News

Trenul București – Constanța, blocat pe șine două ore. O persoană a fost accidentată mortal

Trenul IR 1881 pe ruta București - Constanța a fost blocat pe șine mai bine de două ore după ce locomotiva a călcat o persoană pe traseu.
12.08.2023 | 15:59
Trenul Bucuresti  Constanta blocat pe sine doua ore O persoana a fost accidentata mortal
Trenul București - Constanța, blocat pe șine două ore. O persoană a fost accidentată mortal. Foto: Jurnalul.ro
ADVERTISEMENT

Trenul circula pe ruta București – Constanța și a staționate după ce a accidentat mortal o persoană în apropiere de București. Reprezentanții CFR Călători au transmis că trenul a staționat 2 ore și 20 de minute, după ce a călcat un om pe tronsonul Băneasa – Pantelimon. Oficialii CFR Infrastructură au precizat că trenul nu putea să își continue deplasarea până la finalizarea cercetării de la locul accidentului.

Trenul București – Constanța, blocat pe șine două ore

”Până la sosirea organelor abilitate să intervină şi să deruleze toate procedurile în cazurile de accidente pe calea ferată, trenul IR 1881 a fost oprit în zona accidentului. La ora 12.20 au sosit la locul accidentului echipele SMURD şi Poliţia TF, iar la ora 13.30 reprezentantul Procuraturii. Trenul IR 1881 va fi reînscris în circulaţie, după avizul organelor de cercetare”, a transmis CFR Infrastructură, conform News.ro.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil trenul va ajunge la destinație cu cel puțin două ore întârziere, după estimările oficiale ale CFR Călători. ”Trenul IR 1881 a primit avizul de reluare a circulației, aceasta va ajunge la destinație cu o întârziere estimată la 120 de minute”, a transmis CFR SA. La fața locului au ajuns echipaje SMURD, de poliție și un reprezentant al Procuraturii.

În urmă cu două zile, o mașină era spulberată de tren în apropiere de Brașov, astfel că trei adulți și doi copii au ajuns la spital. Martorii spun că șoferul autoturismului a ignorat culoarea roșie a semaforului din intersecția cu calea ferată și a forțat trecerea prin fața locomotivei.

ADVERTISEMENT

”Șoferul a rămas încarcerat, iar celelalte cinci persoane s-au autoevacuat până am ajuns noi”, a declarat Răzvan Cîțu, purtător de cuvânt al IPJ Brașov. Mai multe detalii a oferit și Cristian Tudor, reprezentat al Serviciului pentru Siguranța Populației, pentru PRO TV. ”Efectiv a intrat de la semafor, a intrat în față în viteză fără să oprească. Au intrat tampoanele în stâlpii mașinii și de aia n-a lovit persoanele din mașină. Dacă îi lovea în cap cu tamponul, erau victime decedate”, a declarat Cristian Tudor.

Martorii spun că accidentul s-a produs într-o intersecție care de obicei e foarte aglomerată, acolo unde o stradă din oraș taie calea ferată. Tocmai pentru că traficul este intens, autoritățile au montat acolo semafoarea vizibile din toate direcțiile, pe lângă o avertizare sonoră care se pornește când se apropie trenul.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, șoferul viteaz a forțat trecerea și a ignorat toate aceste semnale, reușind să pună în pericol viața tuturor persoanelor aflate în mașină. Locuitorii din zonă spun că deseori șoferii forțează trecerea pentru că garniturile de tren au de obicei viteza mică, astfel că mulți au senzația că pot să depășească moartea.

Doar că, nu toți au noroc atunci când se joacă cu focul. Este și cazul unui bărbat care și-a pierdut viața în urmă cu două luni tocmai în acest loc. Sătenii se plâng de situație și cer autorităților să monteze inclusiv o barieră. ”Înainte să vină trenul, să se pună barieră, să nu mai treacă nimeni, pentru siguranță, pentru că aici e foarte periculoasă trecerea”, au transmis sătenii.

ADVERTISEMENT

În mod miraculos, din cele șase persoane aflate în autoturismul lovit de tren, una a scăpat cu o singură sperietură. Mai mult, restul de 5 persoane au ajuns la spital, însă doar șoferul are răni grave. Medicii depun acum toate eforturile pentru a-i salva viața, deși sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire ale bărbatului.

ADVERTISEMENT