News

Chinul îndurat de Ronen în captivitatea Hamas. Cine este românul mort în Gaza, după ce a fost luat ostatic

Pentru Ronen Engel armistiţiul a venit prea târziu. Românul luat ostatic de Hamas pe 7 octombrie a murit în captivitatea teroriştilor.
03.12.2023 | 11:56
Chinul indurat de Ronen in captivitatea Hamas Cine este romanul mort in Gaza dupa ce a fost luat ostatic
Familia lui Ronen a fost eliberată de Hamas, dar el a murit în captivitate Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat sâmbătă dimineaţa moartea unui dintre cei patru ostatici cu cetăţenie română răpiţi de Hamas şi ţinuţi captivi de aproape două luni, încă din data de 7 octombrie.

Soţia şi cele două fiice ale lui Ronen au fost eliberate săptămâna aceasta

Românul mort se numeşte Ronen Engel, avea 54 de ani şi fusese răpit împreună cu familia, soţia şi cele două fiice, din kibuţul Nir Oz. În momentul în care teroriştii le-au intrat în casă soţia lui Ronen vorbea cu sora ei la telefon, acela fiind ultimul moment când cineva a mai ştiut ceva despre ei.

ADVERTISEMENT

Nici autorităţile israeliene şi nici Ministerul de Externe de la Bucureşti nu au dat detalii cu privire la circumstanţele decesului lui Ronen Engel, dar acesta suferea de diabet şi nu se ştie dacă a avut acces la tratament cât a stat în captivitate.

În urmă cu câteva săptămâni, într-o declaraţie pentru observatornews.ro, fratele său, Dan Engel, îşi exprima speranţa că Ronen va fi eliberat de Hamas şi lăsat să se întoarcă acasă.

ADVERTISEMENT

“După ce am văzut ce le-au făcut oamenilor, este foarte greu să mai ai speranţă, dar îmi spun în fiecare secundă că trebuie să am speranţă. Nu pot să gândesc altfel, îmi doresc foarte mult să-mi văd fratele înapoi, pe Yuval, Mika şi Karina”, spunea Dan Engel.

Soţia şi fiicele lui Ronen au fost eliberate de Hamas săptămâna acesta, în cadrului schimbului de prizonieri agreat cu autorităţile israeliene. Pentru Ronen momentul acordului a venit prea târziu.

ADVERTISEMENT

“Aşadar, asta este… Cu mare durere ne luăm rămas bun de la fratele meu erou… Cu adevărat un erou. Ieri dimineaţă am fost anunțați, a sosit un ofițer de informații care să ne spună despre ce s-a întâmplat în acea sâmbătă de 7 octombrie.

Ronen a luptat pentru viețile lui Karina (51 ani), Mika (18 ani) și Yuval (11 ani). Dar asta nu surprinde pe nimeni, pentru că toată lumea de aici știe cine este Ronen…”, a postat fratele Ronen, după aflarea veştii.

ADVERTISEMENT

O veste îngrijorătoare pentru ceilalţi trei români aflaţi încă în captivitate este că Hamas a anunţat că nu va mai fi făcut niciun schimb de prizonieri cu Israelul, până când nu va înceta focul în Fâşia Gaza.

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone....
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone. De când revine căldura
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca...
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: Vorbeşte cu extratereştrii
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de...
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de ani: "Tot am mai încercat, dar nu pot!"
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Simona Halep a vorbit despre relația cu Patrick Mouratoglou: Am avut încredere
Simona Halep a vorbit despre relația cu Patrick Mouratoglou: Am avut încredere
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor...
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor încep să se concretizeze