Life

Destinațiile perfecte pentru copii și părinți în 2024. Patru locuri ieftine în care ajungi și foarte repede

Patru locuri de vacanță, perfecte pentru copii și părinți în 2024. Sunt ieftine și ajungi foarte rapid la ele. Despre ce zone este vorba?
23.12.2023 | 10:39
Destinatiile perfecte pentru copii si parinti in 2024 Patru locuri ieftine in care ajungi si foarte repede
Destinații ideale pentru o vacanță ieftină, în familie. Sursa foto: Turist Center, Trip Advisor, Facebook, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mai este foarte puțin timp până când vom intra în noul an, 2024, pe care cu toții ni-l dorim a fi unul memorabil. Cu siguranță mulți dintre voi vă gândiți deja și la destinațiile pe care le puteți vizita în următoarea perioadă. Iată patru zone de vacanță, ideale pentru un timp plăcut în familie. Ajungi rapid la ele și nu ai nevoie de un buget foarte mare.

Patru destinații, de peste hotare, perfecte pentru o vacanță frumoasă și ieftină în familie, în 2024

Cine nu își dorește o vacanță frumoasă și ieftină peste hotare, în 2024? În mod cert mulți părinți au în minte să-i ducă pe cei mici în destinații din străinătate, cu un buget redus, unde să aibă parte atât de peisaje splendide, cât și de activități care să-i ajute în dezvoltarea lor.

ADVERTISEMENT

O vacanță perfectă în familie, în 2024, poate fi în Spania, mai exact în Costa Brava. Înconjurată de munți, cu hoteluri confortabile și parcul acvatic Marineland alături, zona vă va cuceri. Parcul este alcătuit din delfinariu și dintr-o grădină zoologică, cu nisipuri aurii de pe plajele din Costa Dorada.

În apropiere de Costa Brava se mai află și PortAventura Park sau Ferrari Land, unde se găsesc un roller coaster sau o bucătărie tradițional spaniolă, cu o varietate de bunătăți. În privința cazării, în Spania proprietarii de hoteluri oferă, de obicei, cazare cu mic dejun inclus și cină.

ADVERTISEMENT

Pe lângă Spania, o altă țară care poate fi vizitată de părinți și copii este Egiptul. Alegeți Hurghada sau Sharm el-Sheich, fiindcă aici sunt cele mai multe parcuri acvatice, sigure și bine dotate pentru cei mici. Tot de aici nu vor lipsi animatorii sau programele de divertisment, gândite pentru copii și adolescenți.

În Creta de asemenea puteți avea o vacanță de vis împreună cu familia. Pe insula grecească se găsesc restaurante cu mâncare sănătoasă și hoteluri cu prețuri reduse, mai ales dacă faceți rezervare cu multe luni înainte. Pe insula Creta puteți vizita Parcul Dinosauria, Muzeul de Istorie Locală Lychnostatis, Parcul Acvatic Acqua Plus sau insulele Santorini și Gramvus.

ADVERTISEMENT

Cât poate costa o cazare în Creta

Prețurile de la cazări, în Creta, nu vă vor face să scoateți foarte mulți bani din portofel. În 2023, potrivit agora.md, costurile per turist, pentru o cameră dublă, pentru 7 nopți, au pornit de la 538 de euro, la un hotel de 3 stele, 657 la un hotel de 4 stele și 828 euro pentru un hotel de 5 stele.

Cipru este o altă destinație de vacanță care vă va cuceri. Țara insulară din Marea Mediterană se caracterizează printr-o climă blândă în orice anotimp și te poți bucura de soare și mare pe o plajă cu nisip fin, auriu și pietris, marcată cu ”steag albastru”, care este un indicator al curățeniei și calității.

ADVERTISEMENT

Și în Cipru sunt o mulțime de parcuri de distracții pentru copii, dar și un atelier de confecționare a suvenirelor, aflat la Centrul de meșteșuguri din orașul Paphos. Cei mici au nevoie de o așa experiență, fiindcă își vor dezvolta inteligența, respectic creativitatea.

ADVERTISEMENT