News

Lovită de cancer, o profesoară din Tuzla hrănește zeci de refugiați din Ucraina: “Sunt mame cu copii de o zi, două”

După o viață în care a fost chinuită de cancer, o profesoară din Tuzla hrănește zeci de refugiați din Ucraina. Cei mai mulți dintre aceștia sunt mame cu copii chiar și de o zi sau două
12.03.2022 | 01:22
Lovita de cancer o profesoara din Tuzla hraneste zeci de refugiati din Ucraina Sunt mame cu copii de o zi doua
O profesoară din Tuzla găzduiește și hrănește zeci de refugiați. sursă foto: colaj Fanatik / Facebook Chiosea Cazare la Mare
ADVERTISEMENT

O profesoară din Tuzla dă un exemplu de umanitate prin faptul că oferă cazare și hrană pentru zeci de refugiați din Ucraina, majoritatea fiind mame cu copii nou-născuți.

O profesoară din Tuzla hrănește zeci de refugiați din Ucraina

Mariana Chiosea este o profesoară din Tuzla, a cărei viață nu a fost deloc ușoară. Deși problemele au bătut la ușa ei încontinuu, aceasta nu s-a dat înlături din a-i ajuta pe alți oameni atunci când au avut nevoie. Drept dovadă stă faptul că hrănește zeci de refugiați ucraineni.

ADVERTISEMENT

Împreună cu familia și ajutată de voluntari și asociații, Mariana găzduiește aproape 70 de refugiați, majoritatea fiind mame și copii, într-o casă și două pensiuni din comuna constănțeană Tuzla.

Mariana nu se oprește, însă, aici. Pe lângă cazare, femeia împreună cu cei dragi ei îi și hrănesc pe ucrainenii fugiți din calea războiului din Ucraina.

ADVERTISEMENT

“Facem bine pentru că suntem oameni și trebuie să ne ajutăm între noi, nu contează banii, nu contează istoria sau ce cred ceilalți. Binele se contorizează undeva, acolo sus!”, a declarat profesoara de matematică, scrie Radio Constanța.

Mariana le oferă tinerelor mămici tot sprijinul din lume, iar nou-născuții sunt primiți în familie cu brațele deschise.

ADVERTISEMENT

“Am venit să o luăm din spital pe Valentyna Nosova, refugiată ucraineană, care a venit la noi cu câteva zile înainte de a naște. Noul născut va fi primit foarte bine în familie”, a mai precizat femeia, în timp ce stătea în fața unei maternități din Constanța, potrivit sursei menționate anterior.

Ce o determină pe Mariana să îi ajute pe refugiați

Problemele de sănătate, precum și ajutorul primit în momentele de cumpănă au făcut-o pe Mariana să își dorească să ajute cât mai mulți oameni.

ADVERTISEMENT

“Eu am avut probleme mari de sănătate în trecut, am mai bine de trei ani de când am avut foarte multe operații și, când am stat mai bine de o lună în spital, am avut prieteni în București, care au sărit și m-au ajutat cu ce au putut: cu hrană la prânz și seara, cu haine spălate și toate cele.

Și atunci am spus că este momentul ca eu să îi mulțumesc lui Dumnezeu că sunt în viață și faptului că și eu am fost ajutată când am avut nevoie.

Încă sunt pe dializă, fac dializă de trei ani deja, sunt încă în monitorizări pentru a nu avea recidivă, mai am doi ani de monitorizări și să sperăm la un transplant. Am avut patru forme de cancer, două cu metastaze”, este mărturia cutremurătoare a Marianei Chiosea, conform sursei citate mai sus.

Lupta cu cancerul nemilos a făcut-o pe Mariana mai puternică, dar și mai sufletistă.

“Facem bine pentru că suntem oameni și trebuie să ne ajutăm semenii. Asta este cel mai important, să ne ajutăm semenii!

Nu ne uităm la istorie, unde spune că ucrainenii n-au fost foarte buni cu poporul român, nu ne interesează istoria la momentul acesta, ne interesează ca aceste mame cu copii, cu copii nenăscuți, proaspăt născuți, sunt refugiați cu copii de o zi – două, de o săptămână – două, sunt mame cu doi, trei copii să fie bine, nu putem să îi lăsăm în urmă”, a mai povestit aceasta, potrivit aceleiași surse.

ADVERTISEMENT