Life

Cinci destinații din România perfecte pentru o escapadă de iarnă. Merită să ajungi aici, măcar o dată pe an

În ce destinații din România te poți bucura de ultimele săptămâni de iarnă. Locațiile ideale pentru familiile cu copii, dar și pentru pasionații sporturilor de sezon
22.01.2024 | 23:05
Cinci destinatii din Romania perfecte pentru o escapada de iarna Merita sa ajungi aici macar o data pe an
În ce destinații din România te poți bucura de ultimele săptămâni de iarnă. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Sezonul de iarnă a început încă de la 1 decembrie, dar sezonul rece abia acum se resimte în întreaga țară. Pentru românii care mai au zile libere sau vor să petreacă un weekend departe de agitația orașelor, există mai multe destinații din România perfecte pentru o escapadă de iarnă.

Unde te poți distra pe cinste în plin sezon de iarnă

Din fericire, România este una dintre cele mai frumoase și bogate țări din Europa atunci când vine vorba de peisaje și de destinații turistice. La noi în țară există locuri perfecte pentru toate gusturile, iar în sezonul de iarnă aproape că este imposibil să decizi unde vrei să petreci câteva zile.

ADVERTISEMENT

Românii care iubesc sporturile de iarnă au de unde alege. Majoritatea destinațiilor turistice de la noi au pârtii special amenajate pentru împătimiții de schiat și nu numai. Și cei care adoră drumețiile au la dispoziție câteva destinații uimitoare.

Lacul Colibița poate fi o alegere perfectă pentru cei care vor să scape de agitația urbană și vor să evadeze în natură. Turiștii care ajung aici se pot bucura de peisajul minunat, pot schia și pot face chiar și plimbări pe gheață.

ADVERTISEMENT

Pasionații de munte și peisaje spectaculoase pot opta și pentru Vatra Dornei. Aceasta este renumită pentru zonele dedicate sporturilor de iarnă. Cei care ajung aici pot schia, pot patina și pot face snowboarding fără nicio problemă.

Unde te poți bucura de ultimele săptămâni de iarnă

Ceva mult mai la îndemână pentru locuitorii din București este Valea Prahovei. Poate una dintre cele mai populare destinații de iarnă, Valea Prahovei este recunoscută pentru stațiunile Azuga, Predeal, Bușteni și Sinaia.

ADVERTISEMENT

O destinație perfectă pentru românii care vor să fie turiști la ei în țară este și zona Munților Bucegi. Aici se află una dintre cele mai mari atracții turistice din România și anume, Babele și Sfinxul. Pentru turiștii pasionați de drumeții, traseele către Vârful Omu și nu numai sunt alegerea ideală.

De departe, cea mai frumoasă atracție turistică pentru familiile cu copii rămâne Porumbacu de Sus. Aceasta este zonă care merită să fie vizitată, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă. Aici, spiritul Crăciunului și-a păstrat magia, iar tradițiile sunt puse la loc de cinste.

ADVERTISEMENT

Tot pe placul copiilor este și Parcul Tematic ”Povestea Calendarului”. Acesta pare desprins din basme și, cu siguranță, este o destinație pe care cei mici nu o vor uita prea repede.

Indiferent de zona unde alegi să te relaxezi cu familia și cu prietenii, este important să știi că ai numeroase variante la dispoziție. Dacă vrei să te bucuri de câteva zile libere, este recomandat să faci rezervările necesare din timp, mai ales că urmează o altă perioadă aglomerată, cea a vacanțelor de iarnă la școlari.

ADVERTISEMENT