Life

Cinci ani de la moartea actriței Olga Tudorache. Ce poveste impresionantă de viață a ascuns marea doamnă a teatrului românesc. Părăsită de soț pentru o franțuzoaică celebră

Pe 18 octombrie se împlinesc 5 ani de când Olga Tudorache a părăsit această lume și scena teatrului românesc. Suferința prin care a trecut în mariaj.
17.10.2022 | 17:11
Cinci ani de la moartea actritei Olga Tudorache Ce poveste impresionanta de viata a ascuns marea doamna a teatrului romanesc Parasita de sot pentru o frantuzoaica celebra
Pe 18 octombrie se împlinesc 5 ani de când Olga Tudorache a părăsit această lume și scena teatrului românesc. Suferința prin care a trecut în mariaj. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Mâine, se fac cinci ani de la moartea actriței cunoscute pentru rolul din Tusea și junghiul. Ce poveste impresionantă de viaţă a ascuns marea doamnă a teatrului românesc. A fost părăsită de soţ pentru o franţuzoaică celebră.

Pe 18 octombrie se împlinesc 5 ani de când Olga Tudorache a părăsit această lume și scena teatrului românesc. Suferința prin care a trecut în mariaj

Olga Tudorache a încetat din viață la vârsta de 88 de ani, pe 18 octombrie 2017, la Spitalul Elias din Capitală, acolo unde era internată. A fost un nume important pe scena teatrului românesc, însă publicul a cunoscut foarte puține detalii despre viața personală.

ADVERTISEMENT

Regretata actriță s-a îndrăgostit în anul 1960 de un actor alături de care a devenit mama unui băiat. Din păcate, bărbatul pe numele său Cristea Avram avea să o părăsească în 1966 după ce s-a îndrăgostit de o franțuzoiacă.

A plecat din România pentru a se iubi cu Marina Vlady, o vedetă internaționă venită în țara noastră pentru a filma în coproducția româno-franceză Steaua fără nume (1966). La rândul său artistul a fost lăsat pentru altcineva.

ADVERTISEMENT

Fostul soț al actriței Olga Tudorache a locuit o perioadă în Franța și apoi în Italia, acolo unde în 1989 a încetat din viață. A suferit de cancer.

Olga Tudorache, o actriță împlinită în plan personal

Olga Tudorache s-a născut la 11 octombrie 1929, în localitatea Oituz din județul Bacău. Regretata actriță și-a încercat norocul în muzică, teatru și dans încă de la o vârstă fragedă și în cele din urmă a ales pasiunea care i-a conturat destinul.

ADVERTISEMENT

Vedeta a urcat prima oară pe scenă în 1951. Ulterior, artista a absolvit Institutul de Teatru, la clasa Moni Ghelerter şi Marioara Voiculescu, cu rolul Veta din piesa O noapte furtunoasă, de Ion Luca Caragiale.

A avut o carieră frumoasă, care s-a extins pe mai multe decenii, dar a considerat că este împlinită numai datorită fiului său, Alexandru Avram. Tot timpul Olga Tudorache a vorbit la superlativ de unicul său copil.

ADVERTISEMENT

„Cel mai mare succes din viața mea, cel mai bun lucru pe care l-am făcut în viața mea este băiatul meu, pe care l-am avut cu actorul Cristea Avram. Și aici am avut noroc. Eu nici n-am știut când a trecut prin școală și el a fost mereu șef de promoție.

Sunt minunați amândoi, și el, și nepotul meu, fiul lui, care a împlinit acum trei ani (n.r. interviul era în 2000). Succesele cele mai mari le-am avut în viață, nu pe scenă”, spunea regretata actriță în urmă cu ani buni, notează bzi.ro.

Distanța și dorul de fiul său nu au făcut-o pe Olga Tudorache să-și iubească mai puțin copilul. Alexandru Avram locuiește în Statele Unite ale Americii și nu face parte din lumea artistică, la fel ca mama sa, ci lucrează în inginerie sau matematică.

Potrivit unor declarații făcute de apropiații regretatei artiste, fiul acesteia este o persoană retrasă, care nu dorește să apară în lumina reflectoarelor, deși a venit pe lume într-o familie de actori.

ADVERTISEMENT
Tags: