Sport

Turul Franţei 2023. Jonas Vingegaard, a doua victorie consecutivă în Le Tour! Jordi Meeus se impune la Paris

Jonas Vingegaard a câştigat Turul Franţei 2023. Competiţia s-a încheiat cu un succes surprinzător pe Champs Elysees a lui Jordi Meeus, care a reuşit să obţină victoria la sprint.
23.07.2023 | 20:39
Turul Frantei 2023 Jonas Vingegaard a doua victorie consecutiva in Le Tour Jordi Meeus se impune la Paris
Turul Franţei 2023. Jonas Vingegaard, a doua victorie consecutivă în Le Tour! Jordi Meeus se impune la Paris
ADVERTISEMENT
23-07-2023
17:52

Jonas Vingegaard, câştigătorul Turului Franţei 2023! Jordi Meeus câştigă la Paris

Jonas Vingegaard câştigă pentru a doua oară consecutiv Turul Franţei. Danezul a avut un avans uriaş faţă de al doilea clasat, Tadej Pogacar, 7 minute şi 29 de secunde. Podiumul a fost completat de Adam Yates, care a încheiat la 10 minute şi 26 de secunde de lider. 

Etapa de la Paris a fost câştigată la sprint în mod surprinzător de Jordi Meeus de la Bora. Rutierul i-a depăşit pe Jasper Philipsen şi Dylan Groenewegen pentru a obţine cea mai mare victorie a carierei. 

VEZI VIDEO: 

Au fost trei săptămâni palpitante, Turul Franţei 2023 fiind unul remarcabil, cu multe etape spectaculoase. În final, câştigătorii tricourilor distinctive în Le Tour 2023: 

  • Tricoul galben (clasament general) – Jonas Vingegaard
  • Tricoul verde (cel mai bun sprinter) – Jasper Philipsen
  • Tricoul alb cu buline roşii (cel mai bun căţărător) – Giulio Ciccone 
  • Tricoul alb (cel mai bun tânăr) – Tadej Pogacar
  • Cea mai bună echipă: Jumbo Visma
  • Cel mai combativ rutier în Le Tour: Victor Campenaerts

 

22-07-2023
15:37

Pogacar a câștigat, Vingegaard rămâne în tricoul galben

Victorie fără emoții pentru Tadej Pogacar în etapa 20 a Turului Franței. Cu toate acestea danezul Jonas Vingegaard rămâne în tricoul galben. Etapa a 20-a din Turul Franței a fost una montană, o distanță de 133 de kilometri de parcurs între Belfort și Le Markstein Fellering, cu nu mai puțin de șase trecători montane, două dintre ele de primă clasă.

A fost ultima oportunitate pentru cicliști înainte de a ajunge pe Champs-Elysees din Paris. Pogacar s-a arătat mulțumit de victoria obținută astăzi. ”Astăzi, în sfârșit, m-am simțit din nou ca mine. A fost foarte bine de la început până la sfârșit să mă simt bine din nou după multe zile de suferință și să reușesc la final. Sunt super, super fericit. Acum putem continua? Nu, hai să mergem acasă!

Așteptam să se întoarcă el Adam Yates și fratele lui. Au fost super buni. Pentru că îl cunosc foarte bine acum, m-a condus foarte bine, așa că datorită lui a fost puțin mai ușor să mă pregătesc pentru finală șiam fost mai puțin nervos. Echipa a făcut o treabă grozavă astăzi. Atmosfera din autobuz în fiecare zi a fost atât de bună la această echipă”, a transmis Pogacar, mărturisind totodată care a fost cel mai terifiant moment al Turului: ”Cel mai terifiant moment al Turului a fost când Marc Soler s-a uitat înapoi la mine pe Col de la Loze cu acei ochi înfricoșători”.

21-07-2023
16:18

Matej Mohoric, victorie din evadare

Rutierul sloven al echipei Bahrain Victorious, Matej Mohoric, a câștigat la foto finiș etapa a 19-a a Turul Franței, între Moirans-en-Montagne și Poligny, pe distanța a 172,5 kilometri.

