News

Chinezii se pregătesc și ei să doboare un obiect neidentificat. Canada caută încă rămășițele celui distrus sâmbătă

După ce a fost acuzată că a trimis baloane de spionaj asupra Americii, China a anunțat, la rândul ei, că un obiect zburător neidentificat i-a violat spațiul aerian.
12.02.2023 | 22:14
Chinezii se pregatesc si ei sa doboare un obiect neidentificat Canada cauta inca ramasitele celui distrus sambata
Avioane de vânătoare J-10 ale armatei chineze/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Chestiunea obiectelor zburătoare vânate de aviațiile militare pare departe de un final, după ce China a anunțat că aviația sa militară se pregătește să doboare un asemenea obiect, transmite Agerpres, preluând agențiile internaționale de presă.

Un obiect zburător misterios a fost văzut în largul coastelor orașului Rizhao, din provincia Shandong, situată între orașele Shanghai și Beijing, relatează publicația chineză Global Times. Pescarilor din zonă li s-a cerut să fie precauți, în eventualitatea în care aviația chineză va doborî obiectul.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, autoritățile de la Beijing nu au dat detalii legate de natura obiectului, însă anunțul survine în condițiile în care China a fost acuzată de către Statele Unite la începutul acestei luni că folosește pe scară largă baloane de supraveghere pentru a spiona instalațiile militare ale altor țări.

În mai puțin de două săptămâni, aviația militară americană a doborât trei obiecte care au survolat teritoriul american. Primul a fost distrus pe 4 februarie în largul coastei de est a SUA, oficialii de la Washington precizând că este un balon de supraveghere al Chinei.

ADVERTISEMENT

Guvernul de la Beijing a confirmat faptul că obiectul îi aparține însă a susținut că este doar un balon meteorologic care a deviat de la curs. Americanii nu s-au lăsat convinși de explicațiile chinezilor, iar vineri au mai doborât un obiect zburător deasupra peninsulei Alaska.

Un obiect cilindric doborât în Canada

Al treilea a fost doborât sâmbătă, în urma unei operațiuni comune a armatelor americană și canadiană. „Am ordonat doborârea unui obiect neidentificat care a încălcat spaţiul aerian canadian. NORAD Command a doborât obiectul deasupra Yukonului”, a anunțat premierul Canadei, Justin Trudeau, pe Twitter. Și Casa Albă a confirmat acțiunea, precizând că a fost autorizată în comun de către Justin Trudeau și președintele Joe Biden.

ADVERTISEMENT

Canadienii încă nu au descoperit rămășițele acestui obiect, căutările la sol continuând. Se știe doar faptul că era un obiect de formă cilindrică, care a fost doborât cu o rachetă trasă de pe un avion american F-22.

Armata SUA rămâne vigilentă în ce privește spațiul aerian american, spațiul aerian de deasupra lacului Michigan fiind închis temporar duminică din considerente de „siguranță națională”, potrivit unui anunț făcut de către Autoritatea americană pentru aviaţie civilă (FAA). Ulterior FAA a anunțat redeschiderea spațiului aerian, precizând că decizia inițială a fost luată pentru susținerea activităților Departamentului Apărării.

ADVERTISEMENT

Și spațiul aerian al statului Montana a fost închis temporar sâmbătă după ce radarele au depistat „o anomalie”, însă avionul de vânătoare ridicat de la sol nu a descoperit niciun obiect care să confirme suspiciunile.

ADVERTISEMENT
Tags:
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul...
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul despre viața lângă un miliardar: "Mai bine plâng pe un iaht!"
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Garsonieră de 15 metri pătraţi,
Garsonieră de 15 metri pătraţi, "cu patul sub masă", scoasă la vânzare cu 143.000 de euro, preţ redus. Afaceri cu imobiliare în Milano
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din...
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din cauza cărților“
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere....
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere. Ultimele intervenții estetice pe care și le-a făcut
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de...
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de schimbări benefice și noroc cât cuprinde