Life

Christian Sabbagh pleacă în Ucraina, în plin război: ”Îmi iau vesta și casca antiglonț. Soția plânge, dar mă înțelege”

Christian Sabbagh a decis să plece în Ucraina, în plin conflict al țării vecine cu Rusia, în ciuda opoziției soției sale care ar prefera să îl vadă în siguranță, nu corespondent de război.
03.03.2022 | 13:49
Christian Sabbagh pleaca in Ucraina in plin razboi Imi iau vesta si casca antiglont Sotia plange dar ma intelege
Cristian Sabbagh pleacă în Ucraina pentur a relata despre războiul de la granița României / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat, în exclusivitate, că vedeta Kanal D, Christian Sabbagh, a reușit să își rezolve problemele legate de documentele de care avea nevoie pentru a pleca în Ucraina ca și corespondent de război. Conform informațiilor noastre, jurnalistul va pleca peste câteva zile.

Christian Sabbagh pleacă în Ucraina atacată de Rusia

”Categoric vreau să merg. Nu mi-e teamă, nu mi-a fost niciodată teamă să merg în teatre de război. Asta mi-e, de fapt, și meseria, eu sunt corespondent de război”, ne spunea, acum câteva zile, chiar înainte de începerea ostilităților din Ucraina, Christian Sabbagh.

ADVERTISEMENT

Acum, în sfârșit, dorința lui se împlinește și, duminică seara, vedeta Kanal D va pleca spre țara vecină pentru a face reportaje cu privire la drama umanitară provocată de război și de bombardamentele Rusiei din Ucraina.

Conform informațiilor FANATIK, plecarea lui Christian Sabbagh se va face imediat după ce va termina de prezentat știrile de la Kanal D, duminică seară, el urmând să ia un avion până la Suceava, iar de acolo să se îndrepte, cu mașina, spre Ucraina.

ADVERTISEMENT

Soția lui Christian Sabbagh se opune plecării corespondentului de război în Ucraina

Contactat de FANATIK, Christian Sabbagh a recunoscut că și-a făcut planurile pentru plecarea în Ucraina și că va merge acolo pentru a relata conflictul din țara vecină din perspectivă umanitară.

”Da, voi pleca în Ucraina. Soția plânge, dar mă înțelege, acum. I-am explicat că asta este meseria mea, că sunt corespondent de război, că nu mă simt bine aici, când la doi pași de țara noastră se petrec lucrurile așa cum se petrec. Îmi iau vesta și casca antiglonț și merg să îmi fac meseria”, a spus, pentru FANATIK, vedeta Kanal D Christian Sabbagh

ADVERTISEMENT

În altă ordine de idei, spune Christian Sabbagh, tot ce speră este ca războiul dintre Ucraina și Rusia să nu se prelungească prea mult, iar părțile implicate să ajungă la un armistițiu. ”Sper să înțeleagă cu toții că un război face victime, provoacă drame uriașe”, a mai spus Sabbagh.

Culmea, plecarea lui Christian Sabbagh vine cu doar o zi înainte de aniversarea de cinci ani a fetiței sale cu Iulia, Anais. Lucru care, evident, a supărat-o pe soția lui, mai ales că erau planuri făcute cu privire la petrecerea de ziua de naștere a micuței.

ADVERTISEMENT

Conflictul dintre Rusia și Ucraina a intrat în a opta zi

Pe 24 februarie 2022, Rusia lui Vladimir Putin a declanșat ofensiva împotriva Ucrainei, pretextul oficial fiind apărarea separatiștilor din Donbass. Zona Donbass, care încorporează cele două republici recunoscute doar de Federația Rusă, Donețk și Lugansk, sunt scena unui conflict care durează încă din 2014, separatiștii proruși și armata ucraineană având înfruntări în zonă încă de atunci.

Atacurile comandate de Vladimir Putin nu au vizat însă doar zona Donbass, iar marile orașe din Ucraina sunt sub asediu artileriei, rachetelor și unităților mecanizare. Numărul mare din militari ruși – unele surse indicând peste 120.000 de militari, chiar și 150.000 – indică că războiul de la granița României este unul la scară largă.

Mai mult, deja, autoritățile din Ucraina cer ca Rusia și Vladimir Putin să fie judecați pentru genocid și crime de război, multe dintre rachetele și bombardamentele având ca țintă zone civile din orașe, populația fiind, tot timpul, nevoită să se adăpostească. De altfel, până la această oră, au fost raportate moartea a sute de civili, printre care și copii, în războiul din Ucraina, iar ONU anunță că deja numărul de refugiați se ridică la 1 milion.

De asemenea, autoritățile din Ucraina au făcut și un bilanț al pierderilor suferite de trupele rusești după ce Vladimir Putin a ordonat invazia: aproximativ 9.000 de oameni, 217 tancuri, 900 blindate, 30 de avioane, 31 de elicoptere, 11 sisteme antiaeriene, 42 de sisteme de artilerie reactivă (Grad, Smerch etc), 90 de tunuri de artilerie, 60 de cisterne și vehicule de aprovizionare cu combustibil, 3 drone, 2 bărci, 374 vehicule.

ADVERTISEMENT