Într-o etapă valonată, Mohoric l-a învins după un sprint de excepție pe colegiul de evadare, danezul Kasper Asgreen (Soudal – Quick Step), câștigător cu o zi în urmă. Al treilea a venit la patru secunde australianul Ben O’Connor (AG2R Citroen).

În clasamentul general nu au exista schimbări, astfel că danezul Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) are în continuare un avans de șapte minute și 35 de secunde față de slovenul Tadej Pogacar (UAE Emirates) și este practic câștigătorul Turului.

Etapa a 20-a a Turului Franței se va desfășura sâmbătă, 22 iulie, între Belfort și Le Markstein Fellering, pe distanța a 133,5 kilometri. Este o etapă cu șase cățărări, dintre care ultimele două de categoria 1 și un final într-un fals plat de vreo 3-4 kilometri. Va fi ultima bătălie în munți și este de așteptat ca protagoniști să fie cățărătorii importanți care se luptă în clasamentul general.

19-07-2023
15:51

Jonas Vingegaard i-a luat 5:45 lui Pogacar în etapa regină! Gall, victorie la Courchevel

Etapa regină din Turul Franţei s-a ridicat la nivelul aşteptat. Austriacul Felix Gall a câştigat la Courchevel, după ce a încheiat primul căţărarea monstru de pe Col de la Loze. În clasamentul general, lupta pentru tricoul galben pare încheiată. Tadej Pogacar a sucombat pe ultima căţărare şi Jonas Vingegaard i-a luat nu mai puţin de 5 minute şi 45 de secunde în etapă. Danezul are un avans monstru, de 7 minute şi 35 de secunde, cu o singură etapă montană rămasă de disputat. 

VEZI VIDEO: 

18-07-2023
16:20

Jonas Vingegaard (Jumbo Visma) l-a învins categoric pe Tadej Pogacar

Jonas Vingegaard (Jumbo Visma) a câștigat într-un mod categoric în singurul contratimp din Turul Franței 2023. Danezul a reușit să-i sufle peste un minut și jumătate lui Tadej Pogacar, care a terminat pe locul secund. În acest moment, Vingegaard a luat o opțiune serioasă pentru a duce tricoul galben până la Paris.

 

Podiumul zilei a fost completat de Van Aert, cu un timp cu aproape 3 minute mai slab decât învingătorul. Organizatorii Turului Franței au decis ca în acest an să existe o singură etapă de contratimp. Vingegaard și Pogacar erau despărțiți de doar 10 secunde în clasamentul general după 15 runde, astfel că era de așteptat ca cei doi să se lupte pentru victorie în etapa a 16-a.

Fanilor nu le-a venit, totuși, să creadă cum Vingegaard avea un timp cu 31 de secunde mai bun decât Pogacar după al doilea cronometraj intermediar. Mai mult, slovenul a decis să-și schimbe bicicleta și a pierdut multe alte secunde vitale, iar la penultimul cronometraj intermediar Vingegaard avea peste un minut față de Pogacar.

Danezul a dat totul în ultimii 3 kilometri și a reușit să termine cursa în 32 de minute și 26 de secunde, cu un minut și 38 de secunde mai rapid decât Tadej Pogacar, care a terminat etapa pe locul secund. Deși a obținut doar prima sa victorie în acest Tur al Franței, Jonas Vingegaard și-a mărit serios avansul față de Tadej Pogacar în fruntea clasamentului general.

16-07-2023
17:00

Wout Poels se impune pe Mont-Blanc

Rutierul olandez al echipei Bahrain Victorious, Wout Poels, a câștigat din evadare etapa a 15-a a Turul Franței, între Les Gets les Portes du Soleil și Saint-Gervais Mont-Blanc, pe distanța a 179 kilometri.

Într-o etapă epică cu cinci cățărări, olandezul, care la 35 de ani câștigă prima sa etapă într-un mare tur, a fost urmat de belgianul Wout Van Aert (Jumbo-Visma), la două minute și opt secunde, și de francezul Mathieu Burgaudeau (TotalEnergies), la trei minute.

