Sport

Ciclist de Turul Franţei pentru o zi! Bucureştiul găzduieşte cea mai tare cursă pentru amatori

Cicliştii amatori din România au şansa, pentru o zi, să se simtă ca rutierii din Turul Franţei. Duminică, 27 august, va fi organizată la Bucureşti cea mai tare cursă ciclistă pentru amatori: "L’Étape Romania by Tour de France".
26.08.2023 | 14:54
Ciclist de Turul Frantei pentru o zi Bucurestiul gazduieste cea mai tare cursa pentru amatori
Ciclist de Turul Franţei pentru o zi! Bucureştiul găzduieşte duminică cea mai tare cursă pentru amatori.
ADVERTISEMENT

România s-a alăturat “L’Etape by Tour de France” în 2022, fiind de-a 20-a ţară acceptată în această serie de evenimente care au loc la nivel internaţional. În acest an pe străzile din Bucureşti se va organiza a doua ediţie a celei mai importante curse de ciclism pentru amatori.

Ciclist de Turul Franţei pentru o zi! Bucureştiul organizează cea mai tare cursă pentru amatori

Cursa se va desfăşura pe trei trasee, care necesită niveluri diferite de experienţă şi antrenament, străbate artere importante din Capitală. Cursa se adresează amatorilor, dar cicliştii de performanţă sunt şi ei primiţi, având un clasament separat.

ADVERTISEMENT

Amatorii au putut să se înscrie pe trei trasee: City Adventure, cu o lungime de 14 km, The Ride, 42 de kilometri şi The Race, 85 de kilometri. Orice fel de bicicletă poate fi folosită de către rutierii care s-au înscris.

Pentru cea mai scurtă cursă, cea de 14 kilometri, se pot înscrie copii de la opt ani în sus. Pentru ediţia 2023 este sold-out pentru toate cele trei trasee, fiind înscrişi peste 2000 de rutieri amatori şi profesionişti.

ADVERTISEMENT
Ciclist de Turul Franţei pentru o zi! Bucureştiul găzduieşte duminică cea mai tare cursă pentru amatori.
Ciclist de Turul Franţei pentru o zi! Bucureştiul găzduieşte duminică cea mai tare cursă pentru amatori.

Artere importante din Capitală vor fi blocate

Evenimentul va bloca artere importante din Bucureşti începând cu ora 07:00 dimineaţa, urmând ca acestea să fie redate circulaţiei după ora 14:00:

Bd. Unirii, Bd. Mircea Vodă, Splaiul Unirii pe sensul către București, Bd. Decebal, Bd. Basarabia, Calea Victoriei, Bd. Regina Elisabeta, Bd. Schitu Măgureanu, Străzile Știrbei Vodă și Ion Câmpineanu, Șoseaua Kiseleff, Străzile Buzești, Berzei, V. Pârvan. B.P. Hașdeu și Bd. Libertății.

ADVERTISEMENT

Programul evenimentului din 27 august, acțiuni și activități în Race Village-ul amplasat în Piața Constituției:

  • 08:00 – vor lua startul din zona Palatului Parlamentului cei înscriși pe traseul City Adventure de 14 km
  • 09:00 – vor pleca în cursă cei înscriși pentru traseele The Ride, de 42 km și The Race, de 85 km
  • 13:00 Sfârșitul cursei / Închiderea completă a traseului
  • 13:30 – festivitatea de premiere în Race Village când sunt planificate activități și surprize atât pentru concurenți cât și pentru vizitatori
ADVERTISEMENT

L’Étape by Tour de France este lider mondial în evenimente de ciclism cu participare în masă, cu evenimente desfășurate în 25 de țări în 2023 și 30 de evenimente globale. Competiţia oferă cicliștilor amatori posibilitatea de a concura sau de a experimenta o etapă de Turul Franței chiar la ei acasă.

ADVERTISEMENT