Life

Christian Sabbagh, profeții sumbre pentru acest an: „Eu nu vreau să panichez pe nimeni”

Christian Sabbagh nu vede cu ochi buni ceea ce se va întâmpla în 2023. Cel mai tare îl îngrijorează faptul că tot mai multe țări se înarmează.
07.01.2023 | 18:30
Christian Sabbagh profetii sumbre pentru acest an Eu nu vreau sa panichez pe nimeni
Christian Sabbagh, prezentator tv, despre anul 2023. Foto: Instagram/ hepta.ro
ADVERTISEMENT

Jurnalistul Christian Sabbagh și-a dat cu părerea despre cum crede că va fi anul 2023, iar opinia sa nu e una tocmai măgulitoare.

Christian Sabbagh se teme de ceea ce ar putea aduce 2023

Sabbagh privește cu îngrijorare situația din estul Europei, unde are un loc un conflict de aproape un an, război care dă semne că va continua cu intensitate și în 2023.

ADVERTISEMENT

Vedeta Kanal D a mărturisit că e de fel destul de încrezătoare și că de multe ori alege cartea optimismului. Însă… în urma evenimentelor care au avut loc pe planetă în ultima vreme, acesta susține că i se arată la orizont lucruri înspăimântătoare.

„Nu trebuie să fii profet, ghicitor în stele să citești în cafea să îți dai seama că există o criză economică mondială, că sunt foarte multe focare în jurul nostru, adică războiul din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Mai nou, o zonă foarte fierbinte în sârbi și kosovari. Adică lucrurile astea ar trebui să îngrijoreze orice om, pentru că e clar că se întâmplă ceva. Dacă stai bine și să te gândești, mai toată lumea se înarmează. Lumea nu mai investește în școli, spitale, mai nou investesc în rachete, avioane, drone”, a declarat Christian Sabbagh pentru wowbiz.ro.

„Totul ține de o fracțiune de secundă și lumea o ia razna”

Sabbagh spune că în mod normal, lumea ar trebui să militeze pentru pace și să demonstreze că își dorește cu adevărat asta. Prezentatorul știrilor de la Kanal D remarcă faptul că politicienii cât și opinia publică parcă sunt antrenate să vrea să continue războiul, lucru care îl îngrijorează la fel de tare.

ADVERTISEMENT

„Oamenii normali ar trebui să facă tot ce le stă în putință să îi determine pe politicieni să renunțe la aceste ambiții. Ele nu duc nicăieri, doar la suferință, distrugere și așa mai departe.

Una e ce vrem noi. Una e ce ne arată istoria. Și în anii ’30 erau la fel crize financiare, economice, peste tot. Probabil singura soluție a fost să declanșeze un război mondial. Eu nu vreau să panichez pe nimeni, dar e bine să ne gândim de 10 ori dacă avem cum să milităm pentru pace. Totul ține de o fracțiune de secundă și lumea o ia razna”, a adăugat Christian Sabbagh pentru aceeași sursă.

ADVERTISEMENT