Primii doi din clasamentul general, danezul Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) și slovenul Tadej Pogacar (UAE Emirates) s-au atacat pe rând pe ultima cățărare, însă au fost de nedespărțit și au venit la final unul lângă celălalt. Danezul păstrează în continuare un avans de 10 secunde.

Luni, 17 iulie, va fi zi de pauză, iar marți, 18 iulie, va avea loc etapa a 16-a, un contratimp de 22,4 kilometri, între Passy și Combloux. Este un traseu destul de plat cu un final în urcare pe o cățărare de categoria a 2-a, iar Vingegaard și Pogacar sunt marii favoriți la victorie.

16-07-2023
12:54

Un spectator a provocat un accident uriaș în Turul Franței

Startul etapei a 15-a din Turul Franței a fost marcat de un accident teribil provocat de un spectator care încerca să le facă poze rutierilor.

Respectivul fan l-a lovit cu brațul pe Sepp Kuss (Jumbo-Visma) și acesta a căzut la pământ antrenând în incident o mare parte din pluton. Cele mai mari probleme a apărut să aibă Nathan Van Hooydonck, tot de la echipa olandeză.

În căzătură au mai fost implicați Biniam Girmay, Pascal Eenkhoorn, Aurelien Paret-Peintre, Egan Bernal, Michael Gogl, Kevin Vermaerke și Lars van den Berg. Din fericire, nimeni nu a fost rănit grav, toți cicliștii reușind să se urce din nou pe biciclete și să continue cursa. Plutonul a încetinit ritmul pentru a le permite celor din spate să revină.

15-07-2023
16:34

Carlos Rodriguez, dublă lovitură

Rutierul spaniol al echipei Ineos Grenadiers, Carlos Rodriguez, a câștigat etapa a 14-a a Turul Franței, între Annemasse și Morzile les Portes du Soleil, pe distanța a 151,8 kilometri.

Într-o etapă epică cu cinci cățărări, ibericul a reușit să-i păcălească pe coborârea finală pe cei doi mari favoriți, slovenul Tadej Pogacar (UAE Emirates) și danezul Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), sosiți cu o întârziere de cinci secunde.

Pentru Rodriguez a fost o zi perfectă, pentru că el a reușit să urce pe locul 3 în clasamentul general, depășindu-l pe australianul Jao Hindley (Bora-Hansgrohe). La vârf, Vingegaard a ieșit cu un plus de o secundă. Danezul i-a luat trei secunde de bonificație lui Pogacar în vârful ultimei cățărări, iar slovenul a recuperat două la final. În aceste condiții, rutierul lui Jumbo-Visma are un avans de 10 secunde.

Etapa a 15-a a Turului Franței se va desfășura duminică, 16 iulie, între Les Gets les Portes du Soleil și Saint-Gervais Mont-Blanc, pe distanța a 179 kilometri. Este o etapă cu cinci cățărări, toate în partea a doua, și cu final în ascensiune de categoria 1. Va fi o nouă bătălie între cei doi ”monștri” care se luptă pentru tricoul galben. Rămâne de văzut dacă și pentru etapă sau doar în spatele unei evadări.

14-07-2023
16:12

Kwiatkowski câștigă, Pogacar recuperează

Rutierul polonez al echipei Ineos Grenadiers, Michal Kwiatkowski, a câștigat din evadare etapa a 13-a a Turul Franței, între Chatillon-sur-Chalaronne și Grand Colombier, pe distanța a 137,8 kilometri.

De ziua națională a Franței, Kwiatkowski a păcălit plutonul și a trecut linia de sosire în fața colegului de evadare, belgianul Maxim Van Gils (Lotto Dstny), sosit cu o întârziere de 47 de secunde, și a marelui favorit, slovenul Tadej Pogacar (UAE Emirates), venit la 50 de secunde.

