News

Aterizare de urgență pe aeroportul din Timișoara. A fost activat planul roșu de intervenție

Momente de panică pe aeroportul din Timișoara. Un avion a aterizat de urgență, după o amenințare cu bombă.
19.04.2024 | 09:01
Aterizare de urgenta pe aeroportul din Timisoara A fost activat planul rosu de interventie
Aterizare de urgență pe aeroportul din Timișoara Sursa foto: captură ProTV/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Desfășurare impresionantă de forțe, joi noapte, pe Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” din Timișoara, unde fost activat planul roșu de intervenție.

Avionul a aterizat de urgență, după o amenințare cu bombă

Un avion care circula pe ruta Polonia-Egipt a aterizat de urgență pe aeroportul din Timișoara, după ce a fost primită o amenințare că la bord s-ar afla o bombă.

ADVERTISEMENT

În timp ce aeronava se afla deasupra Serbiei, căpitanul a fost informat că un apel telefonic anonim a anunțat existența unei bombe la bordul aparatului de zbor.

Imediat, acesta a luat decizia de a ateriza de urgență pe cel mai apropiat aeroport. Înainte să aterizeze avionul pe aeroportul din Timișoara, autoritățile române au declanșat planul roșu de intervenție.

ADVERTISEMENT

În scurt timp, zeci de de ofițeri SRI, polițiști, dar și pompieri, au împânzit pista, iar atunci când aeronava a aterizat, au început evacuarea celor 127 de pasageri și șapte membri ai echipajului care se aflau la bord.

„În momentul în care am dat jos pasagerii a rămas Brigadă antiterorism, antideturnare care o verifica amănunțit. Pentru noi a contat pasagerii să îi scoatem de lângă aeronava”, a declarat Daniel Stamatovici, directorul Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” din Timișoara.

ADVERTISEMENT

Autoritățile române au controlat atât bagajele pasagerilor, cât și aeronava, însă nu au descoperit nimic suspect, cu atât mai puțin o bombă.

 ”Au început să caute ceva în bagajele pasagerilor. Este probabil o alertă cu bombă, echipajul era puțin neliniștit”, a declarat un pasager, potrivit PRO TV.

ADVERTISEMENT

După ce au fost controlați de autorități, toți cei 127 de pasageri care se aflau la bordul aparatului de zbor au fost cazați la un hotel din apropierea aeroportului, iar în cursul zilei de vineri își vor relua călătoria.

Aeronava care a aterizat de urgență pe Aeroportul Internațional Timișoara aparține unei companii din România și opera un zbor charter pentru Fly Dubai.

ADVERTISEMENT