În 2017, un bărbat care pretindea că este membru al familiei regale saudite extrem de bogate. Pe nume Prințul Khalid Bin Al-Saud, acesta a intrat în discuții cu dezvoltatorii imobiliari pentru a face o investiție de 400 de milioane de dolari într-un hotel de lux emblematic din Miami Beach.
Cu siguranță că arăta ca un membru al familiei regale bogate. Pentru început, “prințul” locuia în apartamentul penthouse al unui imobil de lux și pretindea că deține întreaga clădire, pe Fisher Island, cartierul exclusivist al unei insule private situat chiar în largul coastei Miami.
De asemenea, Khalid a avut grijă să își etaleze și stilul de viață fabulos pe rețelele de socializare, postând fotografii pe Instagram în care își arată vehiculele de lux, bijuteriile încrustate cu diamante, ceasurile Rolex.
În realitate însă, bărbatul, care se dădea drept Prințul Khalid Bin Al-Saud, era de fapt un escroc pe nume Anthony Gignac.
Departe de a fi un membru al familiei regale saudite. Gignac s-a născut de fapt în Columbia și s-a mutat în Michigan la vârsta de 6 ani, când el și fratele său au fost adoptați de un cuplu din clasa de mijloc.
Dar, după cum aveau să explice ulterior procurorii federali, Gignac nu avea nici pe departe sutele de milioane de dolari pe care pretindea că le deține în conturi bancare străine.
De asemenea, el nu deținea nici imobilul înalt din Fisher Island și nici toate cele 54 de apartamente de lux ale sale, ci doar închiria penthouse-ul clădirii. Chiar și plăcuțele de înmatriculare diplomatice erau false, partenerul de afaceri al lui Gignac achiziționându-le de pe eBay, potrivit Vanity Fair.
În martie 2019, Gignac, pe atunci în vârstă de 48 de ani, a pledat vinovat la acuzațiile de uzurpare a identității unui diplomat străin, furt de identitate în formă agravată, fraudă electronică și conspirație pentru fraudă electronică.
Două luni mai târziu, el a fost condamnat la peste 18 ani de închisoare federală.
Până atunci însă, începând cu anul 1988, Anthony Gignac, a fost arestat de mai multe ori, însă asta nu l-a oprit să își trăiască visul mai departe.
Una dintre cele mai mari escrocherii ale sale a fost cea prin care a reușit să convingă celebra companie America Express să îi emită un card de credit Platinum, pe care se aflau nu mai puțin de 200 de milioane de dolari.
El spunea atunci reprezentaților băncii că și-a pierdut cardul, iar dacă nu va primi unul în loc, atunci, tatăl său, Regele Salman, s-ar fi supărat.
Cei de la America Express s-au mobilizat și i-au dat acestuia cardul de credit, însă fraudele nu s-au oprit aici.
În anul 2003, Anthony Gignac ajungea să fie arestat din nou după ce a încercat să încaseze o sumă de 29.000 de dolari, evident, în numele adevăratului prinț, Al Saud.
Până când lucrurile s-au concretizat, de abia în 2006, acesta a fost condamnat la 77 de luni de închisoare.
Închisoarea însă nu l-a oprit nici de această dată, iar Anthony Gignac a continuat să se comporte ca și cum ar fi un prinț saudit.
Cum a ajuns însă să se Închide toată povestea? Greșeala majoră făcută de Anthony Gignac a fost să ia legătura cu un dezvoltator de imobiliare numit Jeffrey Soffer.
Falsul prinț moștenitor spunea că vrea să investească 440 de milioane de dolari în hotelul acestuia din Miami și, evident, dezvoltatorul a acceptat întâlnirea.
Pentru a face impresie, la întâlnire, Gignac a venit cu un Ferrari, iar povestea s-a a prins contur. Soffer l-a tot plimbat pe presupusul prinț, ba cu avionul, ba cu mașinile de lux, i-a dat cadouri pe măsură, însă ceva l-a pus pe gânduri.
Mai exact, este vorba despre modul în care prințul moștenitor mânca, destul de repede. Atunci, dezvoltatorul a vrut ca partenerul său nou de afaceri să fie investigat, iar mai apoi, a aflat și identitatea lui reală, Anthony Gignac, notează CNBC.
Afaceristul a sunat poliția, iar mai apoi a urmat arestarea, dar și condamnarea falsului prinț. Tot atunci, oamenii legii au reușit să adune informații și au aflat întreaga povestea a acestuia, dar și fraudele pe care le-a făcut de-a lungul anilor, în ciuda pedepselor primite.