Pogacar a reușit să mai reducă diferența în clasamentul general, după ce i-a luat danezului Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) patru secunde pe șoasea, plus alte patru din bonificații, și acum se află la doar nouă secunde în spatele acestuia.

Etapa a 14-a a Turului Franței se va desfășura sâmbătă, 15 iulie, între Annemasse și Morzile les Portes du Soleil, pe distanța a 151,8 kilometri. Este o etapă cu cinci cățărări dintre care trei de categoria 1 și ultima de categorie specială, dar care are finalul în coborâre. Variantele ar fi o bătălie între favoriții la general sau o nouă reușită din evadare.

13-07-2023
17:30

Ion Izagirre câștigă etapa a 12-a

Ion Izagirre a reușit să câștige etapa a 12-a, după un finish extraordinar! A pornit atacul cu 30 de kilometri înainte de finalul cursei și strategia sa a dat roade.


Spaniolul a terminat etapa la 58 de secunde în fața francezului Mathieu Burgaudeau, în timp ce podiumul a fost închis de americanul Matteo Jorgenson.

12-07-2023
15:50

Jasper Philipsen, victorie clară la sprint în etapa a 11-a

Rutierul belgian al echipei Alpecin-Deceuninck, Jasper Philipsen, a câștigat la sprint etapa a 11-a a Turul Franței, între localitățile Clermont-Ferrand și Moulins, pe distanța a 179,8 kilometri.

Deși lipsit de lansatorul de gală Mathieu van der Poel, Philipsen nu a avut nicio problemă să câștige sprintul plutonului, învingându-i clar pe olandezul Dylan Groenewegen (Jayco AlUla) și pe germanul Phil Bauhaus (Bahrain Victorious).

Clasamentul general nu a suferit modificări, astfel că danezul Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) păstrează avansul de 17 secunde față de slovenul Tadej Pogacar (UAE Emirates).

Etapa a 12-a a Turului Franței se va desfășura joi, 13 iulie, între localitățile Roanne și Belleville-en-Beaujolais, pe distanța a 168,8 kilometri. Este o etapă cu cinci cățărări de nivel mediu, cu un traseu extrem de valonat și cu un final pe fals plat, astfel că favorită este o evadare din care să facă parte cicliști puternici dar care să nu fie implicați în lupta pentru tricoul galben.

11-07-2023
15:53

Dublă lovitură pentru Pello Bilbao

Rutierul spaniol al echipei Bahrain Victorious, Pello Bilbao, a câștigat din evadare etapa a 10-a a Turul Franței, desfășurată între localitățile Vulcania și Issoire, pe distanța a 167,5 kilometri.

Ibericul i-a învins la un sprint în evadare pe germanul Georg Zimmermann (Intermarche-Cicus-Wanty) și pe australianul Ben O’Connor (AG2R Citroen). Victoria lui Bilbao este prima a unui ciclist spaniol în Marea Buclă după o pauză de cinci ani, după cea a lui Omar Fraile în 2018.

Pentru Pello Bilbao este o dublă lovitură, el urcând în clasamentul general până pe locul 5. Marii favoriți Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) și Tadej Pogacar (UAE Emirates) au venit în același timp, astfel că danezul păstrează tricoul galben cu un avans de 17 secunde.

Etapa a 11-a a Turului Franței se va desfășura miercuri, 12 iulie, între localitățile Clermont-Ferrand și Moulins, pe distanța a 179,8 kilometri, și este o bună oportunitate pentru sprinteri.

09-07-2023
20:13

Michael Woods a câștigat a noua etapă din Turul Franței

Prima săptămână din Turul Franței s-a încheiat cu victoria din etapa a 9-a a lui Michael Woods. La intrarea pe legendara cățărare Puy de Dome, care nu a mai fost pe circuit din 1988, Matteo Jorgenson (Movistar) avea un avans de un minut față de Neilson Powless (EF Education-EasyPost), Matej Mohoric (Bahrain – Victorious), Mathieu Burgaudeau (TotalEnergies) și David De La Cruz (Astana).

