News

Copilul care s-a înecat cu un măr, la o creșă din Bihor, a murit. „Ar fi fost un miracol dumnezeiesc să-și fi revenit”

Sfârşit tragic pentru copilul care s-a înecat cu un măr, la o creșă din Bihor. În această după amiază, micuțul s-a stins din viață.
23.01.2024 | 20:47
Copilul care sa inecat cu un mar la o cresa din Bihor a murit Ar fi fost un miracol dumnezeiesc sasi fi revenit
Copilul care s-a înecat cu un măr, la o creșă din Bihor, a murit, Foto Unsplash
ADVERTISEMENT

Veste tristă cu privire la copilul care s-a înecat cu un măr, la o creșă din Bihor. Din nefericire, micuțul de un an și cinci luni a murit, după câteva zile de la incident. Băiețelul s-a stins din viață marți după amiază.

Copilul care s-a înecat cu un măr, la o creșă din Bihor, s-a stins din viață

Evenimentul a avut loc joi, 18 ianuarie, la o creșă privată din Oradea, în jurul prânzului. Copiii au primit mere, la gustare, iar micuțul, care nu avea nici un an și jumătate, s-a înecat cu o bucată din fruct, în timp ce mânca.

ADVERTISEMENT

Copilul a intrat în stop cardio-respirator, iar la fața locului au fost solicitat un echipaj SMURD. Medicii au reușit să îl resusciteze de mai multe ori, iar apoi a fost transportat la spital, pe secția de Terapie Intensivă.

În tot acest timp, părinții s-au rugat ca băiețelul lor să supraviețuiască, el fiind intubat până astăzi. Însă, marți, 23 ianuarie, familia a primit cea mai cruntă veste: copilul de un an și 5 luni s-a stins din viață.

ADVERTISEMENT

Și medicii sperau ca micuțul să fie bine, după ce într-o zi a dat semne că starea lui era mai bună. Însă, situația s-a schimbat dramatic, iar astăzi a murit. “Într-o zi a dat semne de îmbunătățire a stării de sănătate.

Ar fi fost un miracol dumnezeiesc să-și fi revenit. A decedat, din păcate, acum după amiază”, a transmis unul dintre medicii de pe secția ATI de la Spitalul Județean din Oradea, potrivit Antena 3.

ADVERTISEMENT

Creșa respectivă funcționa ilegal

După evenimentul nefericit, autoritățile au transmis că respectiva creșă funcționa ilegal. Unitatea nu avea autorizație, directoarea spunând că “erau cu hârtiile în curs de desfășurare”, potrivit inspectorului școlar general, Horea Abrudan.

„Este o entitate privată, neînscrisă în rețeaua școlară. Este cel mai probabil o firmă sau o asociație. Noi, la începutul fiecărui an școlar, publicăm pe site-ul nostru rețeaua școlară.

ADVERTISEMENT

Publicăm unitățile de învățământ de stat și cele private, acreditate sau autorizate. Părinții le pot consulta înainte de a-și înscrie copiii la școală”, a transmis Horea Abrudan, pentru Bihon.ro.

În urma incidentului, unitatea a fost închisă. De asemenea, oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz și urmează să se stabilească în ce împrejurări a avut loc tragedia care s-a soldat cu moartea copilului.

 

ADVERTISEMENT