Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cine e mai bun dintre Compagno și Dugandzic? Întrebarea care a aprins spiritele la Fanatik SuperLiga: „E un fel de Inzaghi” / „N-are portarul nicio șansă”. Video exclusiv

Compagno și Dugandzic se bat pentru titlul de golgheter în SuperLiga. Plusurile și minusurile atacanților FCSB-ului și al Rapidulul. Cine e mai bun? Verdict
02.05.2023 | 18:44
Cine e mai bun dintre Compagno si Dugandzic Intrebarea care a aprins spiritele la Fanatik SuperLiga E un fel de Inzaghi  Nare portarul nicio sansa Video exclusiv
ADVERTISEMENT

Andrea Compagno și Marko Dugandzic, duel la baionetă în drumul spre titlul de golgheter în SuperLiga. Analiza celor doi atacanți la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Andrea Compagno sau Marko Dugandzic? Dezbatere încinsă la Fanatik SuperLiga

Vivi Răchită a vorbit din postura de stoper și i-a caracterizat pe cei doi: „Dugandzic! Nu că am ceva cu Compagno. Mi-a plăcut golul din Bănie. Ca fundaș central e mai ușor să-l marchezi pe Compagno. El joacă numai cu spatele la poartă și are lovitura de cap.

ADVERTISEMENT

VIDEO MAI JOS:

Dacă îi iei fața… Așa se face marcajul la Compagno? Nu, stai tu în fața lui și nu dă niciodată cu capul. Dar l-ai văzut pe Dugandzic cum atacă pe colțul scurt? Și cum bate penalty față de Ivan. N-are nicio șansă portarul!

Jucam cu Compagno până la 42 de ani și dădeam așa și câte o cafea la coechipieri. Eu nu înțeleg. El a fost la CFR. Îl dai pe Dugandzic și îl oprești pe Janga?! Se pare că decizia ar fi fost a lui Neluțu Varga, nu a lui Dan Petrescu. Au zis că nu e fotbalist și că n-are nevoie de el”, a spus fostul fundaș al Stelei, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT

Dugandzic e și pe gustul lui Sabin Ilie: „Nu poți să compari”

Sabin Ilie, fostul mare atacant al Rapidului și al Stelei îi dă și el votul croatului: „Dugandzic are forță, lovește foarte bine mingea, nu poți să compari. Chiar dacă e un fel de Inzaghi Compagno, simte mingea. Dar Steaua (n.r. FCSB) are un sistem de joc, Rapidul alt sistem de joc. Îmi place Dugandzic mai mult. 

El în ce condiții pleacă de la Craiova? Golgheterul echipei. Dugandzic pleacă de la CFR după 7 minute jucate, cu tot cu duș! Deci el de-abia acum începe să demonstreze”.

ADVERTISEMENT

Horia Ivanovici îl consideră pe vârful Rapidului un jucător mai tehnic și mai combinativ: „Și eu aș merge mai mult pe el. Mi se pare mai rafinat, mai fotbalist. Golul doi al lui Dugandzic, al treilea al Rapidului, m-a impresionat. O ciupește fix ca un mare fotbalist. Parcă e mai rafinat în execuții”.

Robert Niță știe care e marele atu al lui Compagno în fața lui Dugandzic: „Face asta mult mai bine”

Robert Niță a dezvăluit care e principalul avantaj al italianului de la FCSB: „Dugandzic redublează, poți să joci cu el, atacă mai bine spațiile decât Compagno. Ce face el mult mai bine decât Dugandzic e că vine tot timpul pe colțul scurt. Nu știu dacă e studiată sau e ceva nativ la el. Tot timpul vine, chiar dacă iese din cadrul porții unu-doi metri, găsește soluția să devieze mingea spre poartă și să marcheze de cele mai multe ori. 

ADVERTISEMENT

Ca joc de construcție, cum ține de minge, cum intră în combinații, fără discuții Dugandzic e mult peste. Eu am scos că e marcator Compagno, dar la FCSB trebuie altceva. Un jucător care poți să i-o dai la un doi, să plece pe poziție viitoare”.

Dan Chilom a închis acest subiect și a tras concluzii pertinente: „Și eu l-aș prefera pe Dugandzic pentru că poți juca și pe contraatac cu el. Poți să faci foarte ușor acea tranziție. În schimb cu Compagno n-ai decât să joci atac pozițional, să arunci mingea în careu și să aștepți ca el să câștige duelul aerian. Sunt profile diferite de atacanți. Dacă nu ai bani să ai și un Compagno și un Dugandzic, atunci de poți folosi mai bine de Dugandzic”.

FANATIK SUPERLIGA este live de la 10:30 în fiecare zi de luni până vineri, și poate fi urmărită pe site-ul FANATIK, dar și pe canalul de YouTube FANATIK, de la pagina de Facebook FANATIK la contul FANATIK de pe Tik-Tok. Și nu uitați pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial!

ADVERTISEMENT