Distanța s-a menținut, însă doar până la ultimii 4 kilometri. Michael Woods a accelerat într-un mod uimitor și s-a apropiat la doar 25 de secunde de sportivul american la intrarea în ultimul kilometru. 

În cele din urmă, Michael Woods a trecut la conducere cu 400 de metri înainte de linia de sosire. Este cea mai mare victorie din carieră pentru ciclistul canadian. 

Todată, în cadrul etapei a 9-a din Turul Franței, Tadej Podgacar a recuperat 8 secunde față de Jonas Vingegaard. Danezul este în continuare lider în clasamentul general. 

08-07-2023
20:05

Mads Pedersen a câștigat a opta etapă din Turul Franței

Mads Pedersen a ieșit învingător în cea de-a opta etapă din Turul Franței. Danezul a dus până la capăt o cursă perfectă făcută alături de echipa sa. Ciclistul a fost cel mai bun la sprint și a fost dus excelent până la linia de finish.

Astfel, nordicul i-a depășit pe Jasper Philipsen și Wout Van Aert. Este al doilea triumf din carieră al lui Mads Pedersen în Le Tour. Totodată, este prima victorie a celor de la Trek după colaborarea cu Lidl.

08-07-2023
16:02

Mark Cavendish s-a retras din cursă

Ciclistul Mark Cavendish și-a anunțat reragerea din Turul Franței din cauza unei accidentări, după ce pierduse pe ultimii metri primul loc în etapa a treia. 

Britanicul s-a accidentat la clavicula stângă după o cădere 60 de km de punctul de sosire al etapei a 8-a. La 35 de ani, pentru Cavendish era ultima participare în cadrul cursei. Obiectivul său era câștigarea etapei cu numărul 35 în carieră și depășirea recordul deținut de belgianul Eddy Merckx – 34 de victorii de etapă.

07-07-2023
15:21

Jasper Philipsen obţine a treia victorie din Turul Franţei!

Jasper Philipsen a câştigat a treia etapă din Le Tour. Rutierul lui Alpecin-Deceuninck l-a depăşit pe ultimii metri pe Mark Cavendish, cel care a fost la un pas să obţină recordul de victorii în Le Tour. Girmay a competat podiumul. Sâmbătă urmează o etapă între Libourne şi Limoges cu o lungime de 200 de kilometri, cu două căţărări de categoria a patra pe final.

VEZI VIDEO: 

07-07-2023
06:13

Pogacar, prima victorie în Le Tour! Vingegaard preia tricoul galben

Etapa a șasea din Le Tour programa primul finiș în cățărare din această ediție. După ce au trecut pe traseu peste legendarul Tourmalet, rutierii de general s-au bătut pentru victorie pe Cauterets. Pe ultima porțiune au mai rămas doar Pogacar și Vingegaard, care aveau un avans de două minute în fața grupului Hindley, purtătorul tricoului galben.

Slovenul care pierduse un minut în fața rivalului în ajun a atacat cu doi kilometri și jumătate înainte de final, reușind să câștige prima sa etapă în această ediție și să reducă ecartul din clasamentul general cu 24 de secunde. Jonas Vingegaard este noul tricou galben, cu 25 de secunde peste Pogacar și la 1 minut și 34 de secunde de Hindley.

VEZI VIDEO REZUMAT: 

06-07-2023
06:29

Jay Hindley, victorie și tricou galben! Pogacar pierde un minut în comparație cu Vingegaard

Prima etapă montană din Le Tour a fost a patra, desfășurată între Pau și Laruns. A fost spectacol total în Turul Franței și Tadej Pogacar a suferit o înfrângere dură în fața favoriților, după un start aproape perfect. Victoria a fost obținută de Jay Hindley care, chiar dacă se numără printre favoriții pentru victoria finală, s-a infiltrat în evadare, pe care a reușit să o ducă la bun sfârșit.

