News

Cine era asiaticul găsit mort într-o ghenă de gunoi din București. Gurung avea doar 27 de ani

S-au aflat detalii despre identitatea bărbatului din Asia găsit mort într-o ghenă de gunoi din București. E vorba de un tânăr din Nepal.
11.11.2022 | 13:13
Cine era asiaticul gasit mort intro ghena de gunoi din Bucuresti Gurung avea doar 27 de ani
Gurung din Nepal a murit în București. Foto: Observatornews.ro
ADVERTISEMENT

Este vorba despre un cetățean din Nepal despre care se anunța în urmă cu 24 de ani că a fost găsit ”aruncat la ghena de gunoi”.

El e Gurung, asiaticul găsit mort în București

Ulterior s-a stabilit că acesta a fost găsit spânzurat, iar toate indiciile arată spre o sinucidere fără explicație.

ADVERTISEMENT

Tânărul în vârstă de 27 de ani, pe numele său Gurung, venise din Nepal să muncească în România, pentru o viață mai bună. Conform Antena3 este al doilea muncitor din Asia care își pierde viața în țara noastră în condiții suspecte.

Gurung a părăsit Nepalul în urmă cu doi ani și a ajuns în București printr-o firmă de recrutare. Lucra ca ajutor de bucătar într-un restaurant din Nordul Capitalei, însă în urmă cu trei luni contractul de muncă i-a expirat și urma să se întoarcă acasă.

ADVERTISEMENT

A fost găsit mort în ghena de gunoi de lângă campusul universitar unde locuia de când venise în România. Prietenii săi nu își explică situația, pentru că Gurung era un om bun și foarte calm.

În luna mai a acestui an un alt muncitor din Nepal a ales să se sinucidă lângă București. ”Problema este că nu există mecanisme de sprijin. Nu există oameni care vorbesc limba lor, nu există ambasade care să îi sprijine, nu știu ce să facă, nu își cunosc drepturile, așa că se profită de ei cu fiecare ocazie”, a declarat Ruban Jayathas, manager originar din Sri Lanka citat de Antena3. ro.

ADVERTISEMENT

Problema cu acești oameni e că se trezesc într-o țară străină unde nimeni nu este interesat de soarta lor și sunt văzuți ca un simplu muncitor, explică psihologii.

”Oamenii ăia sunt reduși practic la doar forță de muncă, dar un om nu este doar forță de muncă. Un om este și suflet, este și familie, este și părinte poate, soț… Ar trebui să avem puțin mai multă grijă de oamenii pe care îi importăm pentru forță de muncă”, a explicat psihologul Adriana Petrescu.

ADVERTISEMENT

În cazul lui Gurung oamenii legii au vizionat camerele de supraveghere din zonă pentru a înțelege mai bine ce s-a întâmplat. În imagini se vede cum tânărul din Nepal a intrat singur în ghena de gunoi și nu a mai ieșit. Trupul său neînsuflețit a fost găsit ulterior de niște studenți.

ADVERTISEMENT