEMENT

Oficiali importanți din China confirmă acuzațiile SUA din ultimele săptămâni și spun că au distrus probe de coronavirus deținute în laboratoarele din țară.

China confirmă acuzațiile SUA și spune că a distrus probe de coronavirus. Care e explicația Bejingului

Acuzată din toate direcțiile de faptul că ar fi ascuns probe de coronavirus încă dinainte de startul pandemiei, China iese public în această perioadă și confirmă oficial aceste informații.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de vineri, China a confirmat oficial faptul că a cerut laboratoarelor neautorizate din țară să distrugă eșantioane conținând probe cu noul coronavirus. Pe de altă parte, Beijingul insistat că acest demers a fost unul întreprins din ”motivelor de biosecuritate”, anunță BusinessInsider.

În nenumărate ocazii, SUA, prin vocea oficialilor de la Casa Albă, a acuzat Beijingul că a refuzat sa furnizeze probele de coronavirus prelevate de la pacienți atunci când pandemia la finalul anului 2019 și că autoritățile chineze au distrus probele inițiale.

ADVERTISEMENT

Acum, Liu Dengfeng, un oficial al departamentului de Știință și Educație al Comisiei Naționale de Sănătate din China, a recunoscut că probele au fost distruse în laboratoarele neautorizate pentru a “preveni riscul de securitate biologica si pentru a preveni dezastrele secundare cauzate de agenți patogeni neidentificați”.

China spune că acest lucru nu a fost făcut pentru acoperirea sau ascunderea eșantioanelor față de alte țări, ci a fost făcut strict din motive de siguranță medicală.

ADVERTISEMENT

Liu a mai spus că atunci când boala a fost raportată pentru prima dată la Wuhan, ”institutele profesionale la nivel național” lucrau pentru identificarea agentului patogen care a cauzat-o.

Casa Albă: ”Partidul Comunist Chinez nu a raportat focarul de coronavirus”

Aceste dezvăluiri de la Beijing apar pe fondul unor zile în care relațiile China-SUA sunt mai reci ca niciodată la nivel diplomatic.

ADVERTISEMENT

Secretarul de stat de la Casa Albă, Mike Pompeo a făcut acuzații grave, la sfârșitul lunii aprilie, acuzând direct China ca a distrus probe de COVID-19.

”Credem cu tărie că Partidul Comunist Chinez nu a raportat focarul noului coronavirus la Organizația Mondială a Sănătății. Chiar și după ce CCP a notificat OMS despre focarul de coronavirus, China nu a distribuit toate informațiile pe care le avea”, a declarat Mike Pompeo la acea vreme.

ADVERTISEMENT