O etapă excelentă a avut și Jonas Vingegaard. Danezul i-a luat un minut lui Tadej Pogacar, după un atac pe ultima cățărare a zilei. Lider în Le Tour este Jay Hindley, care are un avans de 47 de secunde față de Vingegaard. Pogacar este pe 6, la un minut și 40 de secunde de lider. 

Joi va fi tot o etapă montană, între Tarbes și Cauterets-Cambasque. Este primul finiș la altitudine și rămâne de văzut ce formă vor arăta sportivii de general după efortul intens din urmă cu o zi. Rutierii vor rula 144,9 kilometri și vor încheia pe o cățărare de categoria 1. 

VEZI VIDEO REZUMATUL ETAPEI:

04-07-2023
16:21

Jasper Philipsen s-a impus din nou după un final haotic

Jasper Philipsen a reușit încă o victorie în etapa a 4-a a Turului Franței. Belgianul s-a impus în fața lui Caleb Ewan (Lotto Dstny) cu doar un vârf de roată! 

Ciclistul care concurează pentru Alpecin ajunge la al doilea triumf consecutiv. Pe ultima treaptă a podiumului a venit Phil Bauhaus (Jumbo Visma). Ultimii doi kilometri ai cursei de pe circuitul auto din Nogaro s-a soldat cu trei căzături pe ultimii doi kilometri. 

 

03-07-2023
16:42

Belgianul Jasper Philipsen a câștigat etapa 3 din Turul Franței

Etapa 3 din ediția 2023 a Turului Franței, desfășurată între Amorebieta-Etxano și Bayonne, a fost câștigată la sprint de belgianul Jasper Philipsen de la Alpecin-Deceuninck. El i-a devansat pe linia de sosire pe Phil Bauhaus și Caleb Ewan.

A fost a treia victorie de etapă obținută în Turul Franței de rutierul belgian, acum în vârstă de 25 de ani. Britanicul Adam Yates este în continuare tricou galben.

02-07-2023
15:46

Victor Lafay câştigă etapa a doua din Le Tour! Van Aert, învins din nou

Victor Lafay este câştigătorul surpriză al etapei a doua din Le Tour, încheiată la San Sebastian. Rutierul de la Cofidis a evadat în ultimul kilometru şi a reuşit să reziste până la final. Jumbo-Visma a greşit calculele în final, iar Wout Van Aert, favoritul zilei, a sprintat prea târziu. Pogacar i-a luat din nou secunde lui Jonas Vingegaard.

Clasamentul general: 

Clasament general
Clasament general

VEZI VIDEO FINALUL: 

01-07-2023
15:25

Adam Yates, primul învingător de etapă! A evadat alături de fratele său

Adam Yates a obţinut prima victorie într-un mare tur, în prima etapă din Turul Franţei. Rutierul celor de la UAE a plecat cu patru kilometri înainte de final alături de fratele său, Simon Yates, rutier la echipa Jayco. Au ajuns împreună în ultimul kilometru, dar Simon nu a putut să ţină ritmul şi Adam a trecut primul linia de sosire. În lupta pentru clasamentul general, Tadej Pogacar i-a luat patru secunde lui Jonas Vingegaard, bonificaţiile care se acordă pentru locul trei.

VEZI VIDEO:

Cea mai importantă competiţie ciclistă a lumii, Turul Franţei, porneşte la drum sâmbătă, 1 iulie. Timp de trei săptămâni, cicliştii se vor lupta la sprint, pe munte şi la contratimp, pentru gloria din Le Tour, competiţia cu cea mai mare expunere din ciclism.

Turul Franţei 2023. Se anunţă un duel epic între Tadej Pogacar şi Jonas Vingegaard

În lupta pentru clasamentul general avem doi mari favoriţi. Jonas Vingegard, câştigătorul de anul trecut, şi Tadej Pogacar, câştigător în 2020 şi 2021. Slovenul are de luat o revanşă după ce a fost învins în 2022 de tactica celor de la Jumbo-Visma.

