News

Cinci muncitori au fost spulberați de un tren în Italia, în timp ce lucrau la calea ferată: ”O scenă îngrozitoare”

Cinci muncitori au fost spulberați de un tren în Italia, în momentul în care efectuau lucrări de mentenanță pe timp de noapte lângă Torino.
31.08.2023 | 11:34
Cinci muncitori au fost spulberati de un tren in Italia in timp ce lucrau la calea ferata O scena ingrozitoare
Cinci muncitori au fost spulberați de un tren în Italia. Foto: Rotalianul
ADVERTISEMENT

Trenul circula pe cursa Milano – Torino și se deplasa cu o viteză de 160 km/h atunci când a lovit din plin o echipă de muncitori angajați să schimbe elementele căii ferate la Brandizzo. Pompierii au transmis că exceptând cei cinci muncitori morți, alți doi au fost grav răniți, iar starea lor de sănătate este complicată.

Cinci muncitori au fost spulberați de un tren în Italia

Cinci lucrători au fost ucişi de tren, alţi doi fiind răniţi”, au transmis pompierii într-un comunicat. Totodată, primarul din Brandizzo, Paolo Bodoni, a descris o scenă ”îngrozitoare, cu fragmente de corpuri umane pe o lungime de 300 de metri”. Potrivit Rotalianul, primarul consideră acest eveniment o ”tragedie imensă”.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil accidentul s-a produs din cauza unei erori de comunicare. Compania RFI care administrează rețeaua feroviară italiană a transmis că trenul comercial circula ”în afara programului” și i-a lovit pe muncitori înainte de miezul nopții. Potrivit presei din Italia, cei cinci muncitori au fost identificați ca fiind Michael Zanera (34 de ani), Giuseppe Sorvillo (43 de ani), Saverio Giuseppe Lombardo (52 de ani), Giuseppe Aversa (49 de ani), și Kevin Laganà (22 de ani).

Muncitori decedați
Muncitori decedați

Potrivit autorităților, trenul circula cu 160 km/h în momentul în care a spulberat grupul de muncitori care se aflau pe calea ferată. Anchetatorii vor urmări acum camerele de supraveghere ale gării, care sunt în curs de analiză de către procuratura din Ivrea, pentru a determina circumstanțele exacte ale tragicului eveniment.

ADVERTISEMENT

Într-o declarație publică, Rete ferroviaria italiana (Rfi) și-a exprimat ”profund regretul față de evenimentele tragice”, alături de condoleanțele transmise familiilor victimelor. Mecanicul de locomotivă va fi interogat în cursul dimineții, conform surselor din anchetă, pentru a se vedea dacă are sau nu legătură cu această tragedie.

Brandizzo e o localitate mică cu 9000 de locuitori, care face parte din zona metropolitană din Torino. Linia feroviară Torino – Milano taie localitatea în jumătate. Nici România nu e scutită de astfel de drame, cel mai recent caz fiind cel al bărbatului lovit de tren la mijlocul lunii august, în Gorj.

ADVERTISEMENT

În acest accident a fost implicată și o ambulanță, care a fost lovită din plin de tren în localitatea Tetila din Gorj. În această ambulanță se afla doar șoferul în vârstă de 48 de ani, care nu a avut nicio șansă și a murit pe loc după impactul violent. La fața locului au ajuns mai multe ambulanțe SMURD, care nu au mai avut cum să-l salveze pe bărbatul decedat.

”S-a intervenit pentru extragerea din autoturism a victimei şi aplicarea manevrelor de resuscitare. Din păcate, în ciuda eforturilor depuse de către colegii noştri, nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbatul în vârstă de 48 de ani”, transmitea ISU Gorj. Totodată, autoritățile transmit că la fața locului au ajuns două autospeciale pentru descarcerare și două ambulanțe SMURD din cadrul ISU Gorj, precum și două ambulanțe din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii vor încerca să afle cu exactitate cum s-a produs accidentul, însă cel mai probabil șoferul de ambulanță a forțat trecerea căii ferate și a fost surprins de tren, care circula cu mare viteză. Impactul a fost extrem de violent, mai ales că trenul a lovit din plin autoturismul fix în partea stânga față, unde se afla șoferul.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori