Life

Cine a fost marea iubire a Mioarei Roman. Fosta soție a lui Petre Roman nu se afla la prima căsătorie

Regretata Mioara Roman a mai fost căsătorită înainte de Petre Roman, relația pe care a avut-o fiind o poveste de dragoste ca-n filme.
24.02.2024 | 12:52
Cine a fost marea iubire a Mioarei Roman Fosta sotie a lui Petre Roman nu se afla la prima casatorie
Mioara Roman a mai fost căsătorită înainte de Petre Roman / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Mioara Roman s-a stins din viață după o luptă grea cu o boală nemiloasă, la un azil din Snagov. Înainte de Petre Roman, ea a mai fost căsătorită o dată.

Cu cine a fost căsătorită Mioara Roman înainte de Petre Roman

Înainte de a se căsători cu Petre Roman, regretata Mioara Roman a trăit o poveste de dragoste intensă cu Iosif Zilahy. Iubirea lor a ținut 12 ani și, în urma ei, s-a născut Catinca, fiica cea mare a Mioarei Roman.

ADVERTISEMENT

Conform Cancan, la doar 19 ani, Mioara Roman în cunoștea pe Iosif. Mai mare cu opt ani decât Mioara Roman, Iosif Zilahy se îndrăgostea fulgerător de ea, într-o sală de scrimă, locul unde s-au văzut prima oară. Relația lor a ținut 12 ani, iar la 9 ani de la momentul în care se cunoșteau venea pe lume Catinca, fiica cea mare a Mioarei Roman.

Din păcate pentru ei, pasiunea a dispărut. Dar, respectul nu, iar Mioara Roman și Iosif Zilahy au păstrat legătura și s-au sfătuit de-a lungul timpului, ca doi părinți exemplari pentru Catinca. Mai mult chiar, Iosif a ajutat-o pe Mioara în vremuri de restriște, nu doar moral, ci și financiar. Iosif Zilahy a murit acum doi ani, în 2022, la vârsta de 90 de ani.

ADVERTISEMENT

După despărțirea de primul soț, Mioara avea să îl cunoască pe Petre Roman. Cei doi s-au căsătorit în anul 1974, iar din relația lor s-a născut Oana. Cu toate acestea, nici această căsnicie nu a durat până la sfârșitul vieții, Petre Roman părăsind-o, în 2007, pe Mioara pentru Silvia Chifiriuc, o artistă mai tânără.

„Eu şi Petre nu ne-am despărţit din cauza diferenţei de vârstă. Ni s-a umplut paharul că ne-am chinuit prea rău şi punct. Cea mai fericită căsnicie pe care am văzut-o a fost între un domn şi o doamnă cu 15 ani mai mare, dar care erau la acelaşi nivel cultural. Ea a murit, iar el s-a dus zilnic la mormântul ei”, povestea conform sursei citate, despre divorț, Mioara Roman.

ADVERTISEMENT

Petre Roman, înlăcrimat de moartea Mioarei Roman

Vestea că Mioara Roman a murit, la 84 de ani, l-a îndurerat pe Petre Roman. Pentru FANATIK, el a recunoscut că pierderea fostei sale soții este un moment greu, cuvintele pe care le-a adresat fiind de natură să demonstreze că, în ciuda divorțului, a respectat-o enorm.

”Eu cred că în viața ei n-a făcut decât bine. Bine pentru foarte mulți oameni, studenților cu care a lucrat, pe care i-a învățat o mulțime de lucruri frumoase. Acuma poate că e mai ușor. Au fost mulți oameni care au avut foarte multe de învățat de la ea. A avut o personalitate nu doar puternică, dar și foarte bine conturată. A fost binevoitoare în a oferi ceva semenilor ei”, spunea Petre Roman.

ADVERTISEMENT

Vestea că Mioara Roman a murit la aproape 84 de ani a fost dată chiar de Oana Roma. Aceasta, plecată într-o vacanță, s-a întors de urgență în România, pentru a se ocupa de detaliile necesare înmormântări regretatei sale mame.

„Drum lin în lumină mama mea bună și frumoasă. Îngerii să te vegheze și să povestești tuturor acolo sus toate lucrurile minunate pe care le povesteai aici. Tot ce sunt îți datorez. Mulțumesc mămica mea pentru tot. Te iubesc și te voi iubi mereu! Dumnezeu să te ierte și să te odihnească în pace”, este mesajul scrie de Oana Roman pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT