News

Cinci persoane rănite, după un accident grav produs pe DN1, între Ploiești și Brașov. A fost trimisă o ambulanță de terapie intensivă

Cinci persoane au ajuns la spital cu mai multe traumatisme după un accident de circulație ce a avut loc pe DN1, între localitățile Ploiești și Brașov
05.11.2023 | 20:22
Cinci persoane ranite dupa un accident grav produs pe DN1 intre Ploiesti si Brasov A fost trimisa o ambulanta de terapie intensiva
Accident grav cu cinci răniți pe DN1. Sursa foto: Observatorul de Prahova
ADVERTISEMENT

Cinci persoane, printre care și doi copii, au ajuns la spital, cu diverse traumatisme, în urma unui grav accident de circulație produs pe DN 1, în apropierea localității Florești. În accident au fost implicate trei autoturisme, autoritățile trimițând la fața locului și o ambulanță de terapie intensivă mobilă.

Accident cu cinci victime pe DN 1

Potrivit autorităților, în accidentul ce a avut loc duminică seară pe DN 1, în apropierea localității Florești, au fost implicate trei autoturisme, în care se aflau, în total, opt persoane. Potrivit ISU Prahova, în urma impactului, cinci persoane au fost transportate la spitalul de urgență din Ploiești cu diverse traumatisme.

ADVERTISEMENT

„Dintre ocupanţi, cinci persoane au suferit diverse traumatisme şi au fost transportate la spital de către ambulanţele SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova.

Reprezentanții ISU Prahova au precizat că la fața locului au fost trimise mai multe autosanitare, inclusiv o ambulanţă de terapie intensivă mobilă. Potrivit sursei citate, toate victimele acestui accident au ajuns la spital în stare conștientă.

ADVERTISEMENT

Printre cele cinci victime ale accidentului se numără și doi copii, respectiv două fete cu vârstele de 12 și 15 ani. Cei trei șoferi ai autoturismelor implicate în acest accident au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Cum s-a petrecut accidentul de pe DN 1

Din primele informații accidentul s-a produs ca urmare a ciocnirii a două autoturisme, care circulau din sens opus pe DN1. În urma acestui impact, unul dintre autoturisme a ricoșat, lovind un al treilea autoturism. Astfel, impactul inițial a avut loc între un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 66 de ani care circula dinspre Ploiești către Brașov și un altul, condus de un bărbat în vârstă de 47 de ani care venea din sens opus.

ADVERTISEMENT

În urma acestui impact, mașina la volanul căreia se afla șoferul de 47 de ani a fost proiectat în cea de-a treia mașină, care staționa pe marginea drumului, la volanul căreia se afla un șofer în vârstă de 46 ani. Acesta din urmă, împreună cu alt pasager din mașina sa, plus șoferul de 66 ani sunt cei trei adulți care au fost transportați la spital pentru îngrijiri.

Presa locală din Prahova scrie că aceasta intersecție este una dintre cele mai periculoase din județ, aici producându-se frecvent accidente grave, soldate cu victime. Traficul în zonă a fost blocat timp de mai multe ore, pentru finalizarea cercetărilor.

ADVERTISEMENT

Chiar duminică, Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a făcut publică o statistică privind numărul accidentelor rutiere, precizând că în acest an se înregistrează cel mai mic număr de accidente și victime din ultimul deceniu.

„Conform celei mai recente analize realizate la nivelul Direcţiei Rutiere, comparativ cu perioada similară a anului 2022, anul acesta au fost înregistrate cu 4% mai puţine accidente, cu 9% mai puţine persoane decedate şi cu 5% mai puţine persoane rănite grav. De asemenea, valorile celor 3 indicatori, înregistrate, sunt cele mai mici din ultimii 10 ani”, a anunţat comisarul şef Cristian Andrieş, de la Direcţia Rutieră a Poliţiei Române.

ADVERTISEMENT