ADVERTISEMENT

Specialiştii nu se aşteaptă ca alte nume să poată emite pretenţii pentru tricoul galben, dar în luptă va intra şi câştigătorul din Giro 2022, Jay Hindley. Mikkel Landa, David Gaudu, Enric Mas, Richard Carapaz sau Ben O’Connor intră şi ei în luptă.

Wout Van Aert, între sprinturile pentru victorie şi ajutorul dat lui Vingegaard

Campionul din 2019 din Le Tour, Egan Bernal, va fi şi el la start. Nu este însă printre favoriţii din acest an, mai ales că încă este în recuperare după un accident care i-a pus viaţa în pericol. Dar, faptul că va fi în Turul Franţei, arată că este pe drumul cel bun.

ADVERTISEMENT

Pentru tricoul verde mare favorit este din nou Wout Van Aert. Rutierul lui Jumbo-Visma va încerca să câştige cât mai multe etape, dar în acelaşi timp va avea misiunea de a-l proteja pe liderul Jonas Vingegaard.

Turul Franţei începe în acest an la Bilbao, cu o etapă ce va avea o lungime de 182 de kilometri şi se va încheia tot în oraşul basc. Primele zile sunt dedicate sprinterilor, în timp ce primul final în căţărare va fi joi, 7 iulie în etapa dintre Tarbes şi Cauterets-Cambasque.

ADVERTISEMENT

Fondul de premiere este de 2,3 milioane de euro! Câştigătorul ia 500.000 de euro

Vor fi în total opt etape montane, cu patru finişuri în căţărare. Sprinterii au şi ei etapele lor în care să se desfăşore, opt la număr. Spre deosebire de alte ediţii, în Le Tour 2023 este un singur contratimp, de 22,4 kilometri, între Passy şi Combloux, în etapa a 16-a.

Ultima etapă va avea finişul, în mod tradiţional, pe Champs-Elysees, dedicată sprinterilor. Bonificaţiile pentru fiecare etapă vor fi de 10, 6 şi 4 secunde, acordate primilor trei clasaţi.

ADVERTISEMENT

Fondul total de premiere din Turul Franţei va fi de 2,3 milioane de euro. Câştigătorul clasamentului general va încasa jackpot-ul de 500.000 de euro.

Echipele şi rutierii din Turul Franţei 2023

AG2R CITROEN: Ben O’Connor, Oliver Naisen, Benoit Cosnefroy, Nans Peters, Felix Gall, Aurelien Paret-Peintre, Stan Dewulf, Clement Berthet

ALPECIN-DECEUNINCK: Mathieu van der Poel, Soren Kragh Andersen, Quinten Hermans, Michael Gogl, Jonas Rickaert, Jasper Philipsen, Ramon Sinkeldam, Silvan Dillier

ASTANA QAZAQSTAN: Alexey Lutsenko, Gianni Moscon, Yevgeniy Fedorov, Mark Cavendish, Cees Bol, David de la Cruz, Luis Leon Sanchez, Harold Tejada

BAHRAIN VICTORIOUS: Mikel Landa, Matej Mohoric, Pello Bilbao, Fred Wright, Wout Poels, Jack Haig, Nikias Arndt, Phil Bauhaus

BORA-HANSGROHE: Jai Hindley, Emanuel Buchmann, Marco Haller, Bob Jungels, Jordi Meeus, Patrick Konrad, Nils Politt, Danny van Poppel

COFIDIS: Guillaume Martin, Anthony Perez, Ion Izagirre, Simon Geschke, Bryan Coquard, Alexis Renard, Axel Zingle, Victor Lafay

EF EDUCATION-EASYPOST: Richard Carapaz, Alberto Bettiol, Rigoberto Uran, Neilson Powless, Esteban Chaves, Magnus Cort, Andrey Amador, James Shaw

GROUPAMA-FDJ: David Gaudu, Valentin Madouas, Thibaut Pinot, Lars van den Berg, Olivier Le Gac, Stefan Kung, Quentin Pacher, Kevin Geniets

