Chivu, analiză înainte de Inter Milano – Roma! ”E greu la titlu”

Vicentiu Dinescu   
în Stiri sportive
20/01/2018, 21:32
Chivu, analiză înainte de Inter Milano – Roma! ”E greu la titlu”

Inter Milano şi AS Roma se vor întâlni duminică, de la ora 21:45, în derby-ul etapei a 21-a din Serie A. Fostul căpitan al naţionalei României, care acum este analist pentru Fox Sports, acolo unde comentează Bundesliga şi Primera Division, a acordat un interviu pentru publicaţia italiană Il Messaggero în care a vorbit despre cele două formaţii la care a jucat în Serie A.

Reporter: La ce fel de meci te aştepţi?

Cristi Chivu: Va fi un meci frumos. Pentru Inter şi Roma este esenţial să termine în primele patru şi să-şi asigure locul de Champions League. Se vor bate cu Lazio pentru această poziţie. E greu la titlu, Juventus şi Napoli au ceva în plus.

Chivu crede că pauza de iarnă a venit la momentul oportun pentru ambele formaţii

R: Cum vezi Roma?

C.C.: M-a uimit foarte mult. În ciuda numeroaselor schimbări, vânzarea lui Salah, venirea pe banca tehnică a lui Eusebio Di Francesco, este o echipă puternică. În Europa au mari aşteptări, mai ales că au terminat pe primul loc în grupa din Champions League, peste Chelsea şi Atletico Madrid.

R: Dar acum ambele mechipe trec printr-o perioadă de criză…

C.C.: Acestea sunt momente normale în viaţa unei echipe. Pauza de iarnă a venit la momentul oportun pentru ambele formaţii.

R: Cum vezi Interul?

C.C.: Sunt mult mai organizaţi decât în anii precedenţi. Spalletti este un antrenor foarte bun care a uimit multă lume. Are idei clşare despre cum trebuie să atace şi să se apere. Desigur, mai are mult de muncă pentru a le transmite jucătorilor mentalitatea sa.

Chivu: ”Spalletti e cel mai bun la transmiterea mesajului”

R: Va fi un duel Dzeko contra Icardi?

C.C.: Cei doi au un singur lucru în comun: marchează. Iar cifrele sunt de partea lor.

R: Va fi şi un duel între portarii Handanovic şi Alisson?

C.C.: Samir a dovedit că este un portar mare, a adus multe puncte prin paradele sale. Alisson se dovedeşte un portar foarte bun pe linia porţii şi ştie să-şi folosească picioarele.

R: Ai lucrat cu Spalletti. Ce fel de antrenor este?

C.C.: E cel mai bun la transmiterea mesajului. Spalletti a avut mereu rezultate pentru că vede fotbalul dintr-o altă perspectivă şi vreau mereu să îmbunătăţească jocul.

Chivu: ”Nu e uşor să lucrezi în mediul de la Roma”

R: Cum comentezi munca lui Di Francesco?

C.C.: Îmi place ce face. L-am urmărit încă din vremea în care a dus-o pe Sassuolo în Europa League. Nu e uşor să lucrezi în mediul de la Roma, dar Eusebio este o persoană liniştită care poate face faţă presiunii. În viitor va face multe lucruri frumoase.

R: Cum comentezi cazul Nainggolan?

C.C.: Trebuie să te afli în vestiar pentru a înţelege anumite decizii. Pot spune că Di Francesco a gestionat bine situaţia. A fost o decizie luată împreună cu oamenii din conducere şi pot spune că eu aş fi făcut la fel.

R: Crezi că Roma ar trebuie să se implice în mercato de iarnă?

C.C.: Roma mare un lot bun în acest moment, Di Francesco are multe opţiuni. În plus, cu toţii aşteptăm intrarea lui Schick, un jucător de mare calitate.

Chivu: ”Lui Totti îi place mai mult să se îmbrace la costum şi cravată”

R: Încheiem cu cel mai mare jucător al Romei: Francesco Totti.

C.C.: ESte o persoană care poate transmite multe lucruri. Sigur, are multe de învăţat, dar are persoanele potrivite în jurul său. Va deveni un mare conducător, mai ales că a spus că nu este interesat de antrenorat.

R: Dacă totuşi într-o zi Totti se va decide să antrenze?

C.C.: El are tot ce îi trebuie pentru a deveni antrenor, dar după părerea mea va fi conducător de club. Îi place mai mult să se îmbrace la costum şi cravată (n.r. – râde).

Închide ×