News

China ia noi măsuri pentru a-și proteja copiii. Interzice examenele la clasele mici și reduce accesul la jocurile online

China își propune să amelioreze presiunea asupra elevilor și să prevină dependența copiilor de jocurile online.
31.08.2021 | 13:31
China ia noi masuri pentru asi proteja copiii Interzice examenele la clasele mici si reduce accesul la jocurile online
China ia noi măsuri pentru a-și proteja copii. Interzice examenele la clasele mici și reduce accesul la jocurile online Foto: hepta, Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

China a anunțat interzicerea examenelor scrise pentru copiii de șase și șapte ani. Este cel mai recent efort de a încerca să amelioreze presiunea asupra părinților și elevilor într-un sistem de educație extrem de competitiv.

Elevii erau obligați să susțină examenele din primul an de școală primară, până la examenul de admitere la universitate la vârsta de 18 ani.

ADVERTISEMENT

China interzice examenele la clasele mici

Ministerul educației a declarat că presiunea dăunează sănătății fizice și mentale a elevilor.

“Examenele sunt o parte necesară a educației școlare …. [dar] unele școli au probleme precum examenele excesive, care provoacă o sarcină excesivă asupra elevilor … acest lucru trebuie corectat”, se arată într-o declarație a ministerului, citată de BBC.

ADVERTISEMENT

Regulile limitează, de asemenea, numărul de teste și examene pe care le poate stabili o școală pe trimestru.

“Clasele I și II ale școlii elementare nu vor trebui să susțină examene scrise. Pentru alte clase, școala poate organiza un examen final în fiecare semestru. Examenele intermediare sunt permise pentru liceu. Localităților nu li se permite organizarea examenelor regionale sau examene inter-școlare pentru toate clasele ciclului primar”, a adăugat ministerul educației (ME).

ADVERTISEMENT

“Nici absolvenții de liceu nu au voie să organizeze teste săptămânale, examene unitare, examene lunare etc. Nu sunt permise nici examinările deghizate sub diferite nume, precum cercetarea academică.”

Reacțiile pe platforma de socializare chineză Weibo au fost amestecate, unii spunând că este un pas în direcția corectă pentru a ameliora presiunea asupra copiilor. Alții au pus la îndoială modul în care școlile vor testa și măsura abilitățile fără examene.

ADVERTISEMENT

Anunțul face parte din reformele mai ample din sectorul educațional din China. În iulie, Beijingul a eliminat firmele de tutorat online care operează în țară de capacitatea de a obține profit din predarea disciplinelor de bază.

Noile linii directoare au restricționat, de asemenea, investițiile străine în industrie și au întrerupt sectorul de îndrumare privată, care avea o valoare de aproximativ 120 de miliarde de dolari înainte de revizuire.

Inegalitatea în educație este, de asemenea, o problemă – părinții mai bogați sunt dispuși să cheltuiască sume impresionante pentru a-și duce copiii în școlile de top. Obsesia țării pentru educație afectează și prețurile proprietăților, părinții mai bogați ridicând proprietăți în bazinele școlare.

Ministerul Educației din China a interzis, de asemenea, temele pentru elevii de clasa I anul acesta și a limitat temele pentru elevii de liceu la 1,5 ore pe noapte.

Minorii din China pot juca jocuri online doar trei ore pe săptămână

Jucătorii online cu vârsta sub 18 ani vor avea voie să joace doar o oră vinerea, weekendul și sărbătorile, a declarat autoritatea de reglementare a jocurilor video din China.

Administrația Națională a Presei și Publicațiilor a declarat agenției de știri Xinhua că accesul la jocuri le va fi permis numai între orele 20:00 și 21:00. De asemenea, a instruit companiile de jocuri să împiedice copiii să se joace în afara acestui interval orar.

La începutul acestei luni, presa de stat a numit jocurile online opiu spiritual.

Inspecțiile la companiile de jocuri online vor crește, de asemenea, pentru a verifica dacă reglementările sunt puse în aplicare, a spus autoritatea de reglementare.

Regulile anterioare limitau timpul de joc online al copiilor la 90 de minute pe zi, ajungând la trei ore în vacanță. Mișcarea reflectă o îngrijorare de lungă durată cu privire la impactul jocurilor excesive asupra tinerilor.

Cu o lună înainte de ultimele restricții, un articol publicat de Economic Information Daily, publicație de stat, susținea că mulți adolescenți au devenit dependenți de jocurile online și că acestea au un impact negativ asupra lor.

Articolul a determinat scăderi semnificative ale valorii acțiunilor la unele dintre cele mai mari firme de jocuri online din China.

În iulie, gigantul chinez de jocuri Tencent a anunțat că lansează recunoașterea facială pentru a opri copiii să se joace între 22:00 și 08:00. Mișcarea a urmat temerilor că copiii foloseau carduri de identitate ale adulților pentru a eluda regulile.

Este probabil un sfârșit de vară dezamăgitor pentru zeci de milioane de jucători tineri din China.

Autoritățile chineze sunt de mult îngrijorate de dependența de jocuri și de alte activități dăunătoare online în rândul tinerilor.

Beijingul pare să arate un scepticism în creștere cu privire la expansiunea capitalului și a tehnologiei, precum și impactul său potențial negativ asupra bunăstării tinerei generații a țării.

Noua regulă a venit pe fondul unei represiuni cuprinzătoare asupra giganților tehnologici ai Chinei, precum Alibaba, Didi și Tencent, precum și o serie de reforme privind activitățile considerate de Beijing drept dăunătoare pentru tânăra generație, inclusiv cultura fanilor celebrităților și îndrumarea privată.

Impunând aceste noi reguli, guvernul chinez speră să creeze „energie pozitivă” în rândul tinerilor și să-i educe cu ceea ce Beijing consideră „valori corecte”.

În timp ce mulți părinți chinezi pot aplauda restricțiile asupra jocurilor, unele voci pe rețeaua socială chineză Weibo critică interferența guvernului ca fiind „nerezonabilă” și „arbitrară”.

„De ce nu planificați când mă duc la toaletă, mănânc mese și mă culc”, se citea într-un comentariu sarcastic.

ADVERTISEMENT
Tags: