Life

Petre Roman, înlăcrimat după moartea fostei soții, Mioara Roman: „Era un om foarte puternic”

Petre Roman a reacționat în urma morții fostei sale soții, Mioara Roman, în exclusivitate pentru FANATIK. Fostul premier este devastat.
23.02.2024 | 11:54
Petre Roman inlacrimat dupa moartea fostei sotii Mioara Roman Era un om foarte puternic
Petre Roman, prima reacție după moartea Mioarei Roman. Foto-montaj: FANATIK
ADVERTISEMENT

Petre Roman este devastat după moartea fostei sale soții, Mioara Roman, și regretă enorm că viața s-a încheiat pentru ea. Fostă profesoară de arabă, una din cele mai prolifice cadre universitare de la noi, a murit în centrul de recuperare unde fusese internată.

Petre Roman, declarații emoționante după moartea Mioarei Roman: „În viața ei n-a făcut decât bine”

Întreaga familie și oamenii care au cunoscut-o au primit cu o profundă durere această veste. Fostul ei soț, ex-premierul României, Petre Roman, a oferit câteva declarații în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

„Îmi pare foarte rău că s-a sfârșit, dar în ultima vreme s-a luptat cu o boală grea, foarte grea. Așa cum o știu, nu numai eu, ci foarte mulți oameni, era un om foarte puternic. Era un om inteligent, era foarte bine pregătită.

Eu cred că în viața ei n-a făcut decât bine. Bine pentru foarte mulți oameni, studenților cu care a lucrat, pe care i-a învățat o mulțime de lucruri frumoase. Acuma poate că e mai ușor. 

ADVERTISEMENT

Au fost mulți oameni care au avut foarte multe de învățat de la ea. A avut o personalitate nu doar puternică, dar și foarte bine conturată. A fost binevoitoare în a oferi ceva semenilor ei”, a declarat Petre Roman, pentru FANATIK.

Mioara i-a fost profesoară lui Teo Trandafir

Mioara Roman a fost profesoară, jurnalistă și traducătoare, specializată în limba arabă. Așa cum ne-a precizat și fostul prim-ministru, Petre Roman, din mâna ei au ieșit foarte mulți studenți, printre care ambasadori, profesori, ziariști și chiar o celebră vedetă de televiziune, Teo Trandafir. 

ADVERTISEMENT

Mioara Roman s-a confruntat cu o boală nemiloasă, dar căreia i-a ținut piept în ultimii ani. Mama surorilor Catinca și Oana Roman fusese diagnosticată greșit, inițial, și de aici au apărut o serie de probleme de sănătate. Femeia suferise de sindromul parkinsonian.

Oana Roman se întoarce de urgență în țară

Așa cum au declarat fetele sale în repetate interviuri, Mioara Roman avea probleme cu memoria în ultima perioadă, însă nu a încetat să lupte până în ultima secundă. Oana, una din fetele fostei profesoare, a venit de urgență din Egipt, acolo unde se afla în vacanță, cu primul avion, după ce a aflat nefericita veste.

ADVERTISEMENT

Nu se cunosc, deocamdată, detalii despre înmormântarea Mioarei Roman, însă ce se știe este că familia a apelat la o firmă specializată în astfel de evenimente, cea a celebrei Gabriela Lucuțar, recunoscută și ca ”Regina Întunericului”.

Vestea morții Mioarei Roman a dat-o chiar Oana, care i-a fost aproape în ultimii ani, vizitând-o des la azil. Se știa de luni bune că Mioara nu era în cea mai bună condiție fizică, însă nimeni nu se aștepta ca fosta soție a lui Petre Roman să se stingă acum. Așa cum a spus politicianul pentru FANATIK, Mioara era un exemplu de forță, de putere, iar apropiații au sperat că va mai duce boala pe picioare măcar câțiva ani de aici înainte.

ADVERTISEMENT