Sport

Soarta lui Didier Deschamps la naţionala Franţei, decisă! Anunţul oficial al Federaţiei

Didier Deschamps va rămâne selecţionerul naţionalei Franţei până la finalul Cupei Mondiale din 2026. Federaţia Franceză a făcut anunţul oficial.
07.01.2023 | 12:50
Soarta lui Didier Deschamps la nationala Frantei decisa Anuntul oficial al Federatiei
Didier Deschamps, după finala pierdută cu Argentina. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Naţionala Franţei a jucat a doua finală consecutivă la Campionatul Mondial, pierdută dramatic în faţa Argentinei, scor 3-4, după executarea loviturilor de departajare.

Soarta lui Didier Deschamps la naţionala Franţei, decisă! Rămâne selecţioner până în 2026

Imediat după finala disputată pe Lusail, selecţionerul Didier Deschamps a negociat prelungirea contractului cu Federaţia Franceză de Fotbal. Iar lucrurile nu au fost simple. Preşedintele Noel Le Graet a vrut să îi ofere un contract de doi ani, dar selecţionerul nu a acceptat.

ADVERTISEMENT

Didier Deschamps voia un nou contract până în 2026, până la finalul Cupei Mondiale din SUA, Mexic şi Canada. Negocierile dintre cele două părţi au fost dure, însă până la urmă preşedintele Federaţiei a acceptat condiţiile lui Deschamps.

Astfel, Federaţia Franceză de Fotbal l-a reconfirmat pe Deschamps în postura de selecţioner al Franţei până în 2026. Numit în funcţia de selecţioner în 2012, Didier Deschamps ar putea ocupa această funcţie timp de 16 ani dacă îşi va duce la bun sfârşit mandatul.

ADVERTISEMENT

Franţa, rezultate importante la turneele finale cu Deschamps! Campioană mondială în 2018 şi alte două finale

Iar, Franţa a avut rezultate importante la turneele finale sub conducerea lui Deschamps. La Euro 2016, “cocoşii” au jucat finala, pierdută cu 0-1 în faţa Portugaliei, apoi au câştigat titlul mondial în Rusia.

La Euro 2020, Franţa a fost eliminată în optimile de finală de Elveţia, după un alt meci de infarct, disputat pe Arena Naţională. “Cocoşii” au pierdut la penalty-uri cu 4-5, după 3-3 în 120 de minute.

ADVERTISEMENT

La Mondialul din Qatar, Franţa a fost foarte aproape de a fi prima echipă care îşi apără titlul, după o pauză de 60 de ani. Doar că, naţionala lui Deschamps a pierdut din nou după executarea loviturilor de departajare.

Zinedine Zidane mai are de aşteptat până să devină selecţioner

Didier Deschamps va mai fi la cârma “cocoşilor” pentru încă două turnee finale. În 2024 va încerca să câştige Campionatul European din Germania, în timp ce în 2026 francezii speră să joace a treia finală mondială la rând.

ADVERTISEMENT

Uşa lui Zinedine Zidane la naţionala Franţei este închisă pentru încă trei ani şi jumătate. Fostul antrenor de la Real Madrid a fost principala variantă de înlocuire a lui Deschamps, însă Zizou mai are de aşteptat.

  • 11 ani au trecut de când e Didier Deschamps selecţioner al Franţei
  • 54 de ani are Didier Deschamps
ADVERTISEMENT
Tags: