News

Grupul de 20 de tineri blocați în Dubai va fi adus acasă cu avionul lui Marcel Ciolacu. Anunțul MAE

Un grup de 20 de copii și profesori însoțitori au rămași blocați în Dubai, alături de alți 130 de români. Cu toate acestea, Guvernul României îi va aduce acasă.
18.04.2024 | 13:43
Grupul de 20 de tineri blocati in Dubai va fi adus acasa cu avionul lui Marcel Ciolacu Anuntul MAE
Grupul de 20 de tineri blocați în Dubai va fi adus acasă cu avionul lui Marcel Ciolacu. Anunțul MAE. Foto: Agerpres
ADVERTISEMENT

Grupul este de fapt un ansamblu folcloric din Sibiu, care participase în aceste zile la un festival în Dubai. Tinerii, alături de profesori, ar fi trebuit să revină în țară cu o cursă de linie care a fost anulată din cauza inundațiilor puternice produse în Emiratele Arabe Unite. MAE a anunțat că grupul va reveni în țară cu o aeronavă folosită în mod normal de delegațiile oficiale ale României.

Grupul de 20 de tineri blocați în Dubai va fi adus acasă cu avionul lui Marcel Ciolacu

Se pare că cei 22 de tineri blocați în Dubai nu își mai permiteau să se cazeze în Dubai mai multe zile, astfel că au cerut ajutorul Consulatului General al României din Dubai. Au fost transferați în cele din urmă la Abu Dhabi, unde au primit o cazare ieftină și vor aștepta liniștiți să fie preluați de avionul oficial.

ADVERTISEMENT

Oficiali ai MAE anunțaseră deja că un grup de cetățeni români a ajuns în țară, urmând ca restul de peste 100 să fie aduși în România cât mai rapid. ”Unul dintre cele două grupuri de cetăţeni români care şi-au semnalat iniţial prezenţa în Aeroportul Internaţional Dubai a revenit în ţară, prin intermediul unei curse care a operat din Abu Dhabi.

Compania aeriană a asigurat deplasarea cetăţenilor români din Dubai la Abu Dhabi. Cel de-al doilea grup de cetăţeni români a fost sprijinit de către agenţia de turism în vederea cazării până la identificarea unei soluţii pentru revenirea acestora pe teritoriul României, prin intermediul curselor aeriene, după reluarea acestora”, a explicat MAE.

ADVERTISEMENT

MAE va încerca să aducă acasă peste 100 de cetățeni români blocați în Dubai

În total se pare că au rămas blocați în Dubai aproximativ 150 de români, însă momentan soluția găsită a fost doar pentru tinerii dansatori. Aceștia s-au întors în țară cu avionul oficial al delegației române din care face parte și Marcel Ciolacu. Reprezentanţii consulatului au întreprins demersuri, în regim de urgenţă, pe lângă autorităţile aeroportuare şi reprezentanţii companiilor aeriene, pentru a se asigura că drepturile cetăţenilor români sunt respectate în această situaţie.

Totodată, conform MAE, s-a menţinut dialogul cu persoanele în cauză, recomandându-li-se să respecte instrucţiunile autorităţilor din Emiratele Arabe Unite pentru evitarea oricăror riscuri generate de situaţia cu caracter excepţional existentă pe plan local. Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Dubai: + 971 4 3492970, + 971 4 3492972, + 971 4 3492973, +971 4 3492974, +971 4 3856771, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, dacă se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al consulatului: +971 50 937 4516”, au mai transmis reprezentanții MAE. Inundațiile nemaivăzute din Dubai au dat mari bătăi de cap autorităților, care nu erau obișnuite cu așa ceva.

Asta, după ce a plouat mai bine de 12 ore cât într-un an în cel mai mare oraș din Emiratele Arabe Unite. În consecință, zeci de curse au fost anulate și aeroportul a fost închis temporar, după ce pista a fost inundată. În total ar fi mii de pasageri care se află în această situație nedorită, blocați pe aeroport.

ADVERTISEMENT

”Sunt sute, mii de pasageri la fel ca mine în acest aeroport, care așteaptă de 10 ore, 16 ore, unii chiar și de 24 sau 30 de ore. Nu știm ce se va întâmpla, dacă vom putea merge acasă, dacă ne vom putea odihni, nu știu”, a declarat un pasager pentru Digi 24. Așadar, turiștii dorm pe unde pot, inclusiv pe jos în aeroport sau în mașini, până când autoritățile din țările lor îi vor duce acasă.

ADVERTISEMENT