News

Cină încheiată tragic. Un bărbat a murit după ce s-a înecat cu mâncare într-un restaurant din Braşov

Un bărbat are inițial a fost salvat după ce s-a înecat cu mâncare la un restaurant a murit la scurt timp după operația care părea să-i fi salvat viața
15.04.2024 | 15:22
Cina incheiata tragic Un barbat a murit dupa ce sa inecat cu mancare intrun restaurant din Brasov
Medici de la București au fost trimiși la Brașov să salveze un bărbat care s-a înecat cu mâncare, dar a decedat două ore mai târziu după ce fuse operat. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

O poveste tragică a avut loc în Brașov, unde un bărbat și-a găsit sfârșitul după ce s-a înecat cu mâncare într-un local din oraș. Inițial, el a fost asistat de un echipaj medical sosit din București.

A murit înecat cu mâncare

Evenimentul a avut loc sâmbătă, în jurul orei 16:00. Bărbatul, în vârstă de 56 de ani, se afla pe o terasă din centrul Brașovului. La un moment dat, ceilalți clienți și personalul restaurantului au observat că individul era într-o stare de inconștiență, fără să fi prezentat semne evidente că se sufoca sau se îneca.

ADVERTISEMENT

Serviciul de urgență a fost contactat prin numărul de urgență 112, însă au trecut 6 minute și jumătate înainte ca echipa medicală să inițieze manevrele de resuscitare.

La sosirea medicilor, bărbatul era deja în stop cardiorespirator. Aceștia au reușit să resusciteze pacientul și să-l transporte la Spitalul Clinic din Brașov.

ADVERTISEMENT

Întrucât starea sa era foarte gravă, s-a decis că este necesară intervenția unor medici specialiști din București pentru extragerea corpului străin din plămâni.

Bărbatul ar fi avut și alte complicații

Astfel, o echipă formată din doi medici de la Institutul Marius Nasta din București, cu sprijinul personalului de ambulanță din București-Ilfov, s-a deplasat la Brașov. Din păcate, la două ore după intervenție, pacientul a decedat.

ADVERTISEMENT

Autoritățile trebuie acum să investigheze circumstanțele incidentului și va fi dus la Medicina Legală. Se pare că sănătatea bărbatului s-a complicat şi avea şi un infarct pe care-l suferise înainte de acest episod.

Medicii subliniază importanța acordării imediate a primului ajutor în astfel de situații, pentru a evita întârzieri precum cele de 6 minute și jumătate în care pacientul în stop cardiorespirator nu a primit îngrijire sau resuscitare.

ADVERTISEMENT

„Viaţa îi este salvată pentru că personalul din ambulanţă sosit la solicitarea promptă a personalului din restaurant reuşeşte să-l readucă la viaţă. Examinarea efectuată la spital evidenţiază că părţi din bolul alimentar au rămas în plămân. La acel moment Centrul operativ pentru situaţii de urgenţă al Ministerului Sănătăţii caută soluţii şi cum este normal, chiar dacă este noapte, sună managerul.

Cazurile sunt rare, în România nu există serviciu de gardă în Bronhologie intervenţională, nu este fezabil din mai multe considerente: cazurile puţine, personal puţin, iar îndemânarea acestor medici are ca scop principal câştigarea de timp în viaţa pacienţilor cu cancer pulmonar ”, a scris Beatrice Mahler pe Facebook înainte ca bărbatul să moară, iar viața sa părea să nu mai fie în pericol.

ADVERTISEMENT