News

Cine a provocat haosul de pe aeroportul din Timișoara. Motivul halucinant pentru care avionul a aterizat de urgență

S-a aflat cine este vinovat de haosul de pe aeroportul din Timișoara. Adevăratul motiv pentru care un avion a aterizat de urgență a ieșit la iveală.
19.04.2024 | 15:01
Cine a provocat haosul de pe aeroportul din Timisoara Motivul halucinant pentru care avionul a aterizat de urgenta
Cine a provocat haosul de pe aeroportul din Timișoara. Sursa foto: captură ProTV/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Este vorba despre un cetățean polonez care a ratat îmbarcarea în avionul ce efectua o cursă charter de la Wroclaw spre Hurgada. În speranța că aeronava va reveni la sol, bărbatul a pus mâna pe telefon și a anunțat că la bord există o bombă.

A fost activat planul roșu de intervenție

Alerta a fost transmisă în timp ce aeronava se afla deasupra spațiului aerian al Serbiei, iar la scurt timp, căpitanul a luat decizia de a ateriza de urgență.

ADVERTISEMENT

Conform protocolului, aeronava a fost direcționată către cel mai apropiat aeroport care întrunește toate condiţiile de securitate.

În cazul de față aparatul de zbor a aterizat pe Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” din Timișoara, unde a avut loc o mobilizare impresionantă de forțe.

ADVERTISEMENT

La ora 23:27, căpitanul avionului a transmis alerta cu bombă turnului de control al aeroportului Timișoara, iar la scrut timp, autoritățile române au declanșat planul roșu de intervenție.

Imediat, la fața locului au intervenit zeci de de ofițeri SRI, polițiști, dar și pompieri, care au asigurat evacuarea în condiții de maximă siguranță a celor 127 de pasageri și șapte membri ai echipajului ce se aflau la bordul aeronavei.

ADVERTISEMENT

”Pilotul a luat decizia de a ateriza la Timişoara. Toată lumea a fost prezentă poliţia, pompierii, salvarea”, a declarat Daniel Stamatovici, directorul Aeroportului Internaţional “Traian Vuia” Timişoara.

După ce le-au fost verificate bagajele, toți pasagerii au fost cazați într-un hotel din Timișoara. Între timp, o echipă de geniști a controlat din colț în colț avionul și în cele din urmă a constatat că alarma a fost una falsă.

ADVERTISEMENT

Câteva ore mai târziu, autoritățile aveau să afle că vinovat pentru tot haosul de pe aeroportul din Timișoara, dar și pentru clipele de coșmar pe care cei 127 de pasageri care se aflau în avion, în momentul în care a fost dată alarma cu bombă, este, de fapt, un cetățean polonez ce a ratat îmbarcarea.

În cele din urmă, avionul și-a reluat cursa către destinația finală, Hurhada, după ce, vineri, la ora 14.30 a decolat de pe Aeroportul Timişoara.

ADVERTISEMENT