Life

Cine a fost Leopoldina Bălănuță, marea iubire a lui Mitică Popescu. Cei doi s-au îndrăgostit pe patul de spital

Mitică Popescu a fost văduv din 1998. În acel an, regretatul actor și-a pierdut soția, actrița Leopoldina Bălănuță. Cine a fost, mai exact, aceasta?
04.01.2023 | 11:05
Cine a fost Leopoldina Balanuta marea iubire a lui Mitica Popescu Cei doi sau indragostit pe patul de spital
Soția lui Mitică Popescu a murit în 1998. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Mitică Popescu a trăit mare parte din viață în singurătate. Marele actor era văduv de peste 20 de ani și nu a dorit să se mai recăsătorească? Cine a fost soția lui?

Cine a fost soția lui Mitică Popescu? Cei doi s-au căsătorit după ce au stat o perioadă în spital

Mitică Popescu a avut o căsnicie cu actrița Leopoldina Bălănuță din 1977 până în 1998. Ambii s-au cunoscut la ”Teatrul Mic” din Capitală, dar povestea de dragoste s-a înfiripat pe un pat de spital.

ADVERTISEMENT

Leopoldina Bălănuță și Mitică Popescu s-au cunoscut în 1973, când actorul avea 37 de ani și s-a angajat la Teatrul Mic din București. Aici, cei doi aveau prieteni comuni, au jucat în piese de teatru și au mers împreună în diferite turnee. În tot acest timp, au început să se placă.

Într-o zi, Leopoldina s-a îmbolnăvit de peritonită și a avut nevoie de spitalizare. A stat internată o lună și jumătate, dar actorul venea mereu să o viziteze.

ADVERTISEMENT

Pe parcursul vizitelor, Mitică Popescu și Leopoldina Bălănuță și-au dat seama că au sentimente profunde. După externare, actorul a mers la părinții viitoarei partenere, al cărei tată i-a căsătorit religios.

Mitică Popescu și ”Poldi”, așa cum își alinta soția, s-au căsătorit civil pe când el avea 42 de ani, iar regretata actriță 40 de ani.

ADVERTISEMENT

Regretul cu care a murit Mitică Popescu

Din nefericire, Leopoldina Bălănuță a murit în 1998, la vârsta de 63 de ani. Cei doi nu au avut copii împreună, iar în cadrul unui interviu din 2011, pentru Adevărul, Mitică Popescu mărturisea că regretă acest lucru.

”Regret că nu am copii dar în profesia noastră nu realizezi la timp chestia asta. N-ai timp să ţii nici măcar o floare… Îmi amintesc că atunci când s-a prăpădit bietul tata am avut nu ştiu câte spectacole în acea săptămână.

ADVERTISEMENT

Poldi nici n-a putut veni la înmormântare, că avea matineu. Eu dimineaţa am fost la înmormântare la tata, iar seara eram pe scenă. Această meserie înseamnă sacrificii”, spunea maestrul în arta teatrului și a filmului.

Cauza morții lui Mitică Popescu

Mitică Popescu a murit în ziua de marți, 3 ianuarie 2023, la vârsta de 86 de ani. Din 29 decembrie se afla internat, cu probleme cardiace, la Spitalul Elias din București.

Mitică Popescu a avut carieră în actorie vreme de 5 decenii, iar de 20 de ani prezenta o emisiune cu priză la public, ”D’ale lu’ Mitică”, difuzată pe TVR2.

ADVERTISEMENT
Tags: