News

Accident mortal de DN1: victima, medic de la ”Marius Nasta”, anchetat pentru corupție. Bărbatul nu a pus frână. Update

Un accident mortal s-a petrecut duminică pe DN1. La volan ar fi fost unul dintre medicii de la Marius Nasta, anchetat pentru luare de mită
08.10.2023 | 18:25
Accident mortal de DN1 victima medic de la Marius Nasta anchetat pentru coruptie Barbatul nu a pus frana Update
La volanul mașinii s-ar fi aflat medicul Cornel Petreanu Sursa foto: Antena 3 CNN
ADVERTISEMENT
08-10-2023
15:22

Medicul nu a pus frână. Accidentul, surprins de camerele de supraveghere

Accidentul în care medicul Cornel Petreanu și-a pierdut viața a fost filmat de camerele de supraveghere din zonă. În imagini de poate vedea cum șoferul accelerează înainte de zona impactului și lovește în plin capul de pod.

accident medic
Medicul Cornel Petrescu nu a a frânat și nici nu a intenționat să evite accidentul de duminică dimineața / Sursă foto: captură Antena 3

De asemenea, din filmare reiese faptul că medicul de la ”Marius Nasta” nu a pus frână și nu a părut că intenționează să evite tragedia. (imagini video cu accidentul aici).

Între timp, identitatea bărbatului de la volan a fost confirmată, fiind vorba despre medicul Cornel Petreanu, implicat în dosarul de șpagă de la Institutul ”Marius Nasta” din București.

Din primele informații, mașina ar fi intrat în coliziune cu capul de pod, iar echipajul medical care s-a deplasat la fața locului a declarat decesul șoferului. Anchetatorii iau în calcul și ipoteza unei sinucideri.

Unul dintre medicii de la ”Marius Nasta” anchetați pentru corupție a murit

Ar fi vorba despre doctorul Cornel Petreanu de la Institutul ”Marius Nasta”, medic anchetat într-un dosar de luare de mită, potrivit unor surse judiciare citate de Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

“La data de 8 octombrie a.c., în jurul orei 9:40, polițiștii orașului Otopeni au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN1, la kilometrul 18, s-a produs un accident rutier, soldat cu rănirea unei persoane.

La fața locului s-au deplasat polițiștii rutieri din Otopeni și ai Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, iar din primele verificări au constatat faptul că, un bărbat, în timp ce conducea un autovehicul pe DN1, în zona kilometrului 18, ar fi intrat în coliziune cu structura pasajului căii ferate, aflată de pe partea dreaptă a direcției de deplasare.

ADVERTISEMENT

La fața locului s-a deplasat un echipaj medical care a declarat decesul bărbatului respectiv. A fost anunțat Serviciul de Medicină Legală Ilfov, care urmează să se deplaseze la fața locului, în vederea activităților din competență.

Polițiștii Serviciului Rutier efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitatea situației de față de drept și luarea măsurilor legale care se impun”, se arată într-un comunicat al IPJ Ilfov.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii iau în calcul sinuciderea

Medicul Cornel Petreanu ar fi fost singur în mașină. Acesta se deplasa pe sensul spre Ploiești, iar înainte de accident ar fi mers la o biserică. Nu a lăsat niciun bilet de adio, relatează Știrile PROTV, citând surse apropiate anchetei.

Cu aproximativ două săptămâni în urmă, doi medici de la Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, Cornel Petreanu şi Cristian Paleru, au fost arestați preventiv fiind acuzați de luare de mită.

ADVERTISEMENT

Cornel Petreanu a fost plasat ulterior sub control judiciar. Măsura controlului judiciar a fost instituită împotriva altor şase medici de la ”Marius Nasta”.

ADVERTISEMENT