ADVERTISEMENT
News

China reacționează dur împotriva SUA pe tema investigațiilor OMS privind originile pandemiei. ”Întreaga lume va privi”

Autor: Robert Cristea | 14.02.2021 | 10:43
China reacționează dur împotriva SUA pe tema investigațiilor OMS privind originile pandemiei. ”Întreaga lume va privi”
China reacționează dur împotriva SUA pe tema investigațiilor OMS privind originile pandemiei. ”Întreaga lume va privi”. Foto: Hepta.ro

Ambasada Chinei a transmis că, în ultimii ani, acțiunile făcute de SUA au subminat grav instituţiile multilaterale, inclusiv OMS, şi au afectat grav cooperarea internaţională privind Covid-19.

ADVERTISEMENT

Mesajul ferm al unui purtător de cuvânt al ambasadei chineze reprezintă un răspuns la declaraţia făcută, sâmbătă seară, de Jake Sullivan, consilier pe probleme de securitate naţională. Acesta a cerut Chinei să pună la dispoziţia OMS date neprelucrate referitoare la primele cazuri de Covid-19.

Avem îngrijorări profunde cu privire la modul în care au fost comunicate constatările timpurii ale anchetei Covid-19 şi întrebări cu privire la procesul utilizat pentru a ajunge la ele”, a spus Jake Sullivan, porivit news.ro

ADVERTISEMENT

China acuză SUA că ”arată cu degetul către alte ţări care au susţinut cu loialitate OMS şi către însăşi OMS”

„China salută revenirea SUA la Organizaţia Mondială a Sănătăţii. OMS este o organizaţie internaţională multilaterală autoritară în domeniul sănătăţii, nu un bâlci la care unii pot veni şi pleca după bunul plac.

Ce au făcut SUA în ultimii ani a subminat grav instituţiile multilaterale, inclusiv OMS, şi a afectat grav cooperarea internaţională privind Covid-19. Însă Statele Unite, acţionând ca şi când nimic din toate acestea nu s-ar fi întâmplat, arată cu degetul către alte ţări care au susţinut cu loialitate OMS şi către însăşi OMS.

ADVERTISEMENT

Cu aceste antecedente, cum pot câştiga încrederea întregii lumi? Este sperat ca SUA să se menţină la cele mai înalte standarde, să aibă o atitudine serioasă, onestă, transparentă şi responsabilă, să îşi asume responsabilitatea de drept, să sprijine munca OMS prin acţiuni reale şi să aibă contribuţii corespunzătoare la cooperarea internaţională privind Covid-19. Întreaga lume va privi”, se arată în declaraţia publicată pe site-ul ambasadei Chinei în SUA.

În schimb, Casa Albă somează China să pună la dispoziţie datele neprelucrate din primele zile ale epidemiei de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Un membru al echipei Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii care a investigat în China originea virusului a declarat, pentru Reuters, că guvernul chinez a refuzat să ofere datele neprelucrate despre primele cazuri de coronavirus.

Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, precizase acum 2 zile că toate ipotezele sunt încă deschise privind originea virusului.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!