INEOS GRENADIERS: Egan Bernal, Michal Kwiatkowski, Carlos Rodriguez, Daniel Martinez, Thomas Pidcock, Jonathan Castroviejo, Ben Turner, Omar Fraile

INTERMARCHE-CIRCUS-WANTY: Louis Meintjes, Rui Costa, Georg Zimmermann, Dion Smith, Mike Teunissen, Adrien Petit, Biniam Girmay, Lilian Calmejane

ISRAEL-PREMIER TECH: Michael Woods, Dylan Teuns, Nick Schultz, Krists Neilands, Simon Clarke, Guillaume Boivin, Hugo Houle, Corbin Strong

JUMBO-VISMA: Jonas Vingegaard, Wilco Kelderman, Wout van Aert, Tiesj Benoot, Dylan van Baarle, Christophe Laporte, Nathan van Hooydonck, Sepp Kuss

LIDL-TREK: Giulio Ciccone, Tony Gallopin, Mattias Skjelmose, Jasper Stuyven, Juan Pedro Lopez, Mads Pedersen, Alex Kirsch, Quinn Simmons

LOTTO DSTNY: Caleb Ewan, Victor Campenaerts, Jasper De Buyst, Pascal Eenkhoorn, Frederik Frison, Jacopo Guarnieri, Florian Vermeersch, Maxim van Gils

MOVISTAR: Enric Mas, Matteo Jorgenson, Ruben Guerreiro, Nelson Oliveira, Gorka Izagirre, Gregor Muhlberger, Antonio Pedrero, Alex Aranburu

SOUDAL QUICK-STEP: Julian Alaphilippe, Kasper Asgreen, Yves Lampaert, Remi Cavagna, Tim Declercq, Michael Morkov, Fabio Jakobsen, Dries Devenyns

TEAM ARKEA SAMSIC: Warren Barguil, Clement Champoussin, Anthony Delaplace, Laurent Pichon, Simon Guglielmi, Jenthe Biermans, Luca Mozzato, Matis Louvel

TEAM DSM-FIRMENICH: Romain Bardet, John Degenkolb, Matthew Dinham, Alexander Edmondson, Nils Eekhoff, Chris Hamilton, Kevin Vermaerke, Sam Welsford

TEAM JAYCO ALULA: Simon Yates, Dylan Groenewegen, Luka Mezgec, Elmar Reinders, Lawson Craddock, Luke Durbridge, Chris Harper, Christopher Juul-Jensen

TOTALENERGIES: Peter Sagan, Daniel Oss, Edvald Boasson Hagen, Pierre Latour, Anthony Turgis, Mathieu Burgaudeau, Steff Cras, Valentin Ferron

UAE TEAM EMIRATES: Tadej Pogacar, Adam Yates, Vegard Stake Laengen, Felix Grossschartner, Mikkel Bjerg, Marc Soler, Rafal Majka, Matteo Trentin

UNO-X PRO CYCLING TEAM: Alexander Kristoff, Torstein Traeen, Soren Waerenskjold, Jonas Abrahamsen, Anthon Charmig, Jonas Gregaard, Tobias Johannessen, Rasmus Tiller

  • 2,10 este cota pentru victoria atât a lui Pogacar, cât şi a lui Vingegaard
  • 3,404 kilometri vor parcurce rutierii din Le Tour
ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Piloții ucraineni folosesc tehnica periculoasă „nevăstuica sălbatică” pentru a distruge apărarea antiaeriană a...
Piloții ucraineni folosesc tehnica periculoasă „nevăstuica sălbatică” pentru a distruge apărarea antiaeriană a Rusiei
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
"M-am întors la el, dar nu a mai zis nimic". Gheorghe a murit sub ochii iubitei, ucis de un capac de canal, în Belgia. Urma să se căsătorească la vară
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea...
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea adunată și singurul lux pe care și l-a permis actorul
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur,...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea
Locuri de muncă bine plătite, dar neocupate. De ce nu se înghesuie românii
Locuri de muncă bine plătite, dar neocupate. De ce nu se înghesuie românii
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor...
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată