Sport

Cine e Warren Zaire-Emery, cel mai tânăr debutant din istoria fazelor eliminatorii UCL. Titularizarea sa în PSG – Bayern a șocat: „Ăsta e mijloc de sute de milioane?”

Warren Zaire-Emery este puștiul care a fost titularizat de Cristophe Galtier în meciul de Champions League dintre PSG și Bayern Munchen.
14.02.2023 | 22:15
Cine e Warren ZaireEmery cel mai tanar debutant din istoria fazelor eliminatorii UCL Titularizarea sa in PSG  Bayern a socat Asta e mijloc de sute de milioane
Cine e Warren Zaire-Emery, cel mai tânăr debutant din istoria fazelor eliminatorii UCL. Sursă foto: psgtalk.com
ADVERTISEMENT

Warren Zaire-Emery are doar 16 ani și se anunță a fi un mare talent al fotbalului francez, însă Basarab Panduru a fost șocat de alegerea tehnicianului PSG-ului, ținând cont de importanța meciului contra bavarezilor.

Cine e Warren Zaire-Emery, cel mai tânăr debutant din istoria fazelor eliminatorii UCL

Warren Zaire-Emery este cel mai tânăr debutant din istoria fazelor eliminatorii ale UEFA Champions League. La doar 16 ani și 343 de zile, puștiul a fost titularizat surprinzător de Cristophe Galtier pentru duelul dintre PSG și Bayern Munchen.

ADVERTISEMENT

În actualul sezon, Warren Zaire-Emery are 14 meciuri jucate pentru PSG, iar tânărul mijlocaș central a reușit să marcheze două goluri în Ligue 1. Totodată, acesta are și un meci jucat în UEFA Youth League, în care a reușit să marcheze și să ofere o pasă decisivă.

„Echipa asta, cu mijlocul ăsta, poate să o bată pe Bayern Munchen? Ăsta e mijloc de sute de milioane? La cluburile astea mari nu poți crea tu jucători.

ADVERTISEMENT

Ție ți s-au adus jucători de 50 de milioane, 100 de milioane de euro tocmai ca să îi faci pe ăia să joace între ei, nu să inventezi tu noi jucători!”, a fost reacția lui Basarab Panduru, la TV OrangeSport. „E născut în perioada în care jucam noi (N.R-FCSB) cu Rapid!”, a fost și reacția lui Mihai Stoica.

  • 2 prezențe are Warren Zaire-Emery pentru naționala Franței U18
  • Warren Zaire-Emery joacă pe postul de mijlocaș defensiv, dar poate evolua și ca mijlocaș central
ADVERTISEMENT

Warren Zaire-Emery are dublă cetățenie

Warren Zaire-Emery este născut în Franța, la Montreuil, dar are dublă cetățenie și poate opta, dacă își dorește, în viitor să evolueze pentru naționala Martinicăi, țara părinților săi, deși dorința mare a puștiului este să ajungă să evolueze pentru naționala lui Didier Deschamps.

Franck Emery, tatăl său, a fost și el fotbalist, însă nu a reușit să ajungă la un nivel atât de înalt precum fiul său, jucând de-a lungul carierei sale la cluburi din Franța precum: AS Red Star, Noisy-le-Sec, FC Les Lilas și Aubervilliers.

ADVERTISEMENT

„Este o combinație între Paul Pogba și N’Golo Kante! Are tehnică, este foarte matur pentru vârsta sa și poate oricând să te surprindă și să își ajute colegii pe fază ofensivă!”, a spus un apropiat al jucătorului pentru jurnaliștii francezi de la RTL.

Mijlocașul a ajuns la Academia de Fotbal a PSG-ului la vârsta de 8 ani, iar Stephane Tardivel, antrenorul său de atunci, l-a caracterizat recent: „E complet! Are tot ce îi trebuie unui fotbalist modern, poate să joace pe mai multe posturi și nu obosește deloc!”.

  • pe 8 martie Warren Zaire-Emery va împlini 17 ani
  • 6.000.000 de euro este cota de piață a lui Warren Zaire